Tuesday, 22 November 2011

Serius Cool - Mari Melawat Kilang NOKIA (10 Gambar)


Nokia woah!

Dibawah ialah kilang pembuatan Nokia di Salo, Finland. Disinilah telefon terkini mereka Nokia Lumia 800 dihasilkan. Petang ini abang ambik Nokia N9... rasa dah tak teruja pasal Meego dah dead. Oh well. Anyways bulan depan 300 orang pekerja kilang ini akan dibuang kerja kerana langkah pengurangan kos operasi Nokia. SAD!






Laporan asal Nokia

31 comments:

  1. Ha letak gambar Foxxconn lak.

    ReplyDelete
  2. obe dan nokia, ibarat air dengan tebing tak boleh nak dipisahkan..

    ReplyDelete
  3. using iPhone is too mainstream, Nokia is the way to go.

    ReplyDelete
  4. Malingsia malon!!

    ReplyDelete
  5. Malon mainnya nggak sportif!!!

    INDONESIA BISA!!

    ReplyDelete
  6. ni apsal ade indon buat onar kat sini ni

    ReplyDelete
  7. wakakkakaka... indon sesat la ni.. x jumpe jalan kuar stadium bong karno

    ReplyDelete
  8. langkah pengurangan pekerja bukan satu cara baik untuk kurangkan kos itu semua. sebenarnya orang atasan nak kekalkan duit poket masing-masing. tak nak berkorban sikit pun. bos-bos tak guna kat atas tu yang patut letak jawatan. gaji bukan 2-3 riban setahun yob.

    ReplyDelete
  9. dasar maling. ngak sportif

    ReplyDelete
  10. Nokia phones suck, and go play with your dick Indog. You lost, DEALWITHIT.jpg

    ReplyDelete
  11. mao cari makan ya pakk??? uda duit rupiah kehabisan???

    makan aja itu bola pak~~ uda kalah itu diam2 aja....

    go suck ur Bambang's dick...

    inDOGnesia~~

    ReplyDelete
  12. Nokia adalah syarikat yang berada di bawah naungan Yahudi !!! HARRROOM

    ReplyDelete
  13. aku xpaham obe cakap meego da dead. nape????

    ReplyDelete
  14. maling dasar maling! bola nya sja dilepasin. garuda!

    ReplyDelete
  15. maling bisa nyalak. tempur enggak. MALINGG!!

    ReplyDelete
  16. Blackberry FTW !

    ReplyDelete
  17. indon muka huduh...cewek2 cantik jakarta, mari berhijrah ke kuala lumpur...indon huduh2 sila balik jawa surabaya...menyemak di sini

    btw..meego is noob, no one wants to develop it...

    ReplyDelete
  18. apekah kena mengena indon kalah bola ngn post pasal nokia ni?

    ReplyDelete
  19. aik?keeper InDOGniSIAL yang lepas bola,Malaysia gak yang salah?tangan keeper asik fapping non stop la kot...



    btw, Nokia nak kurangkan orang, tapi beli company lain,lepas tu kurangkan pekerja company tersebut...damn...

    ReplyDelete
  20. iPhone4S dan iPad2 pun buatan Yahudi juga kan?

    ReplyDelete
  21. orang indon celaka lancau..datang melesia jd hamba abdi pun x reti bersyukur lagi..memang korang keturunan hamba firaun la

    ReplyDelete
  22. Nokia tetap terbaeeeekkkkkkkkk.....
    Murah tapi tahan lama.

    Hanya h/p Nokia aje yang betul2 bernilai dan tahan - h/p jenis lain kawan2 aku bertukar & rosak sampai 5 buah tapi Nokia 3310 aku masih boleh dipakai sejak tahun 2002, cuma rasa malu pulak nak pakai, sebab orang lain udah pakai yang 'touch-screen' punya. H/p jenis lain cuma harap glamour saja tapi tak tahan - harga mahal tak masuk akal punya...

    Nokia tetap terbaeeeekkkkkkkkk.....

    ReplyDelete
  23. kilang nokia kat finland nih boleh buat 15 buah handphone dlm masa 1 saat. mane nak pakai pekerja lagi kot. go nokia!

    ReplyDelete
  24. Indonesial bodoh. Kalah mengamuk. Menang pun mengamuk. Klo menang, kata sportif. Kalah, kata tak sportif. Dasar lahanat. Patutlah asyik-asyik kena bencana setiap minggu.

    Berbalik kepada post obe, dah ada kat malaysia ker phone nie ? Nampak mcm best. Itupun bergantung dengan harga. Hehehehe...

    ReplyDelete
  25. dulu aku penah keje kot kilang sony ericcson..siap baling board lg lolz

    ReplyDelete
  26. apa yg coolnya?? obe nampak sgt tak penah kerja kilang, kilang ada 10k cleanroom camnilah rupanya, mana2 pun.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails