Saturday, 12 November 2011

Serius Cool - Wiskey Halal Untuk Serbanistas


Ar Kay? - Okay!


Arkay ialah whiskey pertama didunia yang bebas alkohol. Ianya dicipta dan dipasarkan oleh sebuah syarikat yang berpengkalan di Florida USA. Arkay dijual dengan cogan kata "Don't drink and drive unless it's Arkay". Setakat ini Arkay sudah mendapat kelulusan FDA untuk dijual dan menjadapat sijil HALAL dari Jabatan Agama Amerika Syarikat. Masih tidak diketahui sama ada Arkay akan mendapat sijil halal jakim. Mana lah tahu bila buat ujian DNA ada DNA masonic dalam tu kan? Kita sedia maklum hanya makanan ada sijil halal Jakim sahaja yang halalnya benar. Yang lain semua masonic dan tak laku! Arkay dijial pada harga USD10 bagi 1 liter dan USD4 untuk 350 ml! Ok.... jom party!



Laporan asal Arkay

64 comments:

  1. who needs barbican? yeah!

    ReplyDelete
  2. 2nd.
    beer halal.....

    ReplyDelete
  3. sedap kew???
    Biler nak masuk Malaysia???

    ReplyDelete
  4. nice man....
    tiem to switch to this... #LOL

    ReplyDelete
  5. why so desperate to halal the whiskey..

    ReplyDelete
  6. DNA masonic? hahaha..lawak2..

    ReplyDelete
  7. In before AGENDA YAHUDI DAN FREEMASON

    ReplyDelete
  8. Hahahahaha, yes, find the fucking DNA

    ReplyDelete
  9. ok serius gua nak try whiski ni.

    harap harap masuk malaysia.

    ReplyDelete
  10. "Kita sedia maklum hanya makanan ada sijil halal Jakim sahaja yang halalnya benar. Yang lain semua masonic dan tak laku!"

    Good one. Haha

    ReplyDelete
  11. ramai rupa2nye yang berminat utk minum arak!

    ReplyDelete
  12. dozoyoroshiku..12 November 2011 21:24

    Macam2 cara kafir laknatullah nak sesatkan umat Islam. Mula2 try yg x de alkohol, lama2 mesti timbul keinginan utk minum yg ada alkohol plak. Macam2..

    ReplyDelete
  13. wahh sedap ni whiskey,antara arak yang tersedap dan paling high class..tapi kalo takde alcohol mana best bro..mesti nak kena yang ada kick..aku suka minum whiskey ni sebab kick dia kuat minum sikit je dan sedap pula tu tak macam arak murah rasa cam gampang kick dia tak best..ahh teringin nak minum JD memphis Tennessee..tapi whiskey kat atas ni ok juga la,buat layan cerut dan minum segelas perghhh macam the dutchess..

    ReplyDelete
  14. aku air kosong dah cukupla..janji dapat alas dahaga..btw nice info agak2 kat padang pasir tiba2 xde air skali whiski ni ada boleh la buat teguk tapi malang tak boleh buat wuduk pula..

    ReplyDelete
  15. nie propaganda yahudi la nie. ko mmg suke buat mcm nie kan obe..

    ReplyDelete
  16. nabilism apahal poyo sgt komen ko. beragak la sket imaginasi ko tu

    ReplyDelete
  17. Lepas tu bolehla orang Islam bangga dapat minum benda yang sama orang kafir minum, cuma takde alkohol je.

    Niceeeeee....lah sangat...

    ReplyDelete
  18. damn... hilang ler di punya kick kalau tak alkohol..

    ReplyDelete
  19. Ahhhh....Ini semua harommmmm...Iblis....Harommmmmmm......Kata JAKIM. Sambil Mat Sabu anguk-anguk tanda setuju. Wakakakaka.

    ReplyDelete
  20. anononobody but you12 November 2011 23:48

    boleh serve ketika hari raya..sirap dan ribina boring..

    ReplyDelete
  21. apebenda whiskey dlm tin?...tahu tak whiskey tu mcm mana? igt org teguk mcm beer ka? whiskey tu liquor, org minum in small quantity, shot by shot or buat mixture...and what's the point?, rasa macam hampeh, baik buat vodka boleh campur flavor

    ini pengaruh jack daniels lah ni...agenda yahudi mabuk ni...mr porn pun buat2 pandai pulak, dasar penonton porno

    ReplyDelete
  22. hahaha mr porn buat buat pandai.lebih terserlah kebebalan dari kebodohan diri.

    ReplyDelete
  23. ak nak like komen anon 13 November 2011 00:26...hahaha

    ReplyDelete
  24. yang korang ni sakit hati kenapa?mesti korang ni budak nerd potosop yang tak pus hati dgn aku tu kan..sial pukimk korang..aku tau la bodo..anon 00.26am ko lagi bangang ada ke orang buat mixture whiskey..orang terus telan je la letak 2 ketul ais maximum tak tengok Hitman ke?.. kalo ko nak mix, mix with your mom breast milk la..ko kaya sangat ke nak minum yang old punya minum sikit2..aku beli botol je,ko ni cakap ikut pengaruh tv je,entahnya pernah minum ke tak?sibuk main photoshop depan komputer.

    ReplyDelete
  25. obe, dh smyg isyak blom?

    ReplyDelete
  26. aku rase mesti obe tgh gelak sakan ni sbb tgok korang gaduh2 kat sini..ak pon tgh gelak ni.hakhakhak

    ReplyDelete
  27. sape2 nak blaja, ni cara nak minum whisky.wakaka
    http://www.whiskydistilled.com/whisky-basics/how-to-drink-whisky/

    ReplyDelete
  28. untuk pengetahuan malaysia sudah ada root beer yang diiktiraf jakim tidak mengandungi dna yahudi atau freemasonary....sy minum tiger beer dan mewarisi dna yahudi dan freemason jadi saya tahu rasa root beer dan dibandingkan dengan tiger berr tu mcm mana...so yang ni saya sarankan xpayah la sebab ia tidak dibuat oleh pak arab yang mempunyai dna suci lagi mulia..sesungguhnya orang arab itu suci lagi murni....

    ReplyDelete
  29. mintak2 x masok malaysia..
    xyah la minom..
    menyerupai arak gak..
    tgok la bentuk botol die...
    bek minom 100+ lagi sedap... :P

    ReplyDelete
  30. aku rasa mr porn ni mesti budak baru habis sekolah yang minum jack d campur coke sorok2 kat belakang giant sg wang...tahu x whiskey contain berapa percent alcohol?..minum banyak2 campur ice konon, minum sikit dah nak muntah, tu pun dah campur coke 80%...bajet mabuk tu cool lah, aku rasa macam nak terajang budak2 belakang giant tu...

    and for this product, useless, no one will drink whiskey unless it's got alcohol...xda sapa nak minum sambil makan shawarma chicken kat andalus

    ReplyDelete
  31. mesti puak2 malayu gelabah tetek bila baca entry ni. yer la sume poser..bajet western tapi bontot hitam. nak sangat minum..ha amik2.

    pasni bila da masuk market malaysia..tuptap2 kecoh ade dna babi..pastu jeng3 klua lagi iklan 'minumlah whiskey radix yg halalan toyiban' huehue

    ReplyDelete
  32. kenape mesti nak minum arak??
    yg teringin. try lak yg konon nye menyerupai arak tapi halal.
    padahal Allah da kate arak itu haram.
    jgn la kite banggekan sgt arak itu.
    xminum kire xmacho ker?

    ReplyDelete
  33. who u calling serbanistas?
    u think its funny fuck face?
    go to hell

    ReplyDelete
  34. Why drink something artificial when you can just go and buy the original whisky? getting something cheap and not up to the standard of the original taste..yg mg kaki minum tahu yg mana satu ori yang mana aritificial.....penting sekali taste and quality

    Belilah barangan ori...

    ReplyDelete
  35. kalau nama pon dah wiskey.. halal pe ke bendanya?? asal x le tak je minuman berkarbonat?? agak pelik bunyinya.. wiskey tapi HALAL???

    ReplyDelete
  36. tapi apa pasal gigih sangat nak jadikan minuman tu ada rupa arak, walaupun ianya halal? tak boleh ke buat macam botol air oren ke, botol air soya ke. saya rasa we as a muslim should ask ourselves. why must we keen to drink this thing? sebab kita rasa bangga boleh minum sesuatu yang menyerupai arak walaupun tiada alkohol? supaya kita bangga meniru perbuatan orang-orang itu? hadui...

    ReplyDelete
  37. @kill.bill

    Spoken like a true muslim.

    ReplyDelete
  38. bodo lah da macam menyerupai minuman haram tu maknente haram lah. astaga.

    ReplyDelete
  39. maknenye *typo

    ReplyDelete
  40. perlu ke cuba?

    n perlu ke untuk menyerupai perkara yang haram?


    perlu ke minum whiskey without alcohol?

    jangan jadi bangsat



    x perlu perkara yang menyerupai,macam makan ayam,tapi di buat design bentuk ayam tu muka babi,memanglah halal,tapi kanapa perlu menyerupai?

    sekarang trend menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal

    -ambillah hanya yang di yakini halal dan jauhi apa yang di yakini haram

    -back to basic everyone

    ReplyDelete
  41. hoi anon, kau ingat pak arab kau tu suci sangat ka? dorang la kaki sabul no 1, you lagi suci dari dia...agung kan bangsa orang, bodo!!


    . : JIMBULL : .

    ReplyDelete
  42. sirap limau lagi sedap. lol

    ReplyDelete
  43. wiski halal.

    ape nak heran. bak kut teh halal ada, apatah lagi whiskey.

    sapa yang yakin halal, togok. rasa was-was, x payah beli, x payah minum, x payah togok. dan yang penting sekali, x payah bergaduh.

    ReplyDelete
  44. kat official website siap ade bahasa melayu..hahaha..hidup whiskey.. Arkay Official Website

    ReplyDelete
  45. sama x babai halal dgn wain halal??

    ReplyDelete
  46. arak tidak diharamkan kerana alkohol. arak diharam kerana ianya memabukkan. maknanya tiap benda yang memabukkan walau bukan alkohol, maka hukumnya adalah haram...

    ReplyDelete
  47. apa la nak gadoh2 tentang sapa hebat minum la.. hebat campur ka.. lu penah kerja buat macam ni ka.. aku penah kerja bar tender x da la nak bangga hebat minum.. ko tau ka lagi best x minum dari minum.. coz aku da berhenti dari buat benda mcm ni.. lagi sedap minum air mineral.. jahat pun nak menunjok.. apa la.. kalau hebat sangat datang sabah/sarawak g minum.. hari2 ko boleh minum sini.. mat saleh pun surrender..

    ReplyDelete
  48. apa la nk bising pasal botol ke hape..dh halal, halal la..botol rupa babi pun klu air dlm tu halal, tetap halal..apa la nk pening.
    -SHA

    ReplyDelete
  49. SHA, betui jugak. botol rupa apa pun tapi kalu dah halal minum je la ye tak? cuma masalahnya dengan ada minuman macam ni, kita akan terbiasa dengan cara hidup seperti itu. contoh: berzina itu 'haram' di sisi agama. lalu ada syarikat memperkenalkan satu kaedah penzinaan 'halal' melalui produk patung yang dicipta khas untuk aktiviti seks. sihat ke tu? penuh moral ke nak beli patung macam tu? rasanya tak koott...

    ReplyDelete
  50. butoww la kecah ape minum aje la

    ReplyDelete
  51. “Sesungguhnya ada sebahagian daripada umatku yang akan meminum khamar (arak) dan mereka menamakannya dengan nama yang lain. (Mereka minum) sambil dialunkan dengan alunan muzik dan suara para artis.”

    huhuhu bukan aku kata.. nabi muhammad kita yg bersabda..

    peringatan buat umat muhammad..

    ReplyDelete
  52. da nama pun Wiskey..halal camne pon


    tak berminat

    thanks, but no thanks

    ReplyDelete
  53. mula wiskey tanpa alkohol

    dah rasa, cuba wiskey 0.01% alkohol pula..


    nak kick, umphh..try yang ade alkohol plak..


    rosak umat Muhammad (peace be upon him)



    p/s : arak syurga lagi best.bersabarlah :)

    ReplyDelete
  54. Wow!!!bila nak ada babi halal pulak......

    ReplyDelete
  55. sedarlah.. mati besok serbanistas yg akan solatkan kamu,..

    sebab mereka tak sampai hati untuk campak kamu ke kolam IWK

    ReplyDelete
  56. Rasa gayat dan ngeri kalau nak minum benda2 macam ni...

    Taktik baru Yahudi nak mempengaruhi umat Islam supaya bersikap 'lembut' terhadap minuman keras memabukkan - arak....Kita umat Islam sudah faham tipudaya licik mereka yang sering diingati Allah dalam kita suci Al-Quran.

    Itupasal mereka boleh 'main2 kepala' pemimpin2 hebat - USA dan Eropah untuk menguasai dunia....

    ReplyDelete
  57. Anonymous said...

    @kill.bill

    Spoken like a true muslim.

    13 November 2011 15:58

    spoken like a true dickless, ballless faggot

    ReplyDelete
  58. butoh pungkoq mak hangpa.. nak minum whiskey beli yg de alcohol bkn yg ni..ni yg takde alcohol watpa? pastu nak bajet western padahal muka hangpa sikit punya jawa? hangpa makan western kat uptown pon skali skala. oi butow laa..minum yg de alchol la baru mulut hang ada bau matsalleh..paling tidak pon anney2 mabok tepi jalan...

    jgn lupa pakai serban mase minum yg halal nih..kalo bley minum dalam masjid.. baru la korang rase kehalalan dia...

    ReplyDelete
  59. woiii kalau whiskey takde alkohol ni asal ada whiskey boleh minum ke? tidak najis ke? cuba korang bagutau kat aku mcm mana alkohol dihilangkan dari whiskey ni? heheheh korang minum la barbican ka apa ka salnya semua pun beer jugak tu. cuma distilled kasi hilang alkohol je semua tu.

    ReplyDelete
  60. Mana2 orang Islam yang teringin sangat minum whiskey atau beer atau todi, boleh lah berangan2 jadi mat salleh...tonggang 'arak'.
    Inilah taktik baru Yahudi dan Nasrani nak merosakkan otak umat Islam.........Secara lembut.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails