Tuesday, 1 November 2011

Serius - Bila Polis Menahan Polis Lain Kerana Memandu Bahaya


WINNNNNNNNNNNNN!!

Tadi gua drive di Taman Tun. Ada Polis buat U Turn illegal di traffic light sampai hampir accident. Bila kereta hon si polis buat muka lansi. Cibai. Seriously kalau polis yang buat kesalahan trafik siapa yang boleh menahan mereka? Di Florida seorang pegawai polis ditahan oleh pegawai polis yang lain kerana memandu dengan bahaya. Good job! Justice and Law must be upheld. Di Malaysia bagaimana?



54 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. takde gambar ke? snap la bagi glemer polis tu.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. 22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222

    ReplyDelete
  5. kat malaysia mmg payah la nak berlaku polis tahan polis... hahhaa.. demm!

    ReplyDelete
  6. mcm citer super troopers..state troopers gadoh ngan police...

    ReplyDelete
  7. kat malaysia ada pdrm je. tak ada agensi lain...

    ReplyDelete
  8. obe, U-turn kat desajaya tu ke? Situ mmg hampeh.. Polis sendiri tahan org yg U-turn situ..termasuk aku..huhu

    ReplyDelete
  9. polis kat malaysia ada kuasa veto kot

    ReplyDelete
  10. kalau tak silap aku law ni tak terpakai bagi pegawai penguatkuasa ketika bertugas. check this out
    https://www.facebook.com/note.php?note_id=153529651354373

    ReplyDelete
  11. Abby Shahrin : that officer off-duty mah

    btw, AFAIK, americans drive kat left hand side, tapi WTF both of them berenti kat belah kiri?bukan ke tu fast lane?

    ReplyDelete
  12. harus post video ni kt fB pdrm (tu pun kalau diorg ade fB la)

    ReplyDelete
  13. WIN/WINNING = menyampah plk aku tgk org melayu terikut2 tagline american ni.acah-acah stylo ke apa aku pun taktau.sikit2 "win!" "serius win" mcm taik!

    ReplyDelete
  14. http://www.howblogworks.com/
    I hope you love to do blogging, i found it helpful and decide to share it with you.

    ReplyDelete
  15. to 20:15 ; yes kau mmg super betul.jenis-jenis org mcmtu dipanggil lelaki gedik.

    ReplyDelete
  16. florida trooper ni sbenanyer bukan polis bro.. dorg ni lebih kurang cam JPJ tapi ade kelengkapan senjata dan boleh arrest org..

    ReplyDelete
  17. Kenapa diorang berenti kat belah kanan? Dekat dengan lane memotong/laju pulak tu. Bukan biasanya dekat belah dekat dengan lane perlahan ke?

    ReplyDelete
  18. weh.. "rumah aku sbelah jalan tu weh! bangga!"

    hehe.. saje...

    ckp pasal polis2 ni aku dah x larat... same je... dr dulu smp skrg.

    ReplyDelete
  19. @Shacklesmith

    dumb ass u bastard!!
    they are also police.every state in USA have a different uniform and their law between every state is different (road law)

    study hard lah stupid malay!!don't just sitting in tanah melayu and hope for subsidy!

    LMAO MALAY!

    ReplyDelete
  20. Lan Qiao

    u go back china la people langgar then langgar again to make sure u truely mati..kaninai....

    ReplyDelete
  21. Polis Malaysia memang langsi! itu kenyataan!...

    ReplyDelete
  22. Nampak sangat ketelusan anggota penguatkuasaan tahap dewata.
    Macam ni punya kes payah berlaku di sini...

    ReplyDelete
  23. melayu bangsa pemalas dalam dunia ni belum ada bangsa semalas malas melayu.dorang kata ulat tinggal dalam batu pun dapat makan.melayu tinggal dalam batu

    ReplyDelete
  24. serious pelik. cakap polis langsi la, apa la. macam bagus. bila kau kena ragut or etc,jangan report polis. pi report kat bomba. polis kan tak guna =__=

    ReplyDelete
  25. to Lan Qiao;BANGSA MELAYU MALAS PUN,AT LEAST TAK SEKURANG AJAR BANGSA CINA MCM KAU NI.TAK KUTUK BANGSA LAIN.CARA KAU NAK DOWN BANGSA MELAYU SANGAT TAK PROFESSIONAL.KAU NI DULU TAK CUKUP SEKOLAH KE?AIYA LU BALIK LA.JGN BUAT BISING SINI.LU GIGI BLM HABIS TUMBUH PUN MAU MASUK INI LINE AH?POOR LOW MENTALITY OF CHINESE.

    ReplyDelete
  26. Bila sebut Melayu saja perkataan 'malas' selalu saja diorang suka sebut.

    Agak2nya penjajah (orang putih) sebelum Merdeka telah 'import' lanun2 merempat dari China dan India ni buat kerja melombong bijih dan teroka estet2 kerana
    Mat2 salleh anggap Melayu pemalas masa itu tak mahu buat kerja teruk2 - Sampai sekarang perkataan 'malas' sering digunakan oleh lanun2 itu untuk memalukan bangsa Melayu.

    Kalaulah Melayu malas, sudah tentu banyak Melayu2 yang mati tak makan atau banyak yang meminta sedekah.
    Melayu bukan malas, tetapi berada di zon selesa - berasa selamat di tanah air sendiri itu pasal tidak perlu bersusah payah kerja.

    Kita lihat mat2 Indon pun Melayu juga, tapi sebab mereka datang merantau terpaksa rajin bekerja gigih untuk menjamin kehidupan keluarga2 mereka di Indonesia.

    ReplyDelete
  27. melayu mmg pemalas.. kalau buat bisnes selalu lambat. apa nk bangga dgn melayu ?

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. @lan jiao

    eleh emo lak mamat ni. lolz... mesti kes xcukup kasih sayang mase kecik ni hahaha

    btw vids atas tringat citer super trooper... trooper ni mcm polis trafic jer kan.. haha

    ReplyDelete
  30. ceh...gaya bahasa lan qiow ni macam bagus.entah2 kau melayu jugak.cuma bajet mcm ko bukan melayu la.dasar melayu.tak sedar diri.mulut kalau dah makan belacan,cencalok,budu so buat2 la muhasabah.perasan.

    ReplyDelete
  31. aku suspek lan qiao ni obe,sebab dia butthurt bila Shacklesmith sound bagi pendapat.memang nak bagi hot ini blog.

    ReplyDelete
  32. alah, ntah2 most anons atau most yg tak ade akaun blogger tu sumer obe, nk bg hot punye pasal.

    eh ntah2 aku ni pun obe.

    hahaaaaa

    ReplyDelete
  33. Tak sangka... hari2 tgk informasi dari barat, tgk movie barat, perjuang ideologi barat, dan mcm2 lg buat benda2 berkaitan barat dengan harapan boleh dapat berfikir luar kotak dan membuka fikiran. Kepada Obefiend dan 'orang barat' yg marah polis langgar peraturan lalulintas, aku nk tanya ko satu soalan - Kalau perompak masuk rumah korang, korang panggil polis korang nk ke polis tu berhenti kat lampu merah? jwb ye atau tidak sahaja

    ReplyDelete
  34. update la blog ko mok.

    ReplyDelete
  35. ko bodoh ke ? kalau ko panggil polis sure la polis pasang siren n langgar lampu merah. dlm video ni polis tu saja2 laju. bodoh!

    ReplyDelete
  36. Ni apa anon 21:56 boddo nieh.Cerita benda takda kena mengena.Kalu perompak masuk, mesti la kita nak polis cepat sampai.Dalam clip tu, polis tu tengah nak tangkap perompak ka? Boddo tetap boddo.

    ReplyDelete
  37. la..silap kes pulak. maksud aku bukan clip, tapi cerita obe tu.Tapi takkan tak paham kot.. kalau boddo memang tak paham la.

    ReplyDelete
  38. mmg bertuah la..kalo polis malaysia mcm nie....beramai..polis malaysia..ckap tepon sambil memandu..radio car, adik beradik radio car sama je.... wat sardin marina je...bila org lain tegur...shit...polis malaysia..xserupa bikin...undang2 depa pegang....xprofesional langsung...mcm pengawas sekolah je...ntah lagi teruk.....sori la polis..image korang da tercalar teruk dek kebangangan korang sendiri...muhasabah la diri...jgn bila ditegur nk melenting je....

    ReplyDelete
  39. apa kau bangga sangat dgn negara yahudi nie?kau rasa dia betul sangat ke? korup sangat ke polis malaysia nie? kerajaan malaysia korup sangat ke? BANGGA DGN NEGARA ORANG. DEKAT MUKA TERTULIS BENCI YAHUDI. NIE LAH BANGSA YG BAKAL MENYEMARAKKAN AMARAH RAKYAT. PERANGAI SAMA MACAM YAHUDI. BANGSAT MELAYU YG RASA DIRI SENDIRI BETUL. KONON2 GOVERMENT MALAYSIA NIE TERUK SANGAT.KONON2 FIGHT FOR JUSTICE. KONON2 BANGSA MELAYU HIDUP TERLALU MANJA. FUCK YOU !

    ReplyDelete
  40. Kat Malaysia, polis pun tak pakai tali keledar..

    ReplyDelete
  41. kenapa tiba2 jadi race war? and kenape tiba2 masuk psl Government?

    hahaha
    belajar la. daripada duduk depan computer tulis comment benci-membenci. (pesanan untuk diri sendiri juga)

    ReplyDelete
  42. kalu berani call 0195991953

    ReplyDelete
  43. Lan Qiao : Lancau , jangan fikir kau sorang ja ada cable , melayu lebih ramai dari CINA la cibai ,

    ReplyDelete
  44. sudah la jangan bergaduh la

    ReplyDelete
  45. eleh @Lan Qiao ni bg no hp mak la tu.mommy's boy.hahahaha!

    ReplyDelete
  46. Orang2 Melayu sebenarnya bukanlah pemalas, tetapi diorang cuma lebih bersikap sentimental - suka berada didalam zon selesa dan baik hati yang amat...Itupasal orang2 lain boleh pijak2 kepala...he he he.
    ( Rujuk : kes Namawee dan Hindraf)

    (Sebenarnya penjajah British yang mula menggelar bangsa Melayu malas supaya orang2 Melayu akan menjadi rendah diri dan takut berusaha).

    Akhirnya bangsa yang lebih agresif (cina dan India) akan mengambil kesempatan dan 'peluang yang diberi' oleh kaum Melayu tadi...

    Kalaulah Orang2 Melayu ni zalim, jahat dan busuk hati, sudah lama kaum2 lain yang agresif kejar peluang kekayaan ini terjun laut kena suntut....Agaknya - orang2 Melayu cuma perlu kuasa memerintah negara dan dapat hidup secukupnya, dalam bab nak mencari duit (kaya) itu biarlah orang2 lain dengan kepandaian, peluang serta usaha mereka masing2......

    ReplyDelete
  47. sedap sedap je kata melayu malas yer...semua org ada good side and bad side..cina selalu jadi boss sebab dorang kaki tipu..aku penah kerja ngan org cina so aku tau la dorang buat kerja macam mana..halal haram dorang takde..melayu masih pikir benda2 tu..so untung sikit pun takpe asalkan duit halal...untuk makan anak bini...si kafir mana pikir semua tuh..so jgn ckp melayu malas sebab melayu tak kaya macam cina...sebab kafir kaya hanya di dunia

    ReplyDelete
  48. salam, saja lalu kt blog ni, tgk cite polis..BEST.....Polis M'sia lg best...Hampa gaduh2 ni xbest la......
    Ni aku nk bg 1 cite polis penang..gambar ade tp xtau camna nk post.aku SAMAN POLIS tu.maksudnya aku tulis surat saman kt polis tu yg parking ikut suka.bukan dlm petak parking.memang polis2 ni perasan ada vito.citenya 9/11/2011 aku parking kt kt kotak parking kt SUNSHINE B.BARU utk mkn ns ayam tepi pizza/McD tu.bila aku jln betul2 corner org nk naik parking atas sunshine tu ada ruang tp bukan lot parking.yg aku geramnya ada keta WAJA silver POLIS bleh parking kt situ.kalau dia operasi aku xheran tpi....bila aku masuk kedai ns ayam tu ada 3kepala polis dok tgh sedap makan. apa lg aku ambik 1 kertas kosong aku tulisla SAMAN PARKING & selit kt wiper dia.siap ambik gambar lg.rasa puas aku.bila dah abih makan aku follow la takut2 silap polis lak.memang tak syak lg.diaorang la siap gelak2 + muka masam lg tgk surat saman layang aku tu.aku nk serbu aku xdak bukti sangat, cuma gambar tu saja. jd aku simpanla utk dikenang.....anak cucu.....tp ramai yg lalu..ramai yg tengok...tu yg puas tu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails