Thursday, 15 September 2011

Serius Cool - Sleepbox Kini Realiti (9 Gambar)


Bukan lagi konsep

Februari yang lalu aku paparkan konsep Sleepbox oleh syarikat Arch Group dari Russia. Sleepbox as the name implied ialah binaan kotak yang dijadikan bilik tidur. Ianya direka bagi menyelesaikan masalah penumpang yang terpaksa tidur diatas kerusi lapangan terbang. Selain membenarkan penumpang tidur, Sleepbox juga dilengkapi televisyen, plag elektrik dan modem WiFi. Kini Sleepbox bukan lagi sebuah konsep tapi realiti apabila prototap pertamnya diletakkan di Lapangan Terbang Sheremetyevo, Moscow. Prototaip ini dibina dengan menggunakan kayu buat sementara waktu. Jika mendapat sambutan hangat lebih banyak unit Sleepbox akan dibina menggunakan fibreglass.





Laporan asal Dezeen

22 comments:

  1. selamba duduk tak bukak kasut. manners!

    ReplyDelete
  2. yeah! first time first!!!

    cool gile!

    ReplyDelete
  3. 1st 1st 1st!!!!

    ReplyDelete
  4. kena bayaran x..?
    mcm nek kerusi urut..beli token naharam 2rggt 1 token...3minit ja..

    ReplyDelete
  5. XD bagos lau bende ni shopping kompleks.. bleh ak tido time teman mak shoping.hahahaha XD

    ReplyDelete
  6. bayaran mesti mahal nie... nak upah basuh kain cadar, sarung bantal, vakuum lagik.. kalu sini tak mungkin bagi free kot,tapi tak tahu lah negara dia macam mana...

    ReplyDelete
  7. nak bayar kat sape erk? maybe ade counter kot, tapi sgt2 berguna. aku penah merasa tido kat atas lantai dan kerusi kat airport. sgt tidak selesa

    ReplyDelete
  8. ini terlampau cool....!!!!

    kalo suggest buat camni kat KLIA, mau kena caj 10% beli topap....

    ReplyDelete
  9. mesti ada yg beromen dlm tu nanti hahahahaha

    ReplyDelete
  10. can it use for senggama?? ~LoL~

    ReplyDelete
  11. nanti dalam seminggu dua check dalam redtube atau yang sama waktu dengan nya,sila taip di search "moscow sleepbox"

    ReplyDelete
  12. kedap bunyi x? nanti ada yang bedengkur..satu shoping complex dengar

    ReplyDelete
  13. can fap inside for forever alone?

    ReplyDelete
  14. fat ass won't fit that bed.

    ReplyDelete
  15. masa transit kt epot ni bulan 4 lepas takde plak menatang ni..huhu

    ReplyDelete
  16. kalo obe tido atas mst runtuh kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails