Thursday, 17 November 2011

Serius Cool - Pos Kawalan Sempadan Paling Aneh Didunia (10 Gambar)


Aneh tetapi cool!

Pos Kawalan Sempadan selalunya bosan dan nampak skema. Macam di Kepala Batas rupanya macam stesen minyak. Huduh! Di sempadan Georgia dan Turki wujud sebuah pos sempadan yang lain dari yang lain. Rupanya macam bongkah jigsaw ini sebenarnya diilhamkan oleh alunan ombak didalam laut yang betul-betul bersebelahan pos kawalan ini. Ianya menempatkan pos imigresen. cafe dan menara meninjau yang boleh dilawati para pengunjung. Cool!




Laporan asal Dezsen

15 comments:

  1. Second cool !

    ReplyDelete
  2. sangat nice lha design. bole masuk pertandingan bangunan tercantik kat di dunia

    ReplyDelete
  3. ape yang aneh? bodo punye obepig gemuk

    ReplyDelete
  4. giler cantik design nye! like like!

    ReplyDelete
  5. kepala batas? kepala batas pulau pinang ke kepala batas jitra? 2-2 bukan sempadan. kalo padang besar ye la macam stesen minyak.

    ReplyDelete
  6. hahaha Anon 12:05 winrar!
    obepiq harus insaf.

    ReplyDelete
  7. later akan ada border watch berbentuk obelisk

    ReplyDelete
  8. ini adalah agenda illuminati dan freemason yg berpengkalan serbanitas mall...kiter jgn pegi tmpt nih kalo x ti akn tpengaroh ngan agenda diorg....lepak kdai mamak sambil pekene maggi goreng sama air coke lg best....

    ReplyDelete
  9. aku ingat lambat lagi la baru kita ada luxury macam ni. kat Malaysia ni bukan bole ada benda2 yang kreatif sket macam ni. mula la pembangkang komplen kata membazir.

    ReplyDelete
  10. @Shaari
    ak setuju. xD

    kalo membazir tapi ade gunenye, takpe gak. ;D


    btw, ini akn memberi inspirasi kepada para2 arkitek.

    ReplyDelete
  11. wei Shaari buang la pic kau naik moto tu..membazir..gambar ngan basikal la..baru x membazir..

    ReplyDelete
  12. kepala batas??? mana ada kepala batas yg sempadan dgn negara jiran. HUDUH!

    ReplyDelete
  13. SOKONG KERAJAAN DAN SOKONG SHAARI

    ReplyDelete
  14. Kita sebagai rakyat malaysia mestilah menyokong kerajaan BN

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails