Thursday, 10 November 2011

Serius Cool - Bila Airbus A330 "Terapung" Di Udara


Physics!

Strong headwind + high AOA + Max Trust = A330 yang terapung diudara. Cool!



23 comments:

  1. kalau airbus ni boleh buat vertical landing macam harrier jumpjet mmglah epic punya beb!

    ReplyDelete
  2. credit to airbus flight control laws. kalau tak, memang dah stall awal2 dah

    ReplyDelete
  3. computer graphic effect!!
    believe me!

    ReplyDelete
  4. terapung kepala hotak kau la.bnd ni biasa jadi la slowpoke.

    ReplyDelete
  5. @redza khairudin kalau boeing punya aircraft? Haha.

    ReplyDelete
  6. Airbus win!
    Boeing fail!

    ReplyDelete
  7. To Anoy 14:57
    Kan obe ade letak apostrophe kt perkataan 'terapung' tu...sengal la ko

    ReplyDelete
  8. ye la..hampir2 nak stall kan... ni bukan rekaan, ni betul ni. bodo tak skolanyer kalo kata ni fake... hehehehe... teringat masa main kapal terbang kertas yg hover masa lontar lawan arah angin.. :)

    ReplyDelete
  9. anon semuanya bodoh..xde batang xnak guna nama sendirik...eh...eh..eh....la aku pun anon jugak rupanya....ciiiisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    ReplyDelete
  10. I takyah rujuk pun I boleh teka AOA = "angle of ascent". I iz pintarz

    ReplyDelete
  11. ini dakyah yahudi freemason illuminati...and f*ck you all bastard

    ReplyDelete
  12. Anon 1807. Hang salah.. AOA ialah angle of attack. Yes u is memandai2

    ReplyDelete
  13. silent reader yg serius..11 November 2011 09:30

    AOA? ni bukan kire stalling ke?

    ReplyDelete
  14. actually diz aircraft flying at low speed ground speed that required higher angle of attack(AOA) which can b achieved by expanding the area of the wings meaning full flap extend plus strong headwind.sememangnya aircraft during landing phase nampak mcm terapung juz dat in diz case diz aircraft flew at higher altitude than normal landing profile height.kalau kita tgk burung pun biasa akan terapung kalau melawan angin yang kuat.same case.

    ReplyDelete
  15. Nasib bek Airbus, kalau kapalterbang Boeing mesti tertonggeng nih...

    ReplyDelete
  16. macam shit.. tengok liveleak pastu search video yang same kat youtube pastu post kat sini.. makin lame makin shit blog ni hahahahah

    ReplyDelete
  17. mungkin ini cuma pertunjukan layang-layang pasir gudang.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails