Wednesday, 16 November 2011

Seris Indo - "Lelaki Belon" Dari Indonesia Yang Sadis


Aww man!

Lelaki Belon (Bubble Man) dibawah ialah Chandra Wisnu, 57, seorang rakyat Indonesia yang mempunyai sebuah penyakit yang aneh. Seluruh tubuhnya ditumbuni bonjolan tomor yang membuatkan beliau kelihatan seperti dilitupi belon. Chandra mula mengidap penyakit aneh ini ketika berusia 19 tahun. Pada ketika itu bonjolan bermula pada permukaan kulit muka. Apabila mencecah usi 24 tahun bonjolan merebak ke bahagian belakang sebelum akhirnya menutupi seluruh tubuhnya ketika berusia 32 tahun. Sungguhpun kelihatan agak jijik, Chandra ialah bapa beranak 4 dan sudah berkahwin selama 33 tahun.



Selepas tubuhnya dipenuhi bonjolan Chandra menyuruh isterinya Nanik Tri Haryani, meninggalkannya. Tetapi Nanik enggan dan berkata
Link
"Melihat Chandra meneruskan hidup walaupun berpenyakit begini menunjukkan beliau seorang manusia yang tabah dan cekal. Saya tak boleh meninggalkan orang yang cekal sebegini"

True love and manly tears! Chandra sudah penat berubat tetapi doktor tidak mampu mengubatnya. Setiap hari dia memakai topeng dan sarung tangan bagi memastikan orang ramai tidak jijik melihatnya. Kini timbul pula masalah baru buat Chandra. Dua orang anaknya yang paling tua juga kini sudah mengidap penyakit yang sama. Beliau tidak mampu mendapatkan rawatan buat mereka kerana tidak mampu. SAD! Diharap di Indonesia ada rangcangan BERSAMA BAPAK atau BERSAMA LOE yang seakan Bersamamu. At least ada cara nak dapatkan bantuan untuk anak-anak beliau. Damn sad siak!



Laporan asal The Sun

37 comments:

  1. Obefiend Weiland16 November 2011 00:02

    FIRST!!~~hahaha

    ReplyDelete
  2. Sesungguhnya anda-anda semua yang tidak bersyukur dengan diri anda,ingatlah ada lagi insan di dunia yang lebih malang dari kita tetap tabah meneruskan kehidupannya.Sesungguhnya jika anda memuja para kaum yahudi yahweh ataupun penjilat kaki serbanistas ala2 abuya,sedarlah kamu semua,kita tetap mengorek hidung guna tangan dan bukan kaki.Tadi terjumpa dajjal di mekdi minta sedekah pasal mata dia tgl satu,beware meleis anda dlm bahaya!

    ReplyDelete
  3. neurofibromatosis

    ReplyDelete
  4. yup neurofibromatosis!
    Neurofibromatosis is a genetic disorder of the nervous system. It mainly affects how nerve cells form and grow. It causes tumors to grow on nerves. You can get neurofibromatosis from your parents, or it can happen because of a mutation (change) in your genes. Once you have it, you can pass it along to your children.

    There are three types of neurofibromatosis:

    Type 1 (NF1) causes skin changes and deformed bones and usually starts at birth.
    Type 2 (NF2) causes hearing loss, ringing in the ears and poor balance. It often starts in the teen years.
    Schwannomatosis causes intense pain. It is the rarest type.

    There is no cure. Treatment is aimed at controlling symptoms. Depending on the type of disease and how bad it is, treatment may include surgery to remove tumors, radiation therapy and medicines.

    ReplyDelete
  5. i'm sorry but i just can't resist. video ini relevan.

    http://www.youtube.com/watch?v=mEHWvGFSLp8&feature=related

    ReplyDelete
  6. kat area rumah aku bdr br bangi pun ada cuma tak seteruk ni la.but then still banyak jugak la.hari tu ternampak dia ngan anak dia dia yg kecik.budak tu pun ada jugak tapi tak banyak lagi...makin besar budak tu mungkin lagi banyak biji2 tu..aku respect betul isteri dia...terima suami seadanya n sekarang anak dia pula...

    ReplyDelete
  7. sapa yg cakap ni konspirasi yahudi mmg dia babi

    ReplyDelete
  8. ni konspirasi yahudi ni

    ReplyDelete
  9. ini merupakan propaganda illuminati dan senjata rahsia yang diusahakan oleh pihak zionis untuk merosakkan dan menghina makhluk ciptaan tuhan..

    ReplyDelete
  10. senjata rahsia pihat zionis ini merupakan hasil kajian ke atas Pestilence, iaitu salah seorang drpd the Four Horsemen of the Apocalypse mengikut ajaran kriten bibele...utk menyongsangkn pembaca sekalian.

    ReplyDelete
  11. aku pernah tgk discovery show kt astro dulu pasal ni. most of people yg ada penyakit ni dalam show tu memang bnyk indonesia.. agaknya dorang kate sebab kawasan jugak. kawasan ulu2, maybe hutan2..

    kesian.. tp mintak dijauhkan segala penyakit. Nauzubillah

    ReplyDelete
  12. Dulu pernah nampak sorang pakcik yang ada masalah kulit macam ni kat tempat aku (Perak), tapi taklah seteruk camni..Muka dia berbonjol2 lebih kurang orang ni gak, tapi x banyak..

    ReplyDelete
  13. fantastic five?
    mantap la tahap kesabaran dia.
    ini adalah konspirasi Islam, nak uji umat dia macam Nabi Ayub kena.ngaha~

    ReplyDelete
  14. Jahat Obe.. Kalau orang mengandung dah terkenan dah ni. warning la dulu. Mangkaq betoi la hang ni!!

    ReplyDelete
  15. nk menitik air mata ni bla bc statement wife dia..

    ReplyDelete
  16. Ni macam kene buatan orang kot. Di indon kan ramai pengamal ilmu2 hitam putih yang mantap dan genteng... mungkin ini adalah salah satu punca nya, akibat kedengkian seseorang.

    ReplyDelete
  17. bubble tu buih, bukan belon

    ReplyDelete
  18. His wife gave me hope that true love still exist. ha

    ReplyDelete
  19. x snggup tgk..kcian + takut..tp bini die mmg true love la!!!

    ReplyDelete
  20. Kesabaran beliau tahap dewa-dewi.

    Tiada orang yang boleh tahan lama2 dengan penyakit yang sukar dan agak memalukan spt. beliau.

    Harap beliau akan sembuh dan diampunkan dosa2.

    ReplyDelete
  21. woww! orang berpenyakit pelik pun ada jodoh dia. nak jugak love story yg macam tu bole ;)

    ReplyDelete
  22. truelovestillexist16 November 2011 15:28

    oh... aku ade macik yg ade penyakit macam ni jugak but not seteruk ni..yes memang takde cure but if satu 'belon' (sory, i dunno what is it called) pecah, memang darah sampai secawan..(sory again if tergeli)..kesian..and sampai sekarang tak kawen..pity her..so all of us..mari bersyukur atas ape yg kite ada today

    ReplyDelete
  23. while you all true muslim heaven dwellers syok sendiri by talking shit about kapir, in the end doctor kapir will also be the one who would help treat this man.

    ReplyDelete
  24. Tapi rambut dier stylo, kaler perang. Moga isteri dier di masukkan dalam golongan ahli syurga.

    ReplyDelete
  25. nanti indon kelim rancangan bersamamu adalah miliknya hahaha

    ReplyDelete
  26. guess product muka sendayu tinggi wont help this problem

    ReplyDelete
  27. Bersama Loe?hahaha!
    tak jadi aku nak nanges..

    ReplyDelete
  28. setiap yg terjadi ade hikmahnye. dye dapat wife yg setia syg dye. kite ni blum tentu lg. yg nak bawak cinte sampai syurga hati, bkn body yg perfect. jgn terlampau nk HAHAHA or nak perli2 sangat laa. kalau tuhan nk bg kite jd cm dye anytime leh dpt.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails