Thursday, 17 November 2011

Serius Kreatif - Iklan Benetton Yang Pasti Membutthurtkan (9 Gambar)


Genius!

I dunno how many of you guys here are in your mid 20's tapi back in the days United Colors Of Benetton ialah sebuah syarikat pakaian yang dianggap cool. Semua nak beli baju Benetton pasal ianya hip. Back in the days Benetton terkenal dengan iklan berkonsepkan anti perkauman. Model yang meragakan baju mereka datang dari pelbagai etnik dan kaum. This was a new concept back in the 90's when using white people as model was the norm. Baru-baru ini Benetton menghasilkan iklan baru mereka yang bermain dengan idea "hilangkang kebencian". Untuk menyampaikan mesej ini muka ketua negara dunia diphotosopkan berkucupan. Ada Obama cium Hug Chavez, Mahmud Abbas cium Netanyahu serta Angela Merkel mencium Sarkozy..Ada a few more tapi aku tak nak spoil. Sila link berita penuh untuk the rest of this awesome campaign

In B4 pope is gay and imam is gay?.. ini konspirasi Rabbi seksualiti merdeka!






Laporan asal Design Boom


26 comments:

  1. Syaril you lose! hahahaha

    ReplyDelete
  2. mulut aku jadi senget tgk gmbr nie..muahahaha

    ReplyDelete
  3. omaigot...!! jenama aku T.T

    ReplyDelete
  4. Gambar Sheikhul Azhar-- Dr Ahmed Al-Tayeb kissing the Pope! Tak kick langsung. Patutnya cari shaikh yg radikal punya. Sheikh Azhar yg ni rilex dan cool aje....

    ReplyDelete
  5. eeuuuwwwwww yarkkkkkk buwekkk!!!

    ReplyDelete
  6. ini bukan photoshop
    ini real punya deal

    ReplyDelete
  7. Najibtuya xde ke?

    ReplyDelete
  8. Takde bijaN... this advert/campaign is failed!

    ReplyDelete
  9. ni semue agenda freemason & illuminati yg bertujuan nak mendamaikan dunia serta menghapuskan api kebencian antara negara2 yg bersengketa........LOL ROTFL... :))

    ReplyDelete
  10. ini agenda dakyah illuminati untuk sesatkan orang malaysia

    sebarkan jika sayang agama anda

    ReplyDelete
  11. Member Lu Masa Sekolah17 November 2011 at 14:20

    MOHON SHARE...TQVM

    ReplyDelete
  12. ulama' islam diorang wat camtu gak..islam tak benci pun pun kristian..tak de motif langsung diorang wat camni

    ReplyDelete
  13. mne gamba najib? arghhh!

    ReplyDelete
  14. mohon najib cium datok T pulak.

    ReplyDelete
  15. mintak obe buat najib version. hehehe

    ReplyDelete
  16. Najib cium Anwar? More like Anwar sodomizing Najib!! Amirite? Haha.

    Fuck. Grossed out. Now I feel bad.

    ReplyDelete
  17. Satu lagi ajenda bangsat OBE THE ILLUMINATI melalui photosop dia. Inilah obe yg suka mempermainkan islam.

    ReplyDelete
  18. eew gelinye. teruknye iklan ni. eeee

    ReplyDelete
  19. Inilah agenda gay, Yahudi dan athies mempersendakan maruah dan agama.

    Nak jadi macam kaum Nabi Luth atau jadi macam Anwar Ibrahim ker?

    Nanti dunia akan jahanam!

    ReplyDelete
  20. gambar mean kolom kote pope kau tak upload pun obe..?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails