Monday, 23 April 2012

Serius Shit - Kristian Korean Berdoa Untuk Halang Konsert Lady Gaga (8 Gambar)


Serius

Di Korea, sekumpulan jemaah dari The Korean Association of Church Communication berdoa secara pukal pada hari ahad bagi meminta Jesus menghalang konsert Lady Gaga dari berlangsung. Seramai 300 orang berdoa sehingga menitis air mata kerana mereka percaya konsert Lady Gaga akan membawa bencana "pornografi dan homosesksual" masuk kedalam Korea Selatan. Sungguhpun berdoa dengan penuh emosi konsert Lady Gaga berjalan dengan lancar pada malam ini. Mungkin Jesus tidak mendengar doa mereka ataupun doa mereka tidak cukup syahdu untuk Tuhan memakbulkannya. Konsert Lady Gaga menerima tentangan hebat penganut agama Kristian konservatif Korea. Sungguhpun konsert tidak berjaya diharamkan ataupun dibatalkan, pihak Gereja walaubagaimanapun berjaya meletakkan had umur penonton berumur 18 tahun keatas sahaja yang dibenarkan menhadirinya. Well you can't win anything can't you.

Meanwhile di Malaysia demo anti LBGT diadakan di Universiti Putra Malaysia dimana peserta perhimpunan hanya berikrar untuk menentang LBGT.

Kalau orang Korea yang beriman pun doanya tak dimakbul kamu rasa perhimpunan "dihadiri lebih 7000 orang" seperti yang dilaporkan oleh Buletin Utama agaknya akan berjaya tak? I am gonna bet my ass that perhimpunan LBGT will not stop LBGT community to be treated like other Malaysian citizens. They paid their taxs and love Malaysia as much as you do. So why the hate bro?






Laporan asal FirstPost

105 comments:

  1. Replies
    1. buto noob takde orang nak reply dekat ko.

      Delete
    2. yang ko reply tu pahal? bebal? wkakakakka

      Delete
  2. FUCK LGBT!!! LGBT boleh gi negara lain..jangan bawak bencana kat negara ni..ni negara Islam la LGBT bodoh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. That true.Kudos to ADMIN kerana menyokong LGBT.Lepas nih kita leh tengok gay nikah gaya serta lesbo nikah dengan lesbo kat surau/masjid.Credit kepada penyokong gejala haram jadah nih.wwttfffff...!!!

      Delete
    2. Go GAY!! Go LESBIAN!! Kutuk mereka means kutuk tuhan yang cipta mereka camtu. They were born that way, bukan mereka pilih..so berani ke nak kutuk tuhan??

      Delete
    3. statement bodoh... sebab tu tuhan bagi akal utk pikir yg mana baik dan buruk.. klu Tuhan dah ckp lelaki pasangannya perempuan, yg perempuan pasangannya lelaki.. tu makna tuhan pun kutuk org yg pilih kaum sejenis... ko nk ckp psl ketuhanan tp ko x paham agama.. agama apa pun skali melarang keras kaum sejenis ni cuma iluminati je yg membawa dakyah bodo tu smpai org2 bodoh ikut n prcaya..

      Delete
    4. so soalan aku kenape tuhan cipta mereka jd 'abnormal' camtu? itu dimaki dan dihina? haha..kau pikir la sendiri. dakyah iluminati? hahahaha, kau igt iluminati bleh tukar org jd gay ke nyah oi? tuhan je boleh cipta makhluk mereka camtu..

      Delete
    5. kesian.. ko patut kaji ape itu kristian yg sbnr...bkn kristian skrg ni.. ape itu islam.. ape itu iluminati... baru ko bg statement sini... ko jgn nk slh kn tuhan kalau ko tu di keji org, tp ko kena pikir kenapa ko di keji.. pls la... ko ada otak.. pakai otak ko tu.. jgn nk simpan dlm peti besi plak...

      Delete
    6. lg 1, sebab tu tuhan wujud kn syurga dan neraka.. klu tuhan hanya jd kn dorg 'abnormal' mcm tu tanpa memberikan akal, buat apa susah2 nk wujudkn neraka.. mcm pencuri jgk, kenapa dorg jd pencuri? nk salahkan tuhan sbb x bg dorg keje? klu sume tuhan perlu bagi, tanpa memikirkan baik buruk, lg bgus jd haiwan je... kenapa pencuri pulak d hukum, sbb langgar peraturan negara la cth nya.. mcm kumpulan dorg ni jgk sebab langgar ketentuan agama....

      Delete
    7. agama la sangat, marah gay main bontot tp bagi naluri mereka camtu..so gay nak main bontot sape, bontot kau? pencuri tu boleh harm orang, puak2 LGBT ni xde plak nak ganggu hidup mak bapak kau kan. x ade plak aku dgar kes makcik kena raba ngan les..yg banyak kena ragut ade la..

      Delete
    8. aku malas nk layan org bodoh mcm ko... mgaku muslim tp pegangan agama lgsg takde.... org sruh g skola, ko ponteng.. bongok... otak ko tu bagi gay tu usap kt btg dorg.. lg bagus kn...

      Delete
    9. kesian stravi, belum dapat hidayah lagi.. Doakan budah stravi ni mendapat hidayah..

      Delete
    10. salam stravi... mungkin ko ada salah faham kot berkenaan tuhan...
      yup... ak pun bukan berilmu sngat tapi dari apa yang ko ckap tu...
      dorg (LGBT) x bersalah kerana ikut naluri diorang dan ini adalah salah tuhan...
      juz nak tanya... apa beza manusia dengan haiwan???
      yup, manusia ada akal untuk berfikir mana yang salah dan mana yang baik...
      haiwan lak berfikir berdasarkan naluri dan nafsu semata2... dan bila manusia bertindak semata2 ikut naluri dan nafsu... mereka tu bolehlah dikatakan sebagai haiwan...

      dan seriusly ko kata tuhan jadikan dorg jadi macam tu???
      apa ko ada ke time tuhan buat planning kepada manusia2 tu???

      dan kenapa ko x terpikir yang manusia2 ni yang merosakkan dri mereka sendiri... ditambah dengan faktor sekeliling dan faktor syaitan/iblis...

      tuhan x kejam... Dia dah kurniakan akal untuk manusia berfikir... lepas tu Dia kurniakan nabi2 dan rasul2 untuk memberi peringatan... lepas tu dia kurniakan kitab2 sebagai panduan... x cukup lagi ke tuh???

      dan lagi satu... orang2 ni x susahkan orang lain???
      boleh x ko jamin yang orang2 macam ni x menyebabkan keluarga ak atau kawan2 ak terjebak jadi macam dorang...
      boleh x ko jamin yang bila penyakit berkaitan hubungan macam ni x m'jangkiti keluarga dan kawan2 ak (u should know that HIV come from this people)...
      dan boleh x ko jamin yang disebabkan dosa orang2 ni... keluarga dan kawan2 ak yang x bersalah x terkena tempias bala malapetaka dari tuhan (yang terjadi pada kaum nabi lut)...

      Delete
  3. money is everything..nothing can't stop

    ReplyDelete
  4. in b4 another statement kapir from obepig

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. OBE giler... ayat last tu cm ko benarkan jer LGBT menular kat negare ni.kalo agama melarang sesuatu perkara ko mesti menentang perkara tu.. bodo!!!!

    ReplyDelete
  7. seriously obe? "why the hate bro?" something is wrong with your view bro. today they ask for the right to marry same sex(and whatever lies in it only God knows), the next day someone will say 'oh they can marry same sex, why cant i marry a dog?'

    ReplyDelete
    Replies
    1. As long as people are happy and it didn't hurt other people, I don't see the problem with it.

      Btw, why do you think homosexual is unnatural?

      I have a friend in secondary school that is normal as ever at younger age until he become a bit pondan-ish after reaching puberty. He once told me that he is more attracted to man than woman.

      And let me tell you that he is a very devoted Muslim, praying five times a day, everyday.

      So how do you explain this? Is he secretly a follower of devil's teaching, thus making him gay?

      Or the more logical reason, which is people start to show their sexuality after puberty. Heterosexual people attracted to the opposite sex and homosexual people attract to the same sex. It's that simple.

      Delete
    2. if it's that simple, then people can do anything they wish here in this life. LIFE IS A TEST. your devoted muslim friend does prayers because he has to. it's an obligation to all of us Muslims. other than that, he has some more list that he can't do. he is attracted to same sex, and I believe that is the big test he has to endure in this short life. if he pass this test, which means if he keeps his lust towards same sex dormant, i cant imagine how much blessings he will get from our God. it's simple..you please yourself, or please God in this matter.

      Delete
    3. If he just keep it to himself, then he'll be a closeted gay man. Covering things up like that doesn't make him any less gay, it would just be covered up.

      Delete
    4. Dear kah weng, it's nothing wrong with the feeling. that is what you have to endure. be it closeted gay man, or any other term you want to use, that guy will not get sin if he doesn't commit homosexuality. kan saya dah kata, itu ujian lah buat dia dalam hidup ni. perasaan dia tu, kalau dia simpan diam2, tak ada orang tau, dia tak buat homosex or any other sex outside marriage, then he is safe.

      Delete
    5. Benda yang tak elok, tak perlu nak heboh kat orang.

      Contoh; Mr Weng tak cukup duit nak beli Iphone 5. Oleh itu Mr Weng ada niat nak mencuri yang sgt extreme. Tp Mr Weng takut nak mencuri kerana takut ditangkap polis. Maka Mr Weng pun tidak mencuri. Adakah ini membuatkan Mr Weng closeted theif?

      Just think about it my friend...

      Delete
    6. Niat tu masih ada kan?

      By your example, if there is no police around, Mr Weng would steal all he can, right?

      Back to the one with nadiahchem,
      The way you choose to deal with it is just "oppress your sexuality until you die in this life"?

      Then, I'm curious to see your opinion, what if you are homosexual and people ask you to oppress your sexuality until you die?

      Please note that despite your belief, homosexuality is a natural occurrence, it's uncommon but still natural nontheless. Just like people with six fingers.

      Delete
    7. Kah weng, to answer your question: NO PROBLEM. u may not believe this but thats what i felt before. and this is why i stand tough here with my opinions. someone will not understand perfectly unless he/she experience it.

      and secondly, people with 6 hands, it's not their choice. they are born with it. they can't change it. but LGBT people, it's their choice, to practice it or to oppress the feeling. again i repeat, it's NOTHING WRONG with having the feeling and keep quiet about it. the action is what matters and invite sins. Islam has the answer how to deal with this feeling. like i said, u please your lust, or u please God. and by pleasing God, u will get inner peace. come anything, u will be strong.

      Delete
    8. haha..so why the god never please the LBGT? why god make them like that? doesnt they deserve to be treated like the other hamba allah?

      btw, nadiah..6 fingers anomaly can go for surgery la sayang..

      Delete
    9. ah butolah para homophobe. itu hak masing-masing. punyela takde keje nak buat sampai anu dalam spender orang lain pun lu orang nk kontrol. pegi mampos sama lu orang punya bigotry, kes buang anak pun tak setel2 sampai sekarang. asik pikir nak masuk syurga je.

      Delete
  8. Soalan aku kepada orang yang kata agama haramkan LBGT:

    Pernahkah golongan LBGT melakukan apa-apa terhadap kamu? Pernahkah mereka mencederakan kamu?

    Tidak, so kenapa mesti kamu labelkan mereka sebagai "bencana"?

    Orang macam koranglah yang menjatuhkan imej agama sendiri, lepas tu salahkan zionislah, yahudilah.

    Tak ada sikap toleransi langsung.

    Cuba bayangkan satu hari nanti kamu yang menjadi golongan minoriti dan mereka yang berada dalam golongan majoriti mengutuk kamu seperti mana kamu mengutuk mereka sekarang, adakah kamu suka?

    Kata Muslim, mengamalkan ajaran murni, tapi sikap macam sial?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Pernahkah golongan LBGT melakukan apa-apa terhadap kamu? Pernahkah mereka mencederakan kamu?"

      Once, a gay guy bitch-slapped a pakcik in Bandar Tasik Permaisuri for kantoi-ing him making out with his boyfriend.

      And that pakcik WAS MY UNCLE

      A GAY GUY SLAPPED MY UNK-UNK

      ALL GAYS MUST BE INCINERATED

      INCINERATEEEEEEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!1

      Delete
    2. dunia ni bukan setakat hidup selama lebih kurang 60 tahun di dunia ni sahaja, kah weng. bagi kami orang islam, hidup di akhirat(afterlife) itu yang lebih utama. kalau nak hidup bahagia di afterlife, kena lah ikut apa yang dilarang tu. agama kami melarang LGBT, sebagaimana yang dibuktikan apabila kaum Nabi Lut (prophet Lot) diterbalikkan tanahnya dan dihempapkan ke atas mereka sampai tak tinggal seorang pun hidup dari kalangan LGBT ni. tapi yang baik2 dah keluar awal2 dari kampung tu. dan siapa kata LGBT tak bagi apa2 mudarat kepada manusia? virus HIV, penyakit yang masih tak ditemui ubatnya tu, pertama kali ditemui di kalangan homosexual di california, US. dan sekarang, ramai yang infected and affected. adakah kamu nak persoalkan kenapa orang islam tak boleh makan babi? kenapa perempuan kena tutup aurat, pakai tudung, pakai sopan2? jgn persoalkan, sebab kami beriman atau meyakini, semua yang disuruh oleh Allah tuhan kami dan tuhan kamu, adalah demi kebaikan kami. tak semua benda kita dapat fikir, keupayaan otak kita sangat terbatas untuk fikir kejadian Tuhan. ikut sajalah kalau nak selamat in life after death.

      Delete
    3. Memang kamu berhak untuk mengamalkan ajaran agama kamu, hak itu hak yang diperuntukkan kepada semua warga M'sia. But that's your business, so, janganlah sampai nak mencaci golongan lain.

      Some of my Muslim friends themselves said only God have the right to judge people. So who are we to call them "bencana".

      And talk about HIV, HIV can be caused by having too many sexual partner too, you know? How about bird flu and mad cow disease? People eat chicken and beef and there is bird flu and mad cow disease, should we condemn those chicken and beef eater too?

      Delete
    4. Once, malaikat(angel) asked God, kenapa nak letakkan manusia di bumi, mereka akan buat kerosakan di atas muka bumi ni. dan Tuhan menjawab kepada malaikat, "Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui"

      kami orang islam, macam satu badan. kami semua bersaudara. tanggungjawab kami adalah untuk mengingatkan antara satu sama lain. LGBT ni ibarat penyakit, apabila sebahagian kami ditimpa sakit tersebut, ia bagai satu bahagian badan yang sakit, seluruh badan pun akan rasa sakit.

      dan bagi kami, selemah-lemah iman antara kami adalah membenci perkara yang salah kalau tak mampu menegur dengan mulut, atau bertindak dengan anggota badan kami. so siapa yang setuju dengan perkara yang salah ni (LGBT) maka dia tak ada iman yang lemah pun. mungkin kah weng sukar nak faham bahasa saya, tapi saya tujukan ayat ni lebih kepada muslims di luar sana, yang masih tak sedar.

      kah weng, memang senang hidup di dunia kalau nak buat hal sendiri2. "biarlah jiran sebelah nak buat apa pun. biarlah kawan aku nak mencuri ke, menipu ke, asalkan tak kacau hidup aku sudah."
      but life doesnt go that way kah weng. i hope i can make you understand. semoga kah weng terima petunjuk.

      Delete
    5. dulu malaikat pernah tanya kepada Tuhan, kenapa nak letakkan manusia di muka bumi, mereka akan buat kerosakan dan berbunuhan. dan Tuhan pun jawab, "Aku mengetahui apa yang tidak kamu tahu"

      Muslim tak biarkan kawannya dalam kesesatan. setiap Muslim tu macam saudara, macam satu anggota badan. dan LGBT ni macam satu penyakit yang hinggap pada salah satu anggota badan kami. seluruh badan akan rasa sakitnya. maka kami perlu ubati penyakit ni. barulah kami sendiri akan rasa sihat.

      janganlah kita ikut masyarakat barat yang dah runtuh institusi sosialnya tu.
      i recommend you read Dr Mahathir's blog on seksualiti merdeka.
      and i pray that u will get some guidance, and see with your heart, not your eyes only kah weng.

      Delete
    6. Dear Kah Weng,

      1. Bcos some of those yg menghampiri LBGT itu adalah saudara kami. Dalam Islam, setiap Muslim itu bersaudara. Kami wajib membetulkan saudara kami yang tergelincir kerana itu tanggung jawab kami. Maybe ada yg guna kata kesat, itu memang salah. Tp mungkin mereka begitu kerana teremosi.

      2. Masalah, ragut, pembuangan bayi, pelacuran.. dll. Semua tu bencana. So, what is the problem? Kalu benda tu dah salah, dan memudaratkan, memang lah ia bencana. Contoh satu lagi. Kalu seseorang tu mencuri, takkan nak tunggu Tuhan utk judge dia? Kalu dah cukup bukti, hukum sajalah. Aku rasa yang salah faham maksud " only God have the right to judge".

      3.Penyakit yg terhasil dari hubungan bebas ini adalah penyakit kemusnahan masyarakat. Eventualy akan menghasilkan penyakit fizikal. Penyakit yng awak cakap seperti diatas terhasil hasil hubungan bebas tak terkawal. Pasai penyakit selsema burung etc.. itu masuk dalam topik yg lain yang tak perlu dibincangkan.

      Delete
    7. dear Kah Weng..
      Islam tidak melarang saudara melakukan homoseksual. Islam cuma melarang UMAT ISLAM melakukan homoseksual. Apa kaitan dgn kamu? Kalau mereka x suka, baik keluar Islam saja drpd berlindung di bawah nama Islam. "Tiada paksaan dalam Islam", (Al-Baqarah 256). Kamu warga Malaysia, maka kamu dilarang mencaci negara sendiri. Agama Buddha pon ada Panca-sila, Triratna, Cattari Ariya Saccani. Maka penganut Buddha dilarang melakukan sesuatu yg haram. Betol x?

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
    9. Macam mana pula kamu mendapat konklusi yang saya homoseksual? Saya tak tahu. Sedangkan soalan saya pada paling awal ialah "adakah wajar Muslim mencaci golongan LBGT atas nama tuhan?"

      (tekan Ctrl F cari post ini --> 09:58 PM)

      Saya faham kamu rasa bertanggungjawab untuk memujuk orang Islam supaya tidak tergolong dalam golongan LBGT.

      Tetapi, adakah wajar kamu memberi nasihat melalui maki hamun, sedangkan apa yang kamu buat hanya akan menyebabkan dia jauhkan diri dari ajaran Islam.

      Btw, I'm agnostic. Not buddhist.

      Delete
    10. Kah Weng, Sejarah mengajar kita tentang keburukan LBGT... Timba lah ilmu sebagai pengajaran... Dan Mati itu Pasti, Kebangkitan Selepas Mati itu Pasti.

      Delete
    11. @dear Kah Weng.. saya kurang faham dgn soalan "adakah wajar Muslim mencaci golongan LBGT atas nama Tuhan?" Untuk pengetahuan anda, homoseksual bukanlah semulajadi. Ia disebabkan oleh kecelaruan identiti & perbuatan mereka sndiri.

      Tentang memaki hamun pula, kami percaya perbuatan homoseksual dapat merosakkan badan serta dibenci Tuhan. Oleh itu, kami menentang golongan ini kerana prihatin terhadap mereka.

      Dalam Al-Qur'an ada diceritakan kaum Nabi Lut di Jordan yg dilaknat kerana melakukan homoseksual. Dan ironinya, kisah ini bukan bukan sahaja terkenal di kalangan org Islam. Ia juga terdapat dlm kitab Yahudi & org Kristian, Book Of Genesis. Bezanya, tidak ramai org Kristian yg sanggup mempertahankan hukum agama mereka berbanding orang Islam.

      Delete
    12. pendapat aku plak, kita kena ingat, niat tak menghalalkan cara..sy tak setuju dgn cara memaki hamun golongan LBGT ni..tak kan kita tak boleh nak nasihat cara yg baik?

      Even Nabi Muhammad SAW berdakwah secara berhemah, tak kan kita yg tak de pape ni nak berdakwah secara hentam kromo?

      Hentikanlah sikap yg sikit2 nak maki hamun..nak marah pon ada cara..bukan dgn maki hamun sumpah seranah...dan ada banyak lg cara untuk tunjuk rasa prihatin...setidak2nya, bantu mereka untuk kembali ke jalan yg lurus...maki hamun sumpah seranah tak membantu, hanya mengeruhkan keadaan je ada la..

      Aku xsokong golongan LBGT, n aku xsokong golongan org2 yg sikit2 nak maki hamun..ingat, niat tak menghalalkan cara...

      Delete
    13. TAPI YANG NI PASAL LADY GAGA LA JUBO2 SEKALIAN...LADY GAGA MAKHLUK PALING PUKIMAK.. TU JE. SIMPLE!

      Delete
  9. ya saya setuju tak perlu buat demo2 utk sebarkan kebencian pada LBGT... cukup dgn membimbing dan mendidik mereka utk insaf dan kembali ke jalan yg benar... sama juga dgn penagih dadah, penghidap hiv dll...

    cuma kaum LBGT ni pulak jgn la lebih2 pulak nak tuntut mcm2 hak... terutama yg beragama islam. kalau gay atau lesbian tu tanggung jelah dosa tu sendiri, tapi kalau yg transgender sampai buat pembedahan buang kote tukar vagina, buang pepek nak taruk konek, etc... ingat mcm ni jelah nanti korang dah mati nanti rasa2 siapa yg akan uruskan jenazah korang? adakah org lelaki atau perempuan yg kena mandikan mayat korang? kalau korang rasa korang boleh bangun dari mati mandikan diri sendiri ataupun ada para ustaz/ustazah dari golongan LBGT yg boleh uruskan jenazah korang, korang teruskanlah dgn ideologi korang.

    baca sini...

    ReplyDelete
  10. WAIT, so budak2 K-Pop tu semuanya tak gay ke?
    .................hmmm, seems legit

    ReplyDelete
  11. sesat dh puak2 ni.. betol akidah tu dulu

    ReplyDelete
  12. Dear Obe,

    It is clear where is your stand now...

    Tolong check balik la bro.. Aku tau hang "konon" golongan "bijak" atau merasa diri bijak kerana banyak membaca dan terdedah kepada informasi dll. But please, check balik.

    Dear Kah Weng,

    1st off all I would like to apologize to some of the "rude" words that were posted here. I think maybe they are angry due a Malay, that should be a Muslim (or at least lahir as a Muslim) wrote a statement such as this.

    Sememangnya golongan LBGT itu tidak mencederakan kita secara nyata. Sama juga Nazi, depa tak cederakan kamu secara nyata, dan tak pernah sentuh kamu but still we hate them.

    LBGT semenangnya satu ujian dan ia juga sebenarnya satu bencana. Bencana kerana ia akan merosakkan masyarakat secara halus. Cuba fikir secara rasional dan simulate masalah yg berlaku @ bakal berlaku. Since this not my "place" than tak perlulah aku tulis panjang.

    1st off all, selain Islam, Kristian dan Yahudi pun menentang homosexual. Aku tak pasti tentang agama kamu. If agama kamu Buddha (seperti mazhab di Thailand; aku tak ingat nama) maka its OK. But most religion against homoAnd in Malaysia, majoriti masyarakat adalah Muslim. Sensitiviti tersebut juga perlu dijaga. Jika kamu nak enjoy life style LBGT, than you are advice to live somewhere else.

    Sikap toleransi juga harus bertempat. Bukan semua benda boleh nak toleransi. Contoh; mencuri; boleh toleransi ka? Jika toleransi itu menghasilkan masalah, than tak boleh nak toleransi lagi. Harus ada tindakan susulan sama ada "rawatan" dan "pencegahan".

    Majoriti minoriti? Itu harus melihat kontek. Situasi dan masalah tak sama. Namun begitu, jika majoriti masyarakat melakukan perbuatan terkutuk maka, ada baiknya sisihkan diri dari masyarakat atau usaha utk membawa masyarakat ke arah yg lebih baik. Bcos masyarakat yang buat perkara terkutuk adalah masyarakat yang rosak.

    Seperti yg aku tulis seblum nie, barangkali tulisan peng "komen" agak keras sebab mereka kecewa kerana seorang Melayu yng sepatutnya Muslim yang dilahirkan oleh ibu Muslim mengeluarkan ayat seperti ini. Mereka kecewa kerana Melayu Muslim tersebut yg by right berpendidikan tinggi mempamerkan sifat seperti ini. Apa pun Islam mencegah penggunaan kata² kesat walau pun dlm menzahirkan kemarahan.

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for your clear explanation. and obe, i advice you the same. maybe our advice will change nothing, but at least i can give excuse to Allah, "bersaksilah Allah, saya telah mengingatkan"

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Tetapi sedarkah anda disebabkan komen yang "keras" ini, nama Islam sendiri juga yang akan dijatuhkan?

      Delete
    4. nama Islam dijatuhkan? mana jatuhnya? tak nampak pun.. i am still proud to be a Muslim. and many others here too. Islam adalah agama teragung di dunia, dan ia akan terus di tempat tertinggi. yang rendahnya, adalah sebahagian umat islam yang tak mempraktikkan islam dengan sempurna.

      Delete
    5. Go GAY!! Go Lesbian!! GO People!! Asyik2 nak guna Islam sebagai pretext untuk mengutuk golongan ni..ade aku kisah LGBT ni..at least diaorang x merosakkan negara cam ahli2 politik yang korup and suka seleweng.

      And btw, why god created this people? Dahla x boleh kahwin and ade anak, manusia sekeliling asyik dok kutuk plak. Korang x pernah ke rase kasihan dekat puak2 ni..

      Delete
    6. ur statement is the ans for previous quest, xboleh kahwin, xde anak....so LGBT ni xmengembangkan zuriat malahan mengundang penyakit2 kelamin (this what they means by BENCANA)

      Delete
    7. TAPI YANG NI PASAL LADY GAGA LA JUBO2 SEKALIAN...LADY GAGA MAKHLUK PALING PUKIMAK.. TU JE. SIMPLE!

      Delete
  13. kalau anda bukan muslim, dont simply talk about our religion... you got it kah weng?

    ini bukan pasal sikap toleransi, ini pasal agama... once u are LGBT, anda adalah terkeluar dari golongan umat nabi muhammad dan islam.. pilihlah agama lain untuk kamu anuti..

    tak kiralah kamu baik ke apa ker atau bayar tax sekalipun..kita berdepan dengan ALLAH bukan dengan kerajaan tempat kita bayar tax tu...

    muslim je ker mengamalkan ajaran murni?
    how about agama buddha? kristian? hindu? toaisme dan sebagainya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. X abis2 dgn "ko bukan Islam pun,x pyh ckp psl agama Islam bla bla bla bla bala"

      Sila la google Karen Armstrong.Dia Kristian tapi tulis buku puji Nabi Muhammad sebagai nabi yg hebat.

      Delete
  14. kami akan benci LGBT kerana takutkan Allah s.w.t

    walaupun dengan sedikit takkan dapat mengubah atau membantu apa2.

    nnt dah mati , kat akhirat , tuhan akan tanye , "apa yang awak buat untuk memperjuangkan islam"

    walaupun aku akui , aku tidah seperfect seperti muslim2 yang lain , tapi aku cuba memperjuangkan perkara yang haram di sisi islam.ecause we fear of

    no offence , menyuarakan pendapat sahaja.

    Assalamualaikum

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruskan usaha tu. tak ada manusia yang perfect. tak ada seorang muslim pun yang perfect. yang memberi nasihat tak semestinya lebih mulia dari yang menerima nasihat. sebab manusia tu pelupa. sebab tu agama adalah 'nasihat menasihati'.

      Delete
    2. Setiap manusia mempunyai batasan pemikiran yang terhad. Didalam al-quran sendiri telah menyatakan golongan yang melampaui batas.

      Semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan tersebut yang akan membinasakan kelak di akhirat.

      Delete
  15. ni bukan isu agama membenci or human rights or paying taxes, gay or les..ni isu ILLUMINATI..korang nanti dah ada anak bini, kalau anak bini perangai cam setan n pakaian fakap cam gaga, barulah terpalit taik diri sendiri ke muka sendiri..as the old saying goes prevention is better than cure

    ReplyDelete
  16. Kah weng, aku tk rase ko patut keluarkan comment sebegitu. cer kalau aku tegor ttg kepercayaan agama ko.. kenapa sami harus botak? ape yg org berambut dah buat kat kaum ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi kalau Cina je trus buat andaian dia tu Buddha.

      Ada Cina agama Kristian dan ada agama Islam mcm Ridhuan Tee.

      Kah Weng ckp dia agnostic,bermaksud tiada agama.

      Sila la jgn buat andaian melulu ya kan dh malu

      Delete
  17. if LBGT are okay, then why not incest ?

    ReplyDelete
  18. satu benda yg aku pelik kat blog ni adalah, bila obe start keluarkan isu2 sensitif, tetiba muncul lah ramai gila org yg jarang nampak nama pun kat sini terus komen bagi ceramah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berpesan2 dan saling mgingat.itu motif asal komen mereka..

      kamu? apa motif komen ni

      Delete
    2. biasalah tu..tak lah semua pengomen tu troll..hahaha..biasa yg bkn troll tu pakai nama sendiri mcm riezal ni, nadiah, kah weng..fitrix..hahaha..

      Delete
    3. takde motif... cuma terfikir mungkin ada diantara mereka yg kadang2 muncul ni kemungkinan adalah anon2 yg suka troll bila setiap kali obe bukak komen utk anon...

      btw aku tak sokong pun LBGT, leh tgk kat sini.

      Delete
    4. prince of noob: ramai kepochi n tunjuk pandai...

      Delete
  19. Obe percaya golongan apa pun yang bayar tax adalah pencinta negara... Bukan ke org malaysia yang bayar tax lebih mengutuk negara sebelum mengeluarkan duit dan bayar kepada negara...most of them maki sebelum bayar tax...even profesionals.. Takde nye org sambil senyum dan berkata alhamdulillah aku telah menyumbangkan sesuatu pada negara aku walau kecil..

    ReplyDelete
  20. bagus2..para ilmuan2 kibarkan panji jihad xbnyk skit pn jadi...

    oh pasal kes ni org kafir atau islam semua dh celik..mana yg baik mana yg buruk..xkisah agama apn pun..tp sygnya mereka tidak dijalan Allah SWT...

    bg islam..kn kita tau akan musibah menimpa kaum Sadom..?hehe.ye kisah nabi Luth.. mgkin ye mereka xgngu kita..tp mcmna dgn mata kita yg melihat..apa hukum kita melihat mksiat tp xtegur? xkn nak rakam..haha saham free.aku bkn ape...kita kat negara ni ok lah..bncana kita x seteruk ngara lain..aku ingtkn je. xnk terpias sperti kaum Sadom..tp satu hari kita hancur juga..so..kuatkan lah perisai dgn menderma dn beramal..tajamkan senjata dgn bdkwah. bjuanglah lah dgn bsma iman..bekalan2 lain jgn lupa..sbb xlm lagi kita nak 'mengadap' nih..hehe

    ReplyDelete
  21. xyah nak pikir teruk2..just ambik iktibar apa yang terjadi kepada kaum Nabi Lut a.s dulu...sorg2 dah beso leh pikiaq sendiri

    ReplyDelete
  22. Kalau Obe tulis "kita mesti halang LGBT di bumi Malaysia!..." reply nya ada setakat "Obe betul", "...kita halang mereke!", "Obe is right"ada la dalam 2-3 replies.

    Tapi kalau Obe tulis "...They paid their taxs and love Malaysia too..", "Why hate..." replies nya? Macam kat atas la.

    Tahniah Obe.
    Mission Accomplished.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni secretary obe ke..sama je cam obe suke nak melagakan org..last2 skali meleis tu ni lah..huh! hebat sgt lah tu..yeay MISSION ACCOMPLISHED haktuih11

      Delete
    2. knp lah kpla otak aku xbijak macam kau.tgu ape lg. jom ah cari kayu bantai dak gemok ni

      Delete
  23. Lagi sekali obe keluarkan kenyataan dia yang mmg ternyata datang dari otak bengap dia..orang Islam yang lemah iman dia tapi ade otak pon tau lesbian gay tu sume takkan diterima dalam Islam walau ape jugak sebab dan alasan..tapi ternyata si bengap macam ko ni mmg takkan amik pedulik semua tu semata2 nak melariskan blog ko ni..aku rase baik ko pegi mati jela obe.senang tak payah aku asek kutuk ko.wat dosa aku makin bertambah jek.bengap btul.

    ReplyDelete
  24. OBE, golongan LBGT ni pembawa virus kesihatan kepada masyarakat, pembawa malapetaka kepada masyarakat sekeliling. DAN MENJADI TUGAS SEORANG KHILAFAH menghalang golongan ini daripada terus mereka yang akhirnya dimurkai allah s.w.t.

    Bencana di acheh telah terangan allah memberikan petanda. Golongan Jahil Bodoh ni xkn terus menerus memenuhi nafsu mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aceh dah undang2 syariah la wei..why still got BALA there..haha..dah tuhan cipta LGBT, kau marah tuhan la kot??

      Delete
  25. obe , i see the kind of readers u have i feel sked now

    ReplyDelete
  26. obe emo baru lepas kira cukai . sebab Obe tak bayar zakat maka tak dapt rebat dan terpaksa bayar cukai....obe dah habis duit sebab baru kahwin..perbelanjaan kahwin dan honeymoon tak boleh dikira sebagai pelepasan cukai. walaupun ada pelepasan untuk isteri tapi masih belum cukup sebab masih belum ada anak....
    Obe bukan nak highlight pasal LBGT tapi pasal bayar cukai...
    mesej subliminal kat sini ialah ANDA DAH BUAT TAKSIRAN CUKAI?
    SILA BERBUAT DEMIKIAN SEBELUM HUJUNG BULAN INI!

    ReplyDelete
  27. Korang pernah terpikir x pasal ape korang nak marah LGBT ni sangat? Bukan ke Tuhan yang buat mereka jadi camtu..korang ingat mereka suka ke jadi camtu? X bleh kawin, x bleh ade anak, susah nak cari couple, hidup asyik tertekan je..
    Korang ingat mereka ni saje2 pilih jadi LGBT? Tibe2 bangun tidur cakap, wei arini aku nak jadi gay la..hoho..
    So kalau nak kutuk LGBT, pikir la mereka tu kejadian tuhan jugak. Mereka pun x nak jadi camtu, bukn mereka x pandai control nafsu wtf tapi dh memang camtu Tuhan cipta mereka.
    So kalau kau kutuk mereka, bermakna kutuk tuhan la kan?? hahahaha
    Saye muslim dan saya sokong makhluk Allah yang teraniya sepnjang hidup mereka. They deserved to be treated like other hamba ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak oi...gilos ker kau ni?
      aku bangun pagi tetiba ada perasaan nak ambik pisau tikam ko...perasaan tu anugerah tuhan..ko tak boleh nak kutuk tindakan aku..kalau ko kutuk jugak sama jer ko kutuk kejadian tuhan..jadi harap ko faham kenapa aku nak tikam ko..perasaan nak tikam ko tuh datang dari tuhan..aku takleh nak sekat nafsu aku nak menikam...(eyah!....ok dah tikam ko secara batiniah)

      Delete
    2. Aku bangun jam 12 tengahari, perutku lapar tapi aku takde duit...jobless, aku pergi kedai makan...tapau nasik...pastu aku lari tanpa bayar. Tokey kedai dapat tangkap & bawak aku ke balai polis. Polis sumbat aku dlm lokap. Aku cakap "Tuan inspektor, ini kejadian tuhan jugak!! mana aci aku je kena sorang. Aku makhluk teraniaya la". "kenapa kamu mencuri...pegi cari kerja jgn mencuri" kata polis. Aku jawab la "korang ingat aku suka ke jadi camni? X bleh kawin, x bleh ade anak, susah nak cari kerja, hidup asyik tertekan je, ptptn lagi nak bayo..."

      Delete
    3. hahaha...good jobs pengomen sekelian...tuhan cipta laki perempuan dan khunsa..ade plak dlm alquran tulis tuhan cipta lelaki lembut..lelaki keras..gay..lesbian..maknyah..pondan..bapok..pengkid..takde pun ak jumpe...perasaan tu sebagai ujian kite..mampu ke tak kite kawal..yg ko ni dari awal td lg komen org tak layan ke..haha..yg pegi jadi LGBT sape suruh..pastu nak ckp xleh kawin le x leh ade anak le...

      Delete
    4. wei aku nak tanye boleh x korang tukar perasaan suka kat pompuan kpd sayang kat lembu, beruk ke? x kan? so itulah yang puak2 LGBT ni rase..yang tukar jantina tu aku x suka la sgt tp yang betul2 yang xde perasaan kat opposite sex tu yang kesian..some boleh control some of them tak bleh..
      korang bg comparison nak tikam, curi bagai ni dah kenape? itu sume bukan fitrah dan boleh harm org lain physically. yang gay and les ni memang tuhan dah bagi gedebuk perasaan tu sejak dr akil baligh dan x harm manusia lain scara fizikal. so tanyalah tuhan anda masing2 knape cipta org2 camni? x kesian ke?

      Delete
    5. so penyudahnya..

      bapak kau gay..mak kau lesbo
      kau anak pungut je...kau skadar luahkan perasaan kat sni

      emo

      Delete
    6. Hahaha...bodo punye stravi14..ko budget ko nmpak bijak ke berhujah mcm tu..?klo naluri tu semua dtg dr Allah,then tu menghalalkan dieorag bersekedudukn sesame sndiri ke..?membolehkan dieorg main bontot..?terserlah kebanganan ko stravi14..tak menunjukkan kebijaksanaan ko lsg..

      Delete
    7. bersedudukan bukan naluri la bang nazmi oii..tu nak main pantat namenye. perasan gay/les tu naluri, mereka memang x minat opposite sex..bukan mereka pilih naluri tu. cam aku suruh kau jgan suka sama pompuan, tukar suka kat lelaki, x bleh kan? maksud aku, naluri gay/les itu bukan pilihan mereka, itu tuhan yg bagi. so mereka x bersalah..x paham aku knapa bodoh sangap sgt korang ni..

      Delete
  28. people are free to make choices.. but they have god to guide them...

    so in this LGBT thing.. god guide us how to love.. and being gay and lesbian and stuff is so misled from the teachings..

    it's our choice.. even when we choose hell.. it's still our choice...

    ReplyDelete
  29. Ayat ke-82, surah Hud memperlihatkan secara jelas azab yang menimpa kaum Nabi Luth :

    فَلَمَّا جَاء أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِّن سِجِّيلٍ مَّنضُودٍ



    Maksudnya: “Maka tatkala datang azab Kami, Kami jadikan negeri Kaum Lut itu yang atas ke bawah ( Kami balikkan ), dan Kami hujani mereka dengan (batu belerang ) tanah yang terbakar secara bertubi-tubi,”.

    ReplyDelete
  30. ada sape2 dari neraka mahupun syurga pernah cerita pengalaman mereka di sana? takde? ok. mari memilih untuk menjadi heteroseksual ataupun LGBT selagi ada hak untuk memilih, asalkan tak mengganggu periuk nasik perkasa/pekida/tok imam/pak lebai/muslimin&muslimat yang self righteous dan hypocrite, benar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape benda lah si bingai ni merepek..klau kafir laknat cam kau xpe lah.lau c LGBT ni islam, mati esok menyusahkan tok imam/pak lebai/muslimin@muslimat nak mgerjakan matinya tu.sbb xtau spesis apa..lain lah kau..campak je kat kranda n slide to hell

      Delete
    2. myusahkan pak imam camne? mandi je la mayat tu..ceh mayat pmbunuh, perogol xpe plak. go LGBT! ikan bilis best masak goreng letak kangkung.

      Delete
    3. oh si bingai ke dua si bapok..kau wat bedah tetek tmbah silikon apa lancau satu keje orang nak kuarkan.org lain masih simpati kat mayat kau xnk terseksa kat kubur.knapa la kau xmampus dlu...pas tu idup blik. kau agama apa sayang..

      Delete
    4. aku islam same la ngan kau. ala, ape susah sngat setakat nak keluarkan tetek palsu tu. bukan pak imam yang keluarkan, doktor jgak kan? doktor x bising pun pehal lak kau nk sibuk. tuhan wat manusia ni berbeza, sume ade hikmah..dia x cipta gay/les untuk dimaki kutuk..bukan salah diaorang, salah yang cipta mereka la kalu kau betul2 nak cari sape salah. cam ikan bilis la, kecik2 pun kalau goreng sedap. nak2 makan dgn nasi panas..kalu gajah lalu dpan pun x perasan nyah.

      Delete
    5. pki duit mak bapak jgk nak kuarkan.nak cek lagi jantina bnyk keje lah bebal.mmg lah doktor xbsing bg duit konek kau pn die bleh cabut xyh ckp bnyk.kau mrah ke bapak kau gay.kau anak pungut.xpyh kau nak emo kat sni sayang

      Delete
  31. jangan jadi gay dan lesbian...gila ka ada alien tu dalam masyarakat?bodoh betul dah elok2 manusia dicipta lelaki untuk perempuan ada juga makhluk bahgal suka main pantat.kah weng ko mmg support orng main pantat?sontot sendiri la..

    ReplyDelete
  32. kah weng
    not only muslim,
    but the region has a belive and worship to one almighty god do the same

    we not support the homeseksual and the thing that encourage to do the homoseksual because that thing are dengeraous and it killed.. looked freddy mercury, his gay but die caused by aids. its wasted isnt it because he a good talent

    ReplyDelete
  33. dear kah weng, are you sure you are agonist?

    "If a man has sexual relations with a man as one does with a woman, both of them have done what is detestable. They are to be put to death; their blood will be on their own heads."-the agonist

    read here:
    http://agonist.org/numerian/20120519/what_to_do_about_the_gay_people

    ReplyDelete
  34. stravi14 dah kebal petunjuk, dah tebal lapisan sbb tlampau menurut nafsu. abaikan dia. dia tak dapat diselamatkan sebab dia mmg taknak diselamatkan. selamatkan diri kita sendiri dari menambah dosa dan hampir mcm stravi14 tanpa sedar.

    ReplyDelete
  35. buat nadiahchem dan Pawi - terima kasih byk2 kerana menegur dan menerangkan di sini. Sebenarnya masih ramai yang x faham apatah lagi bagi non-muslim. manusia adalah makhluk Allah yang terbatas kemampuannya jangan asyik nak merasionalkan semua perkara. Kita menzalimi diri kita sendiri. Bagi yang muslim , kita kembali kepada ajaran Allah, sama2 lah kita ulang membaca Al-Quran dan hadis, pergi ke kelas agama atau mengikuti slot2 agama yang disiarkan di TV. Pendidikan yg kita belajar di sekolah tu baru asas aje. Sebab Islam adalah cara hidup kita. Peringatan buat diri sendiri juga.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails