Tuesday, 15 November 2011

Serius Cool - Rumah Untuk Kaki Outdoor (9 Gambar)


Camping dalam rumah yok!

Di Shinagawa-ku, Tokyo sebuah rumah telah dibina untuk penghunyi yang fanatik dengan gaya hidup outdoor. Mereka meminta firma Be-Fun Design mereka sebuah rumah yang memebolehkan mereka feel outdoor walaupun ditengah kotaraya Tokyo. Hasilnya sebuah rumah yang mempunyai dinding panjang serta ruang tidur yang menempatkan khemah instead of bed. Ia juga mempunyai banyak skylight bagi membenarkan natural lighting. Ini memang fanatik outdoor punya orang. Kalau Malaysian version mensti dimasukkan tandas korek dilaman rumah. Tak outdoor lah kalau rumah ada modern plumbing kan? #LOL






Laporan asal Designboom

31 comments:

  1. Super cool yo

    ReplyDelete
  2. Wuiyo.ada wall climbing.Tapi tak tinggi la.

    ReplyDelete
  3. adakah itu bilik air dgn dinding kaca lutsinar?

    ReplyDelete
  4. mcm penat jek duk dlm umah ni..

    ReplyDelete
  5. attracted to obe15 November 2011 15:05

    winning!

    ReplyDelete
  6. SUSAH UNTUK BERSENGGAMA!!!

    ReplyDelete
  7. nice, tp lg nice lau bkn khemah, but yg mcm buaian tu... & bilik air lutsinar tukar jd air terjun... masyuk sket...

    ReplyDelete
  8. Nak outdoor, letaklah efek daun kering sikit, pastu dari dapur ke ruang tamu, buat flying fox. haha

    ReplyDelete
  9. niat bersenggama ketika outdoor adalah yahudi dan illuminati..

    ReplyDelete
  10. best giler! nak toilet lutsinar cm tuh, syok wo! huhu

    ReplyDelete
  11. Rekaan rumah ini memang seperti bangunan yang biasa digunakan Freemason adan Iluminati.
    Ini ternyata dakyah songsang Yahudi untuk menyesatkan umat Islam.
    Kita bakar blog ini, pukul mak dia!!!!

    ReplyDelete
  12. crash his wedding n spill out his guts!

    ReplyDelete
  13. ini satu propaganda freemason & illuminati dalam menyesatkan umat islam
    selamatka agama kita.

    ReplyDelete
  14. ini propaganda najib ngn rosmah...

    ReplyDelete
  15. banyak juga org yahudi n freemason yg baca blog ni

    ReplyDelete
  16. warga zionis pun ramai

    ReplyDelete
  17. pe kaitan illuminati dengan this house? *blur sebentar*

    i think you guys paranoid sangat la. outdoor best pe. :) nak gak umah cmni

    ReplyDelete
  18. Sekadar berkongsi..firma Be-Fun Design tu sebenarnya dimiliki oleh orang yahudi bernama Avshalom Barnabas yg jugak pemilik firma Nir Kutz Architects dari israel.. Juga sekadar peringatan..obe adalah ejen yahudi yg diutuskan dari israel bagi menyebarkan dakyah2 yahudi secara terancang..nama sebenar obe adalah Benroy Berakhiah..mintak kawan2 sebarkan..sekian wassalam

    ReplyDelete
  19. cool dapat rock climbing dari dalam rumah.yang kurangnya, takda tempat nak buat api ke? dpt panggang2 makanan,lagi feel :D

    ReplyDelete
  20. kenapa dengan toilet dia azza,ala kalo ko nak berak buang je la kat mana2 bahagian rumh tu,dapat gk orang tengok burit hang,tu pun nak kecoh ke? Miss anne ko nak buat api?ko tunggu la kat neraka rambut ko kena panggang dari api sebab tak pakai tudung,yahudi ko ni sial.

    ReplyDelete
  21. AzzaAziz dan Miss Anne mohon bergandingan untuk berbogel bersama. Tunjukkan kepada kami yang kamu boleh menerima shower dari batang nikmat kami.

    ReplyDelete
  22. ini menunjukkan dakyah al-masonry telah tersebar ke jepun!..mereka mahu menjadikan pemikiran manusia kembali ke zaman batu, duduk dalam khemah, berak di mana2...mari kita boikot barangan buatan jepun...sila buang tv lcd sharp dan panasonic anda, tukar ke haier buatan malaysia yang berkualiti dan ditanggung bebas freemason.

    AzzaAziz dan Miss Anne mohon bogel bersama2 serta menari tiang untuk tatapan pembaca blogserius sempena hari kelahiran obe

    ReplyDelete
  23. btol ke obe nie ejen yahudi?dan dia bkn beragama islam?? sila beri bukti kukuh...cuma nk taw ja la..bknnya nk def sapa2..

    ReplyDelete
  24. WAKAHAKAHKAK LOL.. sakit perut aku gelak.. yahudi la.. iluminati laa

    ReplyDelete
  25. tawu la yahudi..tawu la iluminati...tp cmne ko bole tuduh obe tu ejen yahudi laa..kapir laaa...mcm2 ko tuduh die...ko cube gtaw bukti yg kukuh..ko tawu mne die nie ejen yahudi??aku nk tawu yg tu je..adess..sengal gak ko nie.. ==!

    ReplyDelete
  26. hehehe lahabau betul la korang ni, kadang2 aku enjoice gak baca komen korang ni..bukan aje blog ni lahabau,
    tukang komen pun lahabau..lahabau betul la..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails