Friday, 2 December 2011

Serius Cool - DreamHack : Lan Party Terbesar Didunia Dengan 12 000 Peserta (16 Gambar)


Gamer's Paradise

Ini ialah Dreamhack Winter 2011 yang dihadiri 12000 gamers di Sweden. Ianya kini memegang rekod sebagai Lan Party terbesar didunia. PCfags seluruh Sweden membawa gaming rig dan life essential dan berkumpoul selama 4 hari of Starcraft2 dan Counter Strike. Bagi memastikan event berjalan lancar syarikat Cisco menaja router CRS-3 mereka yang mampu menampung kelajuan 322Tbs! Syarikat jalur lebar Telia pula menaja network sepantas 120Gbps! Dayyum. Kenapa perlukan bandwidth sebanyak ini untuk sebuah Lan Party? Pasal ada live streaming kepada 200 000 viewers yang tak mampu datang. Gila

Thanks @amanfirdaus








Laporan asal Flickr

25 comments:

  1. DOTA DOTA DOTA~
    bosan nak mampos. gameplay yang sama je. Battlefield 3 lah dude. CODMW3 ke.

    ReplyDelete
  2. The biggest attraction has got to be Starcraft2 ..with 4000 spectators watching it live on Kinnarps Arena ( the Semifinals and final venue) plus 70000 watching it online via online streaming ..but I must say, "https://twitter.com/#!/DreamHack/status/141865840617336835 " <~ this achievement trumps everything else ....

    and to think that I'm writing this comment on office 5Mb Unifi connection ... man, I have never felt so inferior to 'em swedes ... feck

    ReplyDelete
  3. here's more link to the story , it's written in Swedish, google translate kan je ;)

    http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/dreamhack-slog-alla-rekord-710633 ...

    ReplyDelete
  4. AGE OG THE GEEKS BEBEH!! - ALEC HARDISON

    ReplyDelete
  5. 4 days,12000 people..no a single speck of rubbish on the floor...interestingggg....

    ReplyDelete
  6. this is amazing sejak aku tinggalkan watercooling world sejak 2006.

    ReplyDelete
  7. klu malaysia wat mcm ni kan best..mg aku bawa rig aku..

    ReplyDelete
  8. Malaysia jangan harap ada event besar camni. Internet pun lembab.

    Also, the geeks shall inherit the Earth.

    ReplyDelete
  9. @Morbid Anas :
    BOSAN???Sure u r noob in DOTA game

    ReplyDelete
  10. semua batang... mana ceweknya?

    ReplyDelete
  11. ini baru btl2 awesome dude......

    ReplyDelete
  12. xnmpk pn imac..
    ouh demn lupa mac mana ada game awesome cmni~

    ReplyDelete
  13. kat malaysia pun ade la mcm ni..but not as grand as this la...event tu start hari ni dekat midvalley...SMM DOtA national dota competition and people from all around the globe are attending this

    ReplyDelete
  14. I am the author....
    kalao ko tu xbodoh sgt. pegi la register YES skrg. 14mb connection tolol!!!

    ReplyDelete
  15. Tak abis-abis Counterstrike. Main la COD3 or BF3 ke...

    ReplyDelete
  16. @amstions

    yes, i am noob DOTA.
    sebab aku tak into DOTA ni.
    so whut?
    beat me lah Battlefield 3.

    ReplyDelete
  17. aaaa masuk gak pasal LAN party nih hehehe

    DreamHack aku takleh nak layan livestream sbb dia siar time pagi buta2..gilos..nak tgk VOD or video yang direkod mmg malas ar

    Aku lagi prefer tgk MajorLeagueGaming sbb variety games(Halo,CoD, LoL, GoW dan SC2) dia dan MLG ni kalau pasal SC2 lagi menarik player yang datang dari DreamHack nih dan dia punya time pon start dari Jumaat sampai Ahad utk setiap tempat yang dia pegi buat tournament (Dallas, Anaheim, Columbus etc)

    Tapi Sweden nye tenet mmg nak kasi orang jelly...T______T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails