Monday, 28 November 2011

Serius Indo - Mari Tengok Cara Ayam Diproses Di Indonesia - YUMMY?


Ah sedap!

Ayam penyet? Ini authentically processed ayam bro!



28 comments:

  1. perstt you bitchh

    ReplyDelete
  2. eeuu.. gile arrhh..xbersih lngsung..loya aku tgk ngn air sungai cmtu..

    ReplyDelete
  3. ayam semeleh sumua. makan la ramai ramai. wakakakaak.

    ReplyDelete
  4. aku tgh makan....pffffffffffffff!!! tak lalu terus...

    ReplyDelete
  5. sape2 yg pernah makn ayam dri care4 k,giant k,tesco k, korg tahu x, halal k x?Aq masih tunggu jwpn dri Jakim..

    ReplyDelete
  6. pergh.. aku rase kalo kat rumah sendiri pown wat camtu.. btw.. bende tu dah kne sembelih.. bkn kne hentak. klo kne hentak bru x leh nak makan

    ReplyDelete
  7. halal tu bukan sembelih je tapi merangkumi aspek penyediaan,pembungkusan dan pemprosesan.serius geli + loya tgok dia selamba je basuh ayam guna air sungai?longkang? ada jugak yang sanggup basuh tangan guna air tu tak hanyir plak tangan die

    ReplyDelete
  8. pergghhh...lepas da siap2 basuh, proses n bla,bla, bla...ok terjadilah "nasik Ayam Penyet" yang baik punya! finger lickin good!!!

    ReplyDelete
  9. patut la org indon perangai buruk je

    ReplyDelete
  10. aarrggh... sya di Medan nih! yang best nye selamba jew plastik sampah kat sungai tew....

    ReplyDelete
  11. bkn ni dia cabut bulu je ke kat dlm sungai? lepas tu dia campak atas kat atas org tu siram lagi dgn air bersih? for sure lepas dia hantar gi kedai, org kedai basuh plak before peram or anything. manual ni, bkn pakai machine or anything..machine lagi kotor

    ReplyDelete
  12. pergh!!!... mual seh!!!

    ReplyDelete
  13. Yang penting, halal...heh...

    ReplyDelete
  14. benci dgn org indo pengotor tahap babi!!!!28 November 2011 at 22:25

    sial aq tgh termuntah ni.asal ko leh post video ni sial tullll
    halal tang mana yg korang semua sebutkan ni?.

    ReplyDelete
  15. video paling bodoh penah aku tgok, pasal cuci ayam pakai air sugai cmtu pn nk jd isu. korg pikir la kita bkn mkn ayam mentah2 bodoh cmtu,mesti masak dlu. xkn la korg sebelum masak x cuci ayam dlu.. aku beli ayam kt pasaraya bersih lima bintang sekalipn pn still cuci ayam tu kot..

    ReplyDelete
  16. Ni sekali lagi ajenda yahudi OBE the FREEMASON nak memburuk2kan bangsa serumpun seagama. suda2 la tu obe. ko makan kfc tu kau tau ke ayam dicuci mcm mana? hahahha ko tak tau kan. sbb tu la ko obes.

    ReplyDelete
  17. bajingan luw obe..dasar maling..indonesiA bisa.awasin lor kalo udah tentera kami nyerang negara lor..

    ReplyDelete
  18. bukan setakat ayam je, air mineral yang macam cawan tu pun recycle.. hati-hati la kat Medan tu. Pernah tengok diaorang proses je air tu kat tepi jalan. Yarkh!!!!!

    ReplyDelete
  19. ok je video ni...ayam disembelih elok...cuma proses buang bulu guna air sungai...ok je sbb air mengalir...sbb dier wat kt lantai? xde masalah sbb air sungai tu rendah paras lantai..lntai pun sentiasa basah ngan air sngai...xsume mmpu beli teknologi yg bersih...so video yg xde masalah...

    ReplyDelete
  20. air lebih 2 kolah kot... + air yg mngalir..hahaha

    ReplyDelete
  21. air mengalir, ok je, balik rumah basuh lah...

    ReplyDelete
  22. klau air taik yg mgalir kira bersih jugak lar...ow..now i know..

    ReplyDelete
  23. bsing ap die,hlal la bersih la,ap la,kite amik aym kt indon ke??lg satu,bese bnde haram ni lg sdap dri yg halal,hahahaha

    ReplyDelete
  24. euwwwww..air sungai tu boleh buat sup nasi ayam..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails