Tuesday, 22 November 2011

Serius Konsep - Adakah Ini Konsep Buku Di Masa Hadapan?


Cool dan Sad

Dibawah ialah video 3 konsep buku dimasa hadapan oleh firma IDEO. Just so you know IDEO ialah syarikat yang banyak mereka barangan yang kita gunakan setiap hari untuk klien mereka seperti Nike , Oral B dan Pepsi. Ideo juga tersenarai sebagai antara 25 syarikat paling inovatif dunia mengikut Business Week. Bila tengok video konsep buku zaman hadapan mereka aku teruja tetapi rasa sad pun ada. Teruja kerana kecoolan konsep dan sad kerana traditional books are on the way out.




14 comments:

  1. nice video Obe!

    ReplyDelete
  2. tiru iPad...kakakakaka
    #sarcasm

    ReplyDelete
  3. hmmmmm... nice and interesting...

    ReplyDelete
  4. Tapi macam tak best je. Macam complicated

    ReplyDelete
  5. http://panduanwangadsense.com/index.php?ref=wang90
    http://www.Maskahwin.com/index.php?ref=firdaus_90
    http://www.belajargitar.com/index.php?ref=gitar90

    ReplyDelete
  6. i would really love alice to b implement

    others interactive r quiet boring to certain aspect

    ReplyDelete
  7. rakyat malaysia tetap tidak membaca

    ReplyDelete
  8. Would love to have Alice function!

    Tu tablet model yang mana?

    ReplyDelete
  9. Traditional books still gives the best experience.

    ReplyDelete
  10. baca buku dah macam main game!
    in the future, it's gonna be hard to differentiate between facts and fiction kot.

    ReplyDelete
  11. Nope, it won't work.

    Just one lame gadget trying so hard to look unique and giving impression that 'smart people buy this'.

    I doubt any real bookworm will buy it. Only posers.

    ReplyDelete
  12. tak apa la obe..jimat kertas. tapi baca di screen tak sama mcm baca buku kertas..

    ReplyDelete
  13. feeling dia lain antara baca atas kertas n atas skrin~ i dont care, i rather 'waste' my money to buy traditional book than buying these~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails