Thursday, 10 November 2011

Serius Cool - Angkasa Raya : Mercu Tanda Baru Kuala Lumpur (7 Gambar)


Oasis tengah bandar


Angkasa Raya bakal menjadi sebuah bangunan yang unik di KL. Ditengah - tengah dan diantara dua menara, sebuah taman hijau dibina. Ini menepatkan restoran dan chillax area bagi penghuni bangunan ini. Angkasa Raya bakal menjadi hotel dan kondo mewah yang mempunyai pemandangan Petronas Twin Tower sepanjang masa. Berketinggian 285, meter Angkasa Raya memberi kelainan dari segi rekaan bangunan yang sedia ada di KL. Angkasa Raya direka oleh Buro Ole Scheeren yang sebelum ini mereka banguna stesen TV CCTV di Beijing. You kno wthe mobius strip-esque leaning towers. Pembinaan bakal bermula tahun hadapan. I can't wait!






Laporan asal World Architect

67 comments:

  1. Hihih "Merdu"

    ReplyDelete
  2. Merdu pun boleee wahai obe

    ReplyDelete
  3. looks very unstable

    ReplyDelete
  4. macam tak mampu jek nak duduk situ.

    ReplyDelete
  5. hope lgi byk bngunan kreatif camni..

    ReplyDelete
  6. niceee... kl skyline's getting better

    ReplyDelete
  7. Suka sangat design bangunan ni...simple tapi unik. X perlu nak buat design yg bukan2 x canti sangat pun.

    ReplyDelete
  8. patutla raja nong cik iye-iye nak kan kampung baru...

    ReplyDelete
  9. rasa yg dpt duduk kat sini adlh pakcik & makcik felda atau PPRT.

    ReplyDelete
  10. no more parking rm5 per entry kat blkg tu..

    i is sad..

    ReplyDelete
  11. nice..menarik rupa bangunan tu..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..just nak share info dgn semua. Pembinaan bangunan ni telah mendapat tajaan dari firma Adam Weishaupt Al-Masonic dari Israel. Ini merupakan agenda iluminati bagi memesongkan akidah umat Melayu di Malaysia. Harap dapat sebarkan kpd kawan2 yg lain demi menjaga kemaslahatan ummah dan Islam.

    ReplyDelete
  13. baiklah en anon!

    oiii orang kampunggggg! minda kita akan dicerobohi illuminatissssssstttt! otak kita akan terbelah dua menjadi testiiissssttt!

    blergh

    ReplyDelete
  14. biau btol anon 9.52 ni....al masonic??really???

    ReplyDelete
  15. From Engineer POV..
    bangunan ni mahal di tiang je..
    sebab eccentricity dia lari skit..
    unbalance.. but i didnt mean its unstable.. stability tu serahkan pada structural engineer derang..

    ReplyDelete
  16. "rudz said...
    patutla raja nong cik iye-iye nak kan kampung baru...

    10 November 2011 07:54"

    hah? depan2 klcc ni kg baru??? oo.. aku baru tau.... terima kasihhhh...

    ReplyDelete
  17. macam2 la ampa ni,masonry la..iluminati la..membazir duit rakyat la.

    Sedih.

    ReplyDelete
  18. opis wa dulu ni angkasaraya...kalo x silap bank rakyat pnye building...dah jual kot

    ReplyDelete
  19. anan 9:52

    Apesal x ckp stadium bkt jalil tu illuminati, kl tower tu illuminati.. restoran nz garden tu illuminati jugak??. ko mesti ade degree of illuminati kan. semua ko tau..

    ReplyDelete
  20. gempak seh bangunan neh!! huhu

    ReplyDelete
  21. kalau untuk tengok pasal pembangunan malaysia, aku suka masuk webpage ni, satu forum pasal bangunan.

    http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=363

    Terutama forum thread OLD Kuala Lumpur. Banyak gambar lama yang rare ade orang taruk dalam tu, terutama yang susah nak dapat. Best.. Harap juga oberfren dalam jenguk sana dan pos mana mana yang bsesuaian dalam blogserius

    ReplyDelete
  22. Senyum lebar Nong Chick tengok bangunan ni didirikan dekat2 area Kampung Baru nanti...kehkehkeh

    ReplyDelete
  23. agak-agak lah kan, berapa harga permulaan bg seunit kondo ni? Kalau kondo kat Mont Kiara pun dah RM1 juta, kat sebelah KLCC?

    ReplyDelete
  24. YAY! Ole scheeren in da haus!Baru dengar talk dia kt DATUM haritu.. hopefully more great architects will come in. Foster already have 2 towers in KLCC vicinity.Jean Nouvelle got 1..
    now bring me Bjarke Ingles!

    ReplyDelete
  25. price start from 5.2M jeee

    ReplyDelete
  26. macam bangunan parlimen je.. just ada penambahan siket

    ReplyDelete
  27. HAHAHA lawak lawak.. kalau aku sebagai rakyat Malaysia kelas pertengahan ni nak komplen tak mampu duduk menara tinggi hi class macam ni, apa ko ingat rakyat US yang duduk kat sub-urb macam Jersey apa semua tu nak diam saja ke without complaining yang deme tak mampu duduk Times Square?

    Lawak. Lawak bodoh.

    Owh, btw.. design-wise.. hmm.. tak rasa macam bangunan parlimen disumbat di tengah ke? Dari mata aku la...

    ReplyDelete
  28. hodoh macam susunan kotak kolget nak tunggu masa runtuh.

    ReplyDelete
  29. hahaha..ini bkn kt kg baru...tgk pic no.3...bangunan tu btul2 dpn public bank...adoi org mane la ckp kg baru tu...alahaiiii...

    ReplyDelete
  30. macam la aku dapat makan minum beriadah kat sana... maklumlah kearah neraka berpendapatan tinggi

    ReplyDelete
  31. nice..ak dpt port bru nk mnx sedekah..

    ReplyDelete
  32. Pembinaan menara ini satu pembaziran wang rakyat! Kita mesti tentang pembinaan menara ini!

    ReplyDelete
  33. geli sial aku dengar 'OBERFREN'

    ReplyDelete
  34. sepatut semua bangunan yang boleh berfunsi di malam ada dipengaruhi illuminati.

    sebab ada lampu, illuminate.

    ReplyDelete
  35. Pak Najib TOLONG LAH JANGAN UBAH NAMA NYA JADI ANGKASA SENTRAL! PLZ! LOL

    ReplyDelete
  36. aku rase bangunan ni huruf n la for najib.. tak pun R untuk rosmah..

    sebab dulu Tun Mahathir buat KLCC huruf H for Hasmah..

    ReplyDelete
  37. hoi planners, korang takdak tempat lain ke nak develop bangunan ni? sebelah klcc jugaklah jadinya. sepatutnya tower tu bagila ada disparity sikit dgn bangunan2 lain, baru la ade special value. ni kalo dah sume pun skyscrappers, booooring..

    ReplyDelete
  38. yang dudk sana muka2 mata sepet or mat saleh or caucasian..melayu hahah wow wee waa fuyoo kg tergadai..aku da menyampah tgk bape byk perlu bina bangunan wat destroy the landscape of many things

    ReplyDelete
  39. ni tak lain bukan freemason la ni.. cuba tngok ANGKASA RAYA (11 hruf) ditolak KL (2 hruf) =9...jika dterbalik kan 9 ianya akan jd 6...dan 6 trus dtulis 666 adalah nombor Dajal... ini dakyah terancang yahudi...

    ReplyDelete
  40. yang boleh menghayati keindahan klcc dari situ ialah golongan ekspatriat dan menteri2. rakyat2 bodoh bangang macam aku, get lost!!!

    ReplyDelete
  41. aryl helmy :

    Name ko ade 9 huruf. jika dterbalik kan 9 ianya akan jd 6...dan 6 trus dtulis 666 adalah nombor Dajal... ini dakyah terancang yahudi... stupid fags!!!!

    ReplyDelete
  42. brader bukit bintang...kau bodoh...

    ini betol2 agenda illuminati, tgk yahudi al-masonry saja nak memodenkan malaysia supaya lebih ramai manusia tidak percayakan agama...tgk bgnn ni terletak betul2 di sebelah zouk...tempat yahudi menari2 mabuk2 minum kencing setan...kalau tgk kat google map, bangunan ni nampak mcm star of david..ada 66 tingkat di sini...6 itu apa? number of satan!

    ReplyDelete
  43. just wanna laugh.... troll success.. :))

    ReplyDelete
  44. Kita memang takleh tinggal satu empty field buat taman/padang hijau ke ek? Semua nak kena sumbat dengan bangunan saja.


    kimak tul.babi semak siot.aku nak buat upacara al-masonik pun susah.

    "oasis dalam bandar"? BULLSHIT.

    ReplyDelete
  45. fuhhh, style lahanat, kiranya program freemason aku menjadi la ni. yeah !!! kan elok kalau bangunan besar cmni buat skolah tahfiz.

    ReplyDelete
  46. aku lagi suka baca komen kat setiap post obe. hahaha. .
    too much troll lolzz.


    fuck u anon 03:13, baiknye lu suruh buat sekolah tahfiz. sekali lu jumpa porn, lu fap fap fap sampai crett jugak.haha.. hipokrit meleis.fuck u too @ganz

    kira bagus la makin bertambah bangunan2 moden. berkurang la sikit budak2 yg baru tumbuh bulu penis dan bulu vagina bajet dah bagus lepak kat tempat mcm pavi tu.haha

    @Kah Weng: FTW!

    ReplyDelete
  47. Apahal la rakyat Malaysia sekarang sengal sangat. Sekarang tapak tu dah ada bangunan nama dia Angkasa Raya.Pejabat banyak airline. Sesuailah dia maintain nama dalam BM tu. Geografi fail sampai Kg Bharu pun tak tahu dekat mana.

    ReplyDelete
  48. anon atas ni macam dia bijak geografi pulak..kawasan tu belum masuk kampung baru la samdol..walaupun dikira kawasan kampung baru...kalau macam tu kalau orang tanya "do you know where is zouk?" kau nak ckp kat kg baru?...terjun klcc please..you such a freemason*

    *freemason adalah term untuk stupidass

    ReplyDelete
  49. Bila nak siap nih? Jangan pulak jadi projek 'gajah putih' macam KLCC tu - buat bangunan perhabis duit Petronas semata2 nak tarik pelancong luar datang sini....

    Teringat pulak monumen purba Pyramid dan Sphinx di Mesir - 'kehebatan' Firaun yang zalim diatas pengorbanan dari kesengsaraan rakyat.

    ReplyDelete
  50. lawak syial ak baca komen2 yg duk kata pasal freemason iluminati bagai..paling lawak pihak yg sokong ngan pihak yg membangkang..nampak sgt bangangnyer..hakhak

    ReplyDelete
  51. hanya mampu melihat saje..jem la sape dok situ..btw hrga msty paling min pon 600k..bgsar pon 400k..inikn sblh klcc..nangessss...

    ReplyDelete
  52. ngabihkan duit rakyat je.dari buat benda cm2,baek buat sumting nk avoid jem kt area klcc 2.naek semak je lau tyme holiday.luv najib.

    ReplyDelete
  53. kimak, bodoh anon... illuminati la, free mason la, membazir duit rakyat la, bodoh cibai kimak.... pg la mati la dgn lu punya dajjal satan 666 jahanam... Malaysia tak perlu org bodoh mcm korang... beri malu.. otak tak nak maju.. korang makan taik lagi bgus la... bodoh.. bgus lu tinggal dalam gua niah takpun batu caves.. SHIT FACE AND BRAIN!!!!

    ReplyDelete
  54. kelisa_samudera: yang boleh menghayati keindahan klcc dari situ ialah golongan ekspatriat dan menteri2. rakyat2 bodoh bangang macam aku, get lost!!! - haaa, tue la mak dh ckp, len kali belaja betul2.. jd student terbaek, dpt jd menteri.. sekarang apa dh jd, tue la malas belaja, harap kerajaan nk baling duit jer kat muka... kan dh tergolong dlm kategori "rakyat2 bodoh bangang macam kau, get lost!!!"

    ReplyDelete
  55. jgn la buat...nt pemandangan KLCC terhalang..so mcm x syok la nk tgk KLCC pasni, dah byk bgunan halang viewer..mcm bangunan MAXIS bodoh tu

    ReplyDelete
  56. Aiseh..dah terbayang traffic jam terpanjang kat jalan ampang tuh...nanges laa mengenang naseb nak gi keje bila dah siap nanti...

    ReplyDelete
  57. anon...mana bukti bangunan itu ditaja oleh firma ADAM dari Israel.....10.11.2011 9.52pg...

    ReplyDelete
  58. Orang cerdik tak cakap banyak,
    orang susah selalu mengeluh,
    eloklah kampung baharu terus ketinggalan, kerana itu lambang Melayu, berebut harta, mundur, anti establishment bla bla bla .. walaupun aku miskin tapi aku tak kisah kalau ada sapa sapa yang nak majukan negara, sekurang kurangnya bila ada orang datang tempat aku puji puji negara aku, aku ikut bangga, tidaklah macam di Indonesia tu, kota Bandung, tapi macam taraf kg baru je ,, rakyat sendiri pun duk kutuk dan malu kotanya mundur ... kalau nak rasa duduk kat kondo tu, carilah jalan jadi orang kaya yang mampu beli kondo tu, jangan duk komplen dan mengeluh tak habis habis, jangan terus cemburu kepada kekayaan orang lain je ..... cari jalan atasi masalah anda ...physically n spiritually

    ReplyDelete
  59. takot pulak. mcm xtahan je

    ReplyDelete
  60. macam tak tahan je bangunan ni. duduk sebelah KLCC, runtuh timpa KLCC. malapetaka. ni semua rancangan jahat iluminati ni. haha. okay -.-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails