Wednesday, 30 November 2011

Serius Cool - Seleksi Google Doodle Yang Cool Sejak 1998 (20 Gambar)


Google Doodle

Tahukah anda Google Doodle pertama ialah untuk Burningman Festival pada tahun 1998. Pada tahun itu pengasas Google Sergey Brin dan Larry Page menghadiri festival tersebut dan sebagai joke mereka meletakkan lambang Burningman dibalakang logo Google. Maka Google Doodle pun terhasil. Pada awalnya kesemua Google Doodle dilukis oleh Dennis Hwang yang merupakan webmaster Google pada ketika itu. Doodle pertama beliau ialah Bastille Day tahun 2000. Dennis yang pada ketika itui hanya seorang intern terus dilantik menjadi pendoodle rasmi Google dan sehingga kini masih bekerja di Google. Kini Google Doodle dihasilkan untuk pelbagai keraian dan hari penting seluruh dunia dan penghasilan Google Doodle bukan lagi kerja Dennis Hwang seorang. Sehingga kini sudah ada lebih 1000 doodle yang dihasilkan. Dibawah ialah seleksi Google Doodle yang aku suka.

Kalaui anda mahu tengok kesemua doodle yang pernah dihasilkan anda boleh kesini

Thanks Hexism for the tip







30 comments:

  1. "wait for it....wait for it.....wait for it..."

    ReplyDelete
  2. awesome.. perubahan menarik.. layan..
    http://bit.ly/p9n9rV

    ReplyDelete
  3. SERISU? apa tu?

    ReplyDelete
  4. ada unsur-unsur fremeson illuminati cube perhatikan bebetui.. hahaha Cooll

    ReplyDelete
  5. hahaha..aku nk tgok ada tk sapa2 yg butthurt ngan anon 12:57 nih..hahaha

    ReplyDelete
  6. ..in the world.

    ReplyDelete
  7. asyik2 freemason. pa jadahnya. relaks la bro! open minded sikit. taksub sgt dgn freemason, silap hari bulan bakteria bntuk segi tiga pun ko kata freemason. aish!

    ReplyDelete
  8. freemason/illuminati troll fags...trol ko da basi...sila cari modal len...sekian

    ReplyDelete
  9. bodoh la sial orang cakap sal freemason ni. Pikir la sikit kau tgok mende ni same gak ngan kau tgok lambang salib kat church. Aku ngaku aku pon pnah tgok. Tp xde plak aku pg sembah plak. Taasub sangat. Akal xde. Tau la kau expert bab freemason ni. Nape kau x cakap je tiang rumah kau bentuk salib? butthurt gila babi aku bace tau.

    ReplyDelete
  10. Nothing can beat this man http://www.google.ca/logos/2011/mercury.html

    ReplyDelete
  11. aku faham maksud anon. tp kenapa anon just known as anon. mcm coward di situ

    ReplyDelete
  12. hahahahah....worth of waiting...."PROFIT!!"

    berhati2 dgn dakyah freemasong & illumminating yg membuat kita butthurt...hahaha

    ReplyDelete
  13. Babi bosan gile dgn troll freemason ni,baru nak belajar membaca kat blog ni ke hape? Noob sial freemason trolling nie! Celaka betul! Pergi berambus ke uluvislam.com sane! Puihh

    ReplyDelete
  14. anon 14:48 : setujuuuuuuuuuu

    ape kate obefiend lak?

    ReplyDelete
  15. Pac-man 30th Anniversary Doodle tu yg plng guwa ingat. Terbaekk.

    ReplyDelete
  16. lawak troll iluminati freemason mohon share ni dah basi sangat dahhhh. tiap-tiap entry ada komen gini. boringgggg laaaaaaaa

    ReplyDelete
  17. google da best lah..nice & creative ;)

    ReplyDelete
  18. Lirik Lagu UMNO30 November 2011 15:43

    Bersatu Kita Bersatu
    Dengan Setia Berganding Bahu
    Jiwa Teguh Berpadu
    Kita Rumpun Melayu

    Bersama Kita Bersama
    Mendukung Hasrat Semua
    Berjasa Pada Bangsa
    Agama Dan Negara

    Lambang Kita Yang Gagah
    Dipandang Mulia Dan Indah
    "Bersatu, Bersetia, Berkhidmat"
    Cogan Katanya
    UMNO Terus Mara
    Untuk Rakyat Malaysia

    hayatilah..

    ReplyDelete
  19. pagi tai aku berrak taik aku keluar bentuk tiga segi dan bentuk salib. misteri freemason menyelubungi..

    ReplyDelete
  20. ape kejadah komen hang nih? ni blog byk maklumat tau samada bagus ke tidak tu pembaca ar yg nilai sendri. kalo x ske boley g blog lain ker, g minom cool blog ker. sejak aku baca blogserius nih, mcm2 maklumat boley dapek tau.

    ReplyDelete
  21. ntuk anon 16:06, dia tak delete pun komen ko tu.so ko nak kata apa? n illuminati/freemason freaks ni,tolong ar cita pasal benda laen, da bosan baca benda yang sama di setiap post. bosan dowh, troll x jadik. pfffttt

    ReplyDelete
  22. viva da blogserius!

    problem haters?

    ReplyDelete
  23. so many jelly in here

    and yeah.. that freemason/iluminati troll is getting lame lah people.

    ReplyDelete
  24. tersangat lah simple masa merdeka dulu berbanding doodle yg lain...

    ReplyDelete
  25. how can you not like freddie mercury's google doodle? I is sad now :(

    ReplyDelete
  26. memandangkan xdek org ckp lagi...~
    FIRSTTT!!!...ahaaa~

    ReplyDelete
  27. memandangkan xdek org ckp lagi...~

    keduaaaxxxx!!!....ahaaa~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails