Friday, 18 November 2011

Serius LOL - Troll Majlis Pengkebumian


Moar from Ayam dan Babi

Korang dah follow belom Ayam dan Babi? Nice komik dengan gaya art minimalis. Lawak utagha. Belum kalu sila lawat Ayam dan Babi disini.



Laporan asal Ayam dan Babi

47 comments:

  1. gua tak sabar nak tunggu reaksi anon anon.

    kah kah kah

    ReplyDelete
  2. cian arwah 2... bt jahat berpada2...

    ReplyDelete
  3. arwah isap rokok yang jenis tak bayar cukai.. JAHAT! HARAM!

    ReplyDelete
  4. Keji betul la,bende cmnie pun korg nak main2 ke?Ape korg tk caye ke azab kat kubur?Dalam IC tulis Islam bende cmnie pun nak troll ke?

    ReplyDelete
  5. En. Roti John.

    Agama cakap siksa kubur lepas kene tanam. Yang ular time nak kebumi tu kepercayaan karut orang melayu je...

    Jangan gabungkan kepercayaan karut dengan agama ye!

    ReplyDelete
  6. en. ries forester.

    ni bukan kepercayaan..bab ular itu adalah seksaan selpas mati d alam kubur..ni sbelum dikebumikan ade mayat yg xdpt diterima bumi.ade mayat yg terlalu berat untuk diangkat. NI BUKAN KEPERCAYAAN.. klu bleh bersembang2la dgn ustaz pasal hal nie yea. :)

    ReplyDelete
  7. This post has been removed by the author because it is too awesome to be read

    ReplyDelete
  8. en . ries forever,

    ular kepercayaan karut org melayu?
    cuba baca ni,


    Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain, tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

    Saidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat seorang lelaki tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan lelaki itu. Lalu disuruh orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala kemaluan mayat lelaki itu.

    Saidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk membunuhnya. Tetapi ular itu tiba-tiba berkata-kata. Katanya ”Apakah salahku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan”. Setelah diselidiki amalan lelaki itu semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya setelah selesai membuang air kecil.

    kalau Allah nk bg azab, mcm2 cara Dia ada,
    bile2 masa Dia boleh buat, sbb semua yg ada dalam dunia ni,
    adalah dengan izinNya,

    ReplyDelete
  9. hamka cetek agama

    ReplyDelete
  10. silap la, Riez Forester yang buta agama.

    ReplyDelete
  11. Kenapa ya ular2 ni selain muncul di zaman Rasulullah SAW juga muncul di kalangan Melayu sahaja. Jarang sekali kedengaran terjadi di luar negara? Walhal orang Arab sekalipun.

    ReplyDelete
  12. Banyak sudah perangai 'umat Islam' yang mempersendakan azab kubur dan hari akhirat - kerana diorang tidak percayakan semuanya itu. Kalau jadi Islam tetapi tidak percaya semuanya itu memang sahlah - munafik!
    Mereka sama taraf dengan golongan 'atheis' - dunia ini tempat untuk bekerja kemudiannya untuk berseronok dan bila mati tiada apa2 yang berlaku - semacam mimpi saja.

    Kalau tiada agama, lebih baik jadi haiwan - tiada akal, tiada peraturan dan tiada maruah - dunia pasti hancur binasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiwan pun mahluk ALLAH wahai saudara,,manusia yg tiada agama bermakna lebih rendah dan hina dr haiwan,,haiwan2 berzikir pd ALLAH setiap masa,,kite ade?x de kan,,jd jgan sekali sekali merendahkan ciptaan indah maha pencipta itu,,

      Delete
  13. siapa kate dekat Arab takde? apsal nak bezakan dengan orang putih? mereka Islam? tak perlu Allah nak tunjukkan pada mereka sedangkan semasa hidupnya pun tak mempercayai Allah. azab kubur adalah suatu bentuk peringatan dan pengajaran bagi so called ISLAM ni.

    ReplyDelete
  14. it's kind of funny jugakla bila anonn butthurt and you guys pun buthurt jugak dgn statement anonn tp you guys tak sedar. sbb apa? sbb you guys takut nak mengaku.

    anyway, this post is a bad joke. just sayin'.

    ReplyDelete
  15. HAHAHAH....inilah umat akhir zaman..
    hhahahahahhh...mari bersama aku(syaitan) dalam neraka...
    bila agama diri dipersenda...

    ReplyDelete
  16. mai dah puak2 mulia suci dan murni nieee

    ReplyDelete
  17. yeah!! ak suka tgok korang brtekak..haha

    ReplyDelete
  18. ada ular ke takde ular ke, ada siksa takde siksa ke, suka atau tidak, semua org yg kau sayang termasuk kau sekali semua bakal jadi makanan cacing dlm tu, tunggu masa jer

    ReplyDelete
  19. mcm shiall je lawak ni..arrgghhh

    ReplyDelete
  20. ni lawak ka...nama komik pun dah macam bodoh.....sebab tu buat kartun mcm ni..

    ReplyDelete
  21. serius troll
    Tukang gali 1 : MasyaAllah,ada ular sawa dkat kubur dia..apalah dosa beliau?
    Tukang gali 2 : hah..ni lah asyik tulis blog mencarut time dia hidup..skrg kn da trima blasan..
    Tukang gali 3 :Nauzubillah..time hidup pun Tuhan da tunjuk..muka dia srupa mcm vavi dok persenda agama.

    ReplyDelete
  22. aku tak nampak pn bahagian mana persenda agama...persenda mayat ade la...

    ReplyDelete
  23. Kalau Obe mati nanti cuba try troll letak babi dalam kubur dia. Kita tengok pula apa respon orang ramai termasuk sarbanistas..

    ReplyDelete
  24. wow hamka..sangat baik..cuba klik nama hamka..jeng jeng jeng...

    ReplyDelete
  25. Mr Freak
    dah bukak..sangap gila hamka tu..hahaha!

    ReplyDelete
  26. terima kasih encik hamka dan mr freak yng inform,ko la idola aku tuhan yang maha mulia Hamka,ko telah banyak jimatkan masa aku..how can i repay u?ko mmg hebat ..tabik lu 1 juta x..
    wei bohsia @DayanaBesey lu kecik2 dah pandai tgk porn kalo sanggap sangat boleh hisap kote aku faham.kurang ajar dosa tau tak.

    for the post,,mana ada ular la bodo la melayu ni..lets say kes teo beng hock kafir tu tukar jdi orang melayu yang banyak dosa,ahli keluarga dia minta sepina mahkamah gali balik dari kubur tak puas hati cra dia mati..ada ular tak?ada tak body kena beaten by angel munkar dan nakir? kena bakar or whatsoever the fairy tales is?takde kan paling teruk pun mayat reput decomposed and stinks..lawak la korang ni.

    ReplyDelete
  27. oiii aku plak terbabit..aku check hamka je.. hamka..u the best..aww

    ReplyDelete
  28. semakin tua semakin babi obe ni. how to be cool like obe? xperlu susah susha. just tukar hidungnya saja

    ReplyDelete
  29. epic fail hamka tu, ckp org tp blog profile penuh porn ahaha...

    ReplyDelete
  30. ini last nk tgk blog ko ni..
    psl agama islam pn nk troll.
    ape pnye manusiaa la.

    ReplyDelete
  31. Aku kesian dengan kau obe. Sangat kesian.

    FYI, this is absolutely a bad joke.

    Kalau dah terkena pada family atau sedara mara kau besok, sila post gambar kejadian sebenar ok?

    ReplyDelete
  32. sumpah aku benci gile dengan bangsa aku sendiri Melayu... dah la buruk rupa, buruk pulak perangai. berlagak moden. ilmu cetek. bab2 nak troll nak cari pasal memang power.. gelak la puas2, tunjuk la "kepandaian" tu puas2. fuck off

    ReplyDelete
  33. Bodoh. bnd2 camni xyahla nk jdkn bhn lawak.

    ReplyDelete
  34. bodoh...bukanye mempermain agama pun ni... ntah ape2 je orang2 ni nak marah2 lak...

    ReplyDelete
  35. lawak ke komik ni? perlu ke nk promote this stupid "funny" site kt semua org? bakal isteri obe, anda x malu ke bakal suami anda mcm ni? kesian..org kalau boleh nk cari lelaki yg boleh membimbing kita perempuan ke arah yg lebih baik..kalau aku, gile malu dpt BF mcm ni.mak mertua confirm reject !

    ReplyDelete
  36. hahahaha

    oh hohohoho

    hoh

    lagi satu, letak batu bata dalam keranda. Masya allah kenapa berat nih!

    (nanti dalam pengkebumian sendiri, kena troll kaw kaw dengan malaikat munkar nakir. OOOOO NAK TROLL YE, AMBIK BESI PANAS NI HAHAHA)

    ReplyDelete
  37. sebenarnya jgn sangka buruk.. even ada ular.. Allah lebih mengetahui..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails