Saturday, 19 November 2011

Serius Cool - Wiesmann MF5 (12 Gambar)


Kereta yang sesuai untuk Bruce Wayne

Wiesmann MF5 ialah kereta sports keluaran Wiesmann yang sudah 20 tahun menghasilkan kereta berjenama mereka tetapi menggunakan enjin BMW. Wiesmann MF5 dibawah ialah versi terkini dengan penaik tarafan enjin yang mampu menghasilkan 600 kuasa kuda. Top speed kereta ini ialah 193 Bsj (310 Kmj) dengan kemampuan 0-60 Bsj dalam masa 3.5 saat. Styling kereta ini seakan kereta Batman. Matte painting dan juga logo Batman pada ekzos. Harga sebuah masih belum ditetapkan tetapi dijangka mencecah Euro 184 000 (RM 793 000) sebuah






Laporan asal BMWBlog

27 comments:

  1. perghh..injen v10 e60 tu...

    ReplyDelete
  2. fugly as hell

    ReplyDelete
  3. sweet looking as fuck.

    retro but not quite. pretty timeless too.

    ReplyDelete
  4. real life bat mobile...or something close to it

    ReplyDelete
  5. Albert Einstein19 November 2011 14:37

    i wanna quit smoking,and buy this damn car!

    ReplyDelete
  6. nak buat oil change macam susah je...

    ReplyDelete
  7. mitak share yer tuan tanah.. tiap ari aku copy post kat blog neh,arap obe x jumper la blog aku tuh.. hehe. tqvm

    ReplyDelete
  8. cantik di luar tp huduh di dalam huh

    ReplyDelete
  9. NENEK ALAN KEJAM !

    ReplyDelete
  10. ini baru betul2 power,
    bukan macam kete cina 2

    ReplyDelete
  11. Nice, tapi interior tak cantik. still aku rasa Lamborghini Reventon jauh lebih sesuai jadi kereta Batman

    ReplyDelete
  12. ini propaganda yahudi untuk menyesatkan umat islam dengan mencipta kereta2 mewah

    sebarkan jika sayangkan agama anda

    ReplyDelete
  13. enjin M5 eh? upgraded to 600??! semmmart.....

    ReplyDelete
  14. mmg fakap kete nih..dapat tros flirt ngan fazura...muahahha

    ReplyDelete
  15. kereta cicakman ni

    ReplyDelete
  16. proton yg mahal bila nak buat haha

    ReplyDelete
  17. mmg terbaikk dari ladang lah.. cun gilak..

    ReplyDelete
  18. memang terbaikkkkkkkkkk....

    ReplyDelete
  19. "20 tahun menghasilkan kereta"? Proton 25 tahun. Bila lagi Proton nak buat horsepower mencecah 600? Huehuehue

    ReplyDelete
  20. apsal steering dia tu mcm plastercine je?

    ReplyDelete
  21. Apa kejadahnya Wiesmann MF5 ? Lori balak ke atau bulldozer?

    Tak pernah dengar pun jenama kereta yang pelik dan huduh ni...

    Kalau kereta sports hebat - Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Porsche atau Mercedes ada juga daya glamour nya.

    Wow! Bugatti - 1,000 horsepower, 320 km/j & 0 - 100 km/h in 3.0 seconds!

    ReplyDelete
  22. Guna enjin BMW?
    Ceh! Tak power langsung!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails