Thursday, 8 December 2011

Serius Bodoh - Paderi Butthurt McDonalds Akan Dibuka Pada Hari Krismas


Di Malaysia ini Perkara Biasa


Di Malaysia restoran makanan segera dibuka pada hari keraian agama adalah perkara normal. Tak ada orang butthurt dan RRRAAAGEE bila restoran kapiltalis ini dibuka kepada orang ramai. Di England seorang paderi emo tahap My Chemichal Romance apabila mendapat tahu sebauh restoran McD akan dibuka buat pertama kalinya pada Hari Krismas. Reverend Wayne Stillwell , dari Gereja St Mary si Chaddesden , England merasakan pembukaan McD pada hari kelahiran Yesus adalah satu lagi BUKTI agama Kristian tidak lagi dihormati di England. Tambah emo ialah seorang pengurus beragama Islam Shahban Rehmat diberikan tanggungjawab mengurus pada hari tersebut. Menurut Rev Stillwell hari Krismas sepatutnya digunakan bagi semua orang untuk bersama keluarga dan bukannya untuk bekerja. Encik Shahban Rehmat pula berkata cawangan McD di Chaddesden dibuka tahun ini buat pertama kali keran ramai pelanggan mengeluh sukar mencari makanan pada hari Krismas kerana kedai biasa semuanya ditutip. McD dibuka bagi membenarkan mereka yang tidak mahu memasak mengalas perut. Beliau juga menambah pekerja yang bekerja pada hari tersebut semuanya bekerja secara sukarela tanpa paksaan. Sepatutnya tiada isu disini.

So there you go Malaysia. Tak semua yang ada di UK itu awesome. Hal kecil macam ini pun boleh membuatkan paderi butthurt disana. Ha ha. In B4 tahun depan PERKASA gesa McD bagi pekerja Melayu Islam bercuti pada hari Lebaran tanda hormat Islam



Laporan asal DM

25 comments:

  1. mcd la jom siak !

    ReplyDelete
  2. haha....

    aku pun sejak raye 2-3 tahun ni malam raya pertame lepak McD dengan kengkawan. rumah penuh sesak dengan sanak saudara so haruslah lepak luar.

    ReplyDelete
  3. ape punya paderi daaa....his yesus was born on easter...not xmas

    ReplyDelete
  4. KFC pon bukak sepanjang tahun.. senang le nak cari makan.. hehe

    lagipon gaji triple apa..

    ReplyDelete
  5. Chill la Father,
    time christmas in uk/ireland memang everything paralysed, no flights in and out, no trains are working, busses tak jalan. so eh, how do you get to see your family mcm tue? makan pun apa ada dalam dapur je. even my chrisian friends pun complain.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Hekeleh.lek la der..mcD pun nak bising.LOL

    ReplyDelete
  8. Siak Julian Jack Isyraq, y u kill the combo

    ReplyDelete
  9. rumah sesak ngan sanak saudara, pastu lepak luar. patut le budak2 skang dah tak kenal sedara mara.

    ReplyDelete
  10. ari tu aku ade post comment mat salleh kerja lagi berkira daripada org malaysia. gaji nak besar. kerja nak on time balik rumah. dan ini lagi satu bukti sahih.babi punye mat saleh.

    ReplyDelete
  11. McD di kelantan akan tutup pada hari raya aji bagi menghormati nabi nik ajis..

    ReplyDelete
  12. Korang tak try google image perkataan malingsia?

    ReplyDelete
  13. dan ramai orang yang komen kat dailymail kata ini sebuah non-story. bar dan pub pun tak pernah tutup masa krismas.

    ReplyDelete
  14. 'Tak semua yang ada di UK itu awesome'

    eh mmg tau pun. ade ke org pikir mcm tu? aihhh lbh senang ckp, kat mane2 pn ade jer yg kurengnya. kt UK ke, US ke, Japan ke, etc.

    kalo sumer nak tutup, habih la org keluar rumah sempena cuti takde jumpe mane2 restoran yg bukak. mati kebulur dlm umah (espcially those bujang2) kira oraitlah tu nak amanahkan pd org agama lain keje tu. Time cuti agama dia, dia la cuti. kalo time cuti agama pekerja lain, dia la yg uruskan. tula wujudnya gaji bonus sempena keje waktu public holiday and etc etc. paderi oh paderi.

    (eh.. kdg2 aku merungut gak tak dpt cuti mcm cuti deepavali or krismas, sbb tak dpt nak lepak2.. tp bile pikirkan balik, positif jer lah. takpelah, aku tak celebrate pun, lg pun bos suh keje sbab keje bertimbun... bukannya takde gaji OT pn..)

    ReplyDelete
  15. Eh... Aku je yang perasan atau memang OBEI tak tulis Malay itu "Meleis"? Sudah jadi baik kah OBEI?

    ReplyDelete
  16. Eh... Aku je yang perasan atau memang OBEI tak tulis Melayu itu "Meleis"? Sudah jadi baik kah OBEI?

    ReplyDelete
  17. dia tak tulis Meleis pasal dia nak kelihatan fair la kot. sebabnya seburuk-buruk mana pun Indon dia takkan panggil mereka Indon dalam blog ini tapi Indo kerana 1)nak jaga hati visitor Indon 2) mak pak dia keturunan Indon dari kepulauan Bawean. nampak hipokrit pulak kalau panggil Malay = Meleis tapi Indon macam puak bendera (rujuk post buluh runcing) dan pompuan Indon main blackberry waktu solat hanya dipanggil Indo. so the conclusion drop Meleis or else my hypocrisy is will be obvious to all. clear?

    ReplyDelete
  18. lol, suck it, England, Malaysia FTW.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails