Thursday, 3 November 2011

Serius Cool - E-Volo : UFO Peribadi Untuk Anda (8 Gamba)


China copy?

Sebelum ini ada aku paparkan kisah seorang lelaki China yang cuba mencipta UFO sendiri. Walaupun berjaya terbang UFO rekaan beliau langsung tidak stabil. Di Jerman baru-baru ini sebuah "UFO" yang mempunyai konsep yang sama berjaya melakukan penerbangan solo. Pesawar 16 kipas ini diberi nama E-Volo dan menggunakan motor eletrik tidak seperti UFO China yang menggunakan Petrol. Ia juga mempunyai sistem kawalan berkomputer yang membenarkan ianya terbang dengan stabil. Juruterbang hanya perlu menggunakan kayu ria untuk mengawal tanpa perlu risau ianya akan terhempas. So far pesawat ini hanya mempunyai kapasiti penerbangan selama 20 minit. Pereka E-Volo berharap dengan kemajuan teknologi bateri dan pemasangan enjin hibrid E-Volo boleh terbang terus menerus selama 2 jam. What I like about these photos are juruterbang memakai helmet. Brader China tempohari selamba tak pakai apa apa. Fuck safety!






Laporan asal Dvice

20 comments:

  1. lepas ni mesti lagi ramai orang dakwa jumpa alien.

    ReplyDelete
  2. joystick = kayu ria
    defuq..

    ReplyDelete
  3. cool gile...leh bwk g keje....x yah ikot jalan raye yg super sesak pepagi...

    ReplyDelete
  4. sesak lar pulak ruang udara malaysia nie nanti.. dgn menatang nie.. eksiden terus mati.. kayu ria : terbaek!!!

    ReplyDelete
  5. ha..ha..ha.. kayu ria

    ReplyDelete
  6. takut ada yang deactivated nanti

    ReplyDelete
  7. bahaya la kipas tu..terpototng nanti

    ReplyDelete
  8. aku menantikan saat idea ini direalisasikan.. puas hati woo bila nampak under skirt amoi2 yg pergi kerja di pagi hari naik menatang ni..

    ReplyDelete
  9. Kelas ko Ajiz Nasution.... hik hik hik....

    ReplyDelete
  10. haiya lu balik laa3 November 2011 15:32

    get life la @Ajiz Nasution,dpt tgk panties je nk buat apa.sick freak.bgsa lain genius invent bnd extraordinary mcmni,melayu plk fikir 18SX.poor malay mentality.kau ni mst umur 800 tahun tp blm khwin lg.

    ReplyDelete
  11. @haiya lu balik laa

    why so serious? ur mama pegi keje pakai skirt ke?

    ReplyDelete
  12. jadi siapa mahu pegang rekod kematian pertama akibat kemalangan UFO ni?

    ReplyDelete
  13. joystick=kayu ria?

    patutnya =batang ria..LOL

    ReplyDelete
  14. it's the 21st century, where's my jet-pack?

    ReplyDelete
  15. shit la terengganu kalah..huhhh

    ReplyDelete
  16. haha tetibe tganu kalah apsal woi!

    ReplyDelete
  17. @anon 17:22 haiya lu balik laa.jgn buat bising sini.

    ReplyDelete
  18. @haiya lu balik laa

    Why so fucking serious, u damn-humorless-retarded freako? Invention ni tak akan jadi kenyataan pun, anyway..

    800thn tp belum kahwin lg? Hahaha unfortunately, i'm happily married.. tapi kalau kau nak offer adik/kakak kau jadi bini no 2 aku, why not?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sgt pelir ko x puas, org melayu katakn...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails