Monday, 14 November 2011

Serius Konsep - Kawasan Pelancongan Didalam Zon Pengecualian Nuklear Chernobyl (14 Gambar)


Bizarre Vacation

Zon Pengecualian Nuklear Chernobyl (Chernobyl Nuclear Exclusion Zone) ialah kawasan penampan antara kawasan yang beradiasi dan tidak berdiasi sekeliling Chernobyl. Kawasan seluas 2252 kilomter persegi ini sekarang kosong tak berpenghuni walaupun tiada radiasi selepas letupan loji Chernobyl di Ukraine pada tahun 1986. Dibawah ialah konsep kawasan pelancongan lengkap dengan kabin serta sistem keretapi bagi mengubah kawasan kosong ini menjadi sebuah tarikan pelancong. Pembinaannya diharapkan dapat memberi suntikan kepada industri pelancongan serta ekonomi Ukraine. In case you forgot Ukraine pernah sesak duit sampai Russia mengugut untuk hentikan penghantaran minyak ke negeri kelahiran Adriy Schevchenko ini. Sistem keretapi dan hotel dibina diatas tanah supaya tidak menggangu laluan migrasi haiwan yang tinggal didalam zon ini. What do you think? Mahu pergi ke Ukraine dan melawat zon ini? I am interested tapi dekat sana takde makanan dengan logo JAKIM. Sure haram kan? #Sarcasm







Laporan asal ArchDaily

19 comments:

  1. ko makan babi r obe....sket2 jakim....

    ReplyDelete
  2. Lt. Price and Capt. MacMillan was here~ modern warfare~

    ReplyDelete
  3. anon 21:11

    ko mesti suke makan babi kan? haha

    ReplyDelete
  4. "50 thousand people used to live in this city, now it is a ghost town..."

    Kalau takde makanan yang logo halal just be vegetarian sudah. Tak mati kebulur pun kalau takde daging pun.

    ReplyDelete
  5. kalau pasal ukraine, saya hanya kena larissa bakurova. yg len-len ,
    ta tau.

    ReplyDelete
  6. knp ko nak kutuk jakim?

    stupid faggot fuck face

    ReplyDelete
  7. sedih tgk obe.. makan tu halal x halal, ada pengiktirafan jakim xda itu bukan masalah.. yg penting ko sendiri ingat bila makanan yg ko mkn tu, akan jd darah daging ko... jd pandai2 la ko decide ye..

    kalau selalu mkn benda haram, mcm babi, lama2 jd la gemuk mcm babi..

    ReplyDelete
  8. rilek la obe...
    Murshid Merican rilek je...
    makan dulu halal kemudian..
    hahaha.... #AMERIKA

    ReplyDelete
  9. aku mencintainya dgn sepenuh jiwa dan ragaku..tetapi malangnya dia telah menduakan cintaku yang suci ini...ini membuatkan aku tidak percayakan cinta..tetapi aku masih mengingati saat2 gembira bersamanya..aku bagaikan ingin kembali ke waktu itu...tetapi perkara itu akan membuatkan aku lebih sedih...kini aku kesepian...

    ReplyDelete
  10. ini salah satu tmpat dpt wish list aku yg aku nk pegi sebelum aku mati.hahaha

    ReplyDelete
  11. ini semua ideologi dan pemikiran minda umat freemasons.obe sbg org perantaraan utk menyebarkan buah fikiran illuminati."hail freemason"(says obe)!

    ReplyDelete
  12. Nice job to you obe my son.i'll feed you more of freemasons ideologi to seek future with illuminacism in Malaysia.keep doing like this and you'll gain your 23rd degree of freemason soon.

    ReplyDelete
  13. bodohnye obepig..xhbis2 nk maenkan isu agama n jakim.bley x jgn nk kait psl agama ke ape dlm entry ko.xde mslah lngsung kot kalo nk ckp psl mknn halal.belambak2 lg mknan halal ade.ape ko nk gi mkn babi jgk ke.kalo ko mkn slah ko la.jgn nk slahkan jakim.bangang!!!

    ReplyDelete
  14. dont forget your to watch ur geiger counter.

    ReplyDelete
  15. budak2 kat atas nie buat ak SICK.

    tayah la lyn dorang lagi.

    tpi concept psl Chernobyl nie mmg awesome. ak harap ak bole visit tmpt nie.

    ReplyDelete
  16. you guys are intolerant to sarcasm. lol. relax.

    ReplyDelete
  17. @ANON 23:05
    nice cod4 reference.level feveret aku tu~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails