Friday, 2 December 2011

Serius Fakta - Fakta Mengenai Mengular Di Tempat Kerja


Adakah anda bersalah?





Laporan asal OnlineMBA

19 comments:

  1. Meh.. meanwhile in Malaysia.. 5 hours admitted frittering away

    ReplyDelete
  2. yg komen semua haram xkeje....ko igt keje swasta smpat nk ngular..keje lebih ms tanpa ot ada la.

    ReplyDelete
  3. dulu kat office aku kerja, boss memang marah sangat bila nampak pekerja guna youtube, sampai kata nak potong gaji.

    ReplyDelete
  4. dem, patot la company aku block fantasy football

    ReplyDelete
  5. hahahaha....younger waste more time than older

    Pepatah orang tua :
    Kerja betul2 biar rezeki yang dapat itu halal

    Pepatah anak muda :
    Kerja betul2 ke main2 ke gaji ujung bulan tetap sama..so pepandai u all la...

    hahahahahaha

    ReplyDelete
  6. woot terase trus aku tgh keje bace blogserius. pasni aku suh IT dept block site nih, mesti productivity company meningkat!

    ReplyDelete
  7. KomputerKongsi2 December 2011 19:11

    no internet access at all kat office, online kt umah je, baiknye kami

    ReplyDelete
  8. in b4, pekerja malaysia mmg pemalas..cuti kita antara cuti paling byk dlm dunia..yet,kita still nak mintak cuti time menang bola..kikikiki ;)

    ReplyDelete
  9. Aku main dota waktu kerja. I am the 0.001%.

    ReplyDelete
  10. Mcm mana plk pekerja gomen mcm kami (bbrp skim) yg 'terpaksa' keje kul 7am to 10.00pm,kdg 24 hrs, asik nk fikir mslh negara, rumah nth ke mn, keluarga nth ke mana, asik keje keje keje tp rakyat ckp kami mkn gaji buta. Padahal waktu keje supposed 8am to 5pm. Ot xdapat, kdg2 weekends pun tergadai. Gaji xsehebat keje private, dpt bonus separuh gaji pun kena hentam, naik gaji kena hentam. Dlm tension2 tu sure kdg2 amik 1-2hrs utk mengular baca Blogserius, sokernet, beautifulnara, or newspapers! Salah ke? SYMP

    ReplyDelete
  11. @ MIMI

    da tu yang kau gatai p kerja kt gomen napa?

    Sebab keja gomen bleh ngular..x gitu?

    Meh la sini kerja kt swasta tgk ada berani ke x

    ReplyDelete
  12. cakap mcm borak ngan anjing la ko semua ni..mat saleh lagi pemalas dan berkira. summer break nak panjang. gaji nak sebulan gaji dah bole beli lori. pak ngah awang ni pun..ko punye sentimen terlampau tinggi. ko mimi, rajin sgt apesal? baru graduate eh?

    ReplyDelete
  13. me = underpaid~ thats it~ at least, masa yang ak "waste-kan" tu pegi ke side income planning & management~ hahahaha~ pen, buku nota, lejer bersepah~ padahal kerja tak pakai benda2 tu, ape2 hal pon, bos datang, semua clear~ hahahaha~

    ReplyDelete
  14. @anon atas ak "rajin sgt apesal? baru graduate eh?" komen ko WIN, hahahaha~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails