Monday, 5 September 2011

Serius Khidmat Masyarakat - Anda Tuan Punya Kucing di PETKNODE Dibawah? (12 Gambar NSF Animal Lovers)


HELP! SOC - Save Our Cats

I am sure by now ramai dah dengar cerita tentang PETKNODE, sebuah "asrama" bagi hayawan perliharaan bila anda pergi bercuti. Apparently tuan punya Petknode tak menjaga welfare kucing yang mereka sudi ambil untuk dijaga. Duit dah dibayar tapi lebih kurang 200 kucing dan seekor anjing yang dibawah "jagaan" mereka tidak diberi makan dan minum. Dibiarkan terkunci didalam kedai. Orang ramai yang prihatin mendengar ngiauan kucing dari premis mereka memecah masuk dan terkejut bila menjumpai hayawan yang dalam keadaan super sadis. Ada ibu kucing dan anak sudah mati dalam sangkar. Mati berdakapan dan mata si ibu terbukak (sad!). Ada juga anak kucing yang mati diluar sangkar. So far dari apa yang aku baca dari laman facebook KUCING TERBIAR ANJING JALANAN 16 ekor kucing sudah meninggal dunia. Disini aku mahu ucapkan tahniah kepada pencinta hayawan Malaysia yang sanggup ambil kucing yang terbiar ini untuk dijaga sementara menunggu owner pulang dari kampung dan mengambil mereka semula. Jadi kalau anda kenal kucing-kucing yang ada pada laman facebok KTAJ sila notify kepada mereka untuk pick up their pets. Laman Facebook ini lebih updated dari blog aku. So if you want to HELP please give the Facebook page a visit. They need all the help they can get.



The story does not end here. Apparently pihak PetKnode juga gila duit, bila asrama kucing dah penuh mereka sumbat kucing dirumah mereka. Bila diserbu pihak polis ada terjumpa lagi kucing yang also dalam keadaan tak terjaga. Sadness! Dibawah aku paparkan dua orang tuan punya berbangsa MELEIS yang bertanggung jawab for this cruelty on animal. Paling tak boleh blah dari tweet KLUBBKIDDKL aku difahamkan tuan punya premis jahanam ini nak saman orang ramai yang "memecah masuk" kedalam kedai mereka ketika misi menyelamat. WTF?



Link berita penuh mengandungi gambar anak kucing mati. Jgn klik nanti manlytears.

Thanks to KlubkiddKl and HanieHidayah for the Twitter links. Thanks Aina Abd Jamil for the update! Thank IKIN for the RALAT.

Photo credits Ekien Ashiken Rashidah Mat Saman dan Kucing Terbiar Anjing Jalanan







114 comments:

  1. kejam sungguh manusia yg berperangai spt hayawan ini

    ReplyDelete
  2. sapa meleis owner ni! bangang betol! aku punye susah payah kumpul duit carik kucing ko buat cmni plak!

    ReplyDelete
  3. jangan marah derr. aku 1st

    ReplyDelete
  4. bodoh!!! bodoh!! cian kucing tu

    ReplyDelete
  5. BODOH PETKNODE! BODOH DAN SIAL!

    ReplyDelete
  6. I'm a cat lover and stinks. cruel person

    ReplyDelete
  7. http://www.youtube.com/watch?v=v-GRy0pXuhw&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  8. latest number, 16 died. and they are still searching for another 100 missing cats. i wonder how u lost ur heart and brain duckface!

    ReplyDelete
  9. aku mmg nangis bai tgk kucing tu bulu dia smpai gugur lapa sgt..nangiss woii

    ReplyDelete
  10. moral of the story:bagi triple kat orang yang sanggup jaga kucing korang.

    ReplyDelete
  11. If you guys would like to give a helping hand silalah pergi ke fb page "Kucing Terbiar & Anjing Jalanan" utk volunteer sbg salah seorg foster utk jaga kucing2 ni sementara nak tunggu tuan2 punya pets balik. I cried to this, kesian sgt2 kat kucing2 tu.. :(

    ReplyDelete
  12. babi syial punye owner...pegi mampus la syial

    ReplyDelete
  13. walaupun saya bukan pencinta kucing, tetap gugur air mata tgk gmbr2 nie semua....

    ReplyDelete
  14. Me tak berapa minat kucing dek kerna agak takot.. Walopon tak berkenan dgn kucing, namun aku pknye hati dan perasaan.. Sebak okay! kasihan pada #nyiow2 itu semua.. Sedey tahu?

    ReplyDelete
  15. Effi Nazrel, terima kasih sebab tolong sebarkan.. from the very deep of my heart.

    ReplyDelete
  16. ADA AKU KESAHHH SETAN

    ReplyDelete
  17. police cant do a fuck, what now? we need another gaysec in real life to uphold a morally justice? fuck the world, everythings a bullshit

    ReplyDelete
  18. thanks for the heads up.

    ReplyDelete
  19. Kucing je pun. Memang patut mati.

    ReplyDelete
  20. dear bazaraza,
    if u think that u were trolling by saying something like that it is not even funny u fucking douchebag

    ReplyDelete
  21. btw its not "KUCING JALANAN ANJING TERBIAR", tapi "KUCING TERBIAR ANJING JALANAN".

    sadddd! T____T

    ReplyDelete
  22. Tapi agak tak logik owner petknode biar kucing2 ni mati sebab nanti tuan dia confirm tau bila diorang nak amik balik kucing diorang, walaupun kedai ni tak kena pecah. Ada kemungkinan sabotaj? Berita ni sebelah pihak je, bagi chance explanation dari petknode dulu

    ReplyDelete
  23. bazaraza troller wannabe douchebag

    ReplyDelete
  24. Agaknya 2 owner PetKnode tu beraya sakan smpi lupa kat kucing2 tu kot. hahaha.

    Takpun depa suruh mat bangla, paki, indon or even vietnamese untuk jaga bagi makan. pehtu, puak2 ni pun songlapla duit, lari. Yg Vietnamese ni pun terkenal sebagai pemakan kucing..patutla depa tak jumpa bangkai kucing yg mati tu.

    ReplyDelete
  25. @Bazaraza

    I think u the one that should be drop dead.If u think trolling like that is FUNNY,not its not u sick fuck.

    Seriously,what the hell were those 2 Meleis thinking?!!!Hope those 2 didnt have any strong political connection that can save their ass from persecution.And mainstream media,please report this so the whole world can see how fucked up the Meleis owner are!

    ReplyDelete
  26. biaq je la si bazaraza tu...

    bazaraza mati pon ade aku kesah?

    xluak,xlingkup,xeffect dunia pon kalo die mati. xde pape sumbangan pon so bleh je la p berambus cepat2

    ReplyDelete
  27. OWNER2 PETKNODE
    1.Shahrul Azuwan bin Adanan 821017-10-5289 Lot 2739, PT No 1426 Taman Genting Permai 44300 Batang Kali Selangor 03-60574134
    2.Yushairi bin Khairuddin 820227-05-5107 605, Lorong Anggerik 18 Jalan Anggerik 4 Bandar Sunggala 71050 Port Dickson Negeri Sembilan

    ReplyDelete
  28. aku rasa owner petknode ni dia balas duit orang cukup2 pastu plan nak lari pi indon kot?

    sebab kot mana pun last mesti kucing2 ni kena return balik kat tuan dia kan? time tu mana nak lari?

    kalau aku tuan kucing ni, aku flush muka dia ni dalam jamban pastu kurung dalam kedai dia jangan bagi keluaq toksah bagi makan. baru dia tau kot seksa camna!

    jangan harap la depa ni nak dapat hukuman setimpal..kat melesia ni yang orang bunuh orang pun buleh lepas bebas hidup bahagia

    ReplyDelete
  29. kepala bu**h btol 2 meleis x guna ni... best makan duit haram smpy dua2 perut boyot gemuk nk mampus!!
    ko melayu bai, jg kucing pstu x jg btul2...songlap duit owg... ko pegang amanah owg las2 ni yg ko wat...
    xyah btaubat la lpas dh bnuh kucing2 ni !! NERAKA terus ko pegi SYAITAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  30. Kalau ahli keluarga si bazaraza mati pagi ni pon, ada aku kesah sampai nak sedekah Al-Fatihah bagai?

    ReplyDelete
  31. Lets treat the owners of the company the SAME way they treated those pets!!!

    ReplyDelete
  32. w/pun aku bukan pecinta hayawan 100% tapi aku takdelah sekejam ini.. speechless..

    ReplyDelete
  33. dlm bekas makanan tu ada mkanan.kenapa leh mti?

    ReplyDelete
  34. cara nak menilai kemanusiaan adlh dgn lihat cara manusia melayan haiwan2

    ReplyDelete
  35. Dua orang yg check "lame ass" adalah owner PETKNODE.

    ReplyDelete
  36. obe, aku termenangis tengok gambar ini, sedih betul dgn manusia yg begini kajam dan pentingkan duit semata mata.

    ReplyDelete
  37. Sebenarnye petknode ni kes die dari 2008 lagi.. isk isk.. adui adui..s edih..

    http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=6015

    ReplyDelete
  38. knp la owner petknode nie kejam sgt? kat msia nie xde law pasal kekejaman haiwan... kalo ko lepas hukuman kat dunia nie, igt la kat akhirat nnt ALLAH SWT akan balas balik kat korang! dh la melayu, islam pulak tu.. sedih aku!!!!

    ReplyDelete
  39. remember the girl who stamped on kittens?

    remember what she got from the court?

    and think how much justice these dead cats will probably get.

    except from lynching from the e-community, not much justice, I say.

    ReplyDelete
  40. Anonymous said...

    Takpun depa suruh mat bangla, paki, indon or even vietnamese untuk jaga bagi makan. pehtu, puak2 ni pun songlapla duit, lari. Yg Vietnamese ni pun terkenal sebagai pemakan kucing..patutla depa tak jumpa bangkai kucing yg mati tu.

    5 September 2011 03:43

    ANON BODOH. nak salah kan orang lain pulak. depa jumpa bangkai kucing tu lah baru taw dia dah mati sial. ada otak x guna letak dalam toilet.

    ReplyDelete
  41. @Bazaraza : fuck u mutha fuckha.. u sick bastard .. may burn in hell u fuck.. fugly head

    - guys.. there is no others explanation..just these petsknode are suck and such a money maker fugly faggot

    ReplyDelete
  42. seriously SH*T...

    gile la buat binatang mcm 2.. x dapat balasan dunia, akhirat nnt tgk la mcm mne..

    ReplyDelete
  43. seriously ...aku mmg plan nk letak kucing2 aku kt sini waktu balik raya hari tu... sebab harga dia bawah 10 ringgit kalau tak silap.. website pon habis gempak..nasib baik aku tak jadi last2 minit.. sbb adik aku tak balik kg..so dia jaga kt umah...

    ReplyDelete
  44. I severely hope there will be a firmer and stricter law against animal cruelty in Malaysia after this. This kind of madness must stop. Animals are living cretures, they must be treated with love and respect.

    The Petknode owners should be hold responsible to what had happened here, because they WERE PAID to provide security, comfort, shelter and food to the animals by the pet owners. To be given an amanah to look after a living creature is a great responsibility. And to have this amanah broken due to their irresponsibility and greed is like having your own family members violated or even murdered.

    This is why my vet will only take to only a certain number of pets at one time for boarding, with a 24-hours caregiver stationed at the clinic at all time, irregardless whether the clinic is open or closed for holiday. Because for him, taking care animals is like taking care of a small child. Their needs and attention are intense. And not all have the patience to do the job well.

    I also don't believe that the pet owners can sleep well at night, thinking that their cats and dogs are in a strange boarding house, away from mum and dad. And with this happening, I can't imagine their horror.

    Believe me, even when I left my 7 cats at home with ample food and water supply (with access to in and out of the house) for merely 2 nights, I still worried over them. I made sure to remind my neighbours to look after my house AND my cats. Sometimes I even would ask my friends or relatives to drop by and check on my cats.

    I feel extremely sorry for the pet owners. I know their intention is to provide the best, otherwise, they won't be paying so much just to have their pets looked after. I hope the rescued pets will recover soon, and now with the cat out of the bag, I hope other irresponsible pet boarding houses or pet shop or illegal pet breeding houses will be taken into law. Let this be a lesson to all.

    ReplyDelete
  45. Gua bawak balik kampung kucing jantan gua, relek je balik kampung, pegi belasah pulak kucing2 kat kampung. memang jantan.

    ReplyDelete
  46. bazaraza??? i think u r the one who shud fuckin die..asshole

    ReplyDelete
  47. kesain betul tgk kucing2 tue semua...
    sebelom nie dgr macam tmpt tue bagus..website nak gempak..jaga 24jam konon!!!

    ReplyDelete
  48. lol see how emotional u guyz. i bet when u see dead people u dont react this serious. i bet u even giggle!

    ReplyDelete
  49. kesian kucing2 tu kelaparan terkurung pulak tu.

    ReplyDelete
  50. aku da rasa nasib camni..kucing aku pun sakit lepas hantar kt 'pet hotel'..tp tmpat aku hnatr ni klinik haiwan tp mkin teruk lepas hntar kt situ..skrg x bela da tp duk layan kucing2 jiran tetangga..hahahahahaa..aku bagi mkn smpai kucing2 tu kenal aku da skrg ni..bahagia sungguh!!

    ReplyDelete
  51. babi punya meleis!! ramai buat bisnes kaki menipu!! fuck u meleis!!

    ReplyDelete
  52. i'm not a fan of furry animals...but what these 2 stupid meleis did to those animals are pure bullshit...

    ReplyDelete
  53. BAZARAZA, AK HARAP SELURUH KETURUNAN KAU MATI MCM KUCING2 TU MATI AMACAM...

    PUKIMAK LANCAU KAU! KAU PIKIR LAWAK KE..BODOH!

    ReplyDelete
  54. BAZARAZA, AK HARAP SELURUH KETURUNAN KAU MATI MCM KUCING2 NI MATI AMACAM!

    BABI PUN LAGI BAGUS DARI ORG MACAM KAU & OWNERS PETKNODE NI!

    PUKIMAK!

    ReplyDelete
  55. jahaman!!! hati saya sedih apabila tengok anak anak kucing dibiarkan sampai mereput sahaja!!! go die lah for that 2 meleis!! hopefully u will stay at the same way u treat the animal, when u in hell.. hell is welcoming u 2 meleis...

    ReplyDelete
  56. jgn emo sgt...anda mungkin emo kerana anda ada kucing belaan di rumah di manja dn di belai..berapa ramai yg kisah tentang anjing dan kucing kurap di luar rumh tu yang mati tak makan, kene langgar..manusia mudah terusik hati bila tgk gambr2 dan berita mcmni.byk lagi kes2 mcm ni tp belum reveal lg..

    OBE,ni baru kes binatang spt kucing...kalau kes semut mati kene pijak atau pokok kene tebang korg rasa ada yang nak emo2 nangis tak?

    p/s: bagaimana anda menilai nyawa..(pasti wujud double standard)

    ReplyDelete
  57. omaigod!...i couldn't believe this...macam mana saya boleh tlg yer?if i leh amik a few untuk jaga sementara...i live in Bangi...

    -shu-

    ReplyDelete
  58. miss ta,jangan nak poyo treehugging sangat. ko tau tak distinction between pets, al an'am, predators n pests,huh? yang strays tu sah2 dah tak bertuan, yang petknode ni kes lain, tuan2 semua sayang sgt kat pets dia. bila dah kategori lain, relevan ke kita nak komen pasal double standard. apple n orange,duh


    and i beg to all owners,please, SUE THIS MOTHERFUCKER UNDER CONTRACT LAW. after all,this is just a biznis for them. animal cruelty law wont do shit to them

    ReplyDelete
  59. celaka punye orang..~!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  60. mohon utk share di blog sy yer..

    ReplyDelete
  61. kenapa panggil hayawan? apa maksudnya?

    ReplyDelete
  62. malaysia ni dah high time kene ade animal cops!!!!
    and if i were to be the judge to this case,i will sentence them to death!!!

    death penalty for a murderer!!!!

    ReplyDelete
  63. They closed down the website. they left the blog.

    http://petknode.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. dear Bazaraza, aku harap kalau kau mati nanti ada anjing makan mayat kau

    ReplyDelete
  65. I'm a cat lover and even I had three adopted cats in my house..The owner should be punish for their wrongdoing..How can they abandoned those cats in the cage without proper food & water.. :'(

    ReplyDelete
  66. yg kat luar 2 dah mmg xley nak wat pe...ini mmg dlm jagaan tp dikejami...mmg xpatot pnye manusia bangsat yg wat 2....PANAS JE GUA...!!!

    ReplyDelete
  67. baca jugak smlm tp kat blog ni http://www.myanimalcare.org/2011/09/cruelty-at-its-worst-pet-boarding-case.html

    sebagai pencinta kucing mmg sedih betul bila tgk org layan kucing camtu

    ReplyDelete
  68. bila sifat2 kemanusiaan mula luput dari hati manusia sendiri di malaysia khususnya, siapa yg bertanggungjawab sebenarnya?? dah banyak kes kejam berlaku samaada dilaporkan atau tidak, manusia makin kejam, bukan macam dulu dan bukan hanya terjadi dlm kelompok tertentu....kalo memang diorg dibesarkan dalam persekitaran yg kejam kita boleh salahkan ibubapa, but then they grows up being capable of handling a company, showing that they have enough education to compete economically, but sadly epic fails when it comes to humanity....please someone find ways to help fix the system we live in so that none of this will ever occur ever again

    ReplyDelete
  69. NINA: anda sgt beremosi.~~trolololzz

    ReplyDelete
  70. anda hanya peduli tentang apa yg anda miliki cth: kucing pelihran anda.anda tidak peduli pun binatang lain...(refer to your statement)..

    ReplyDelete
  71. @miss ta
    ok, idk whether you are just trolling here or u are plain stupid.. camparing pest with the pet? wtf weii. mcm mane ko tau yg manusia x peduli binatang lain? ade buat research ke? dumb bitch these days. aku yg xde kucing pon boleh emo bace mende nih. you and the owners of that fucking petknote can rot in hell, mofos

    ReplyDelete
  72. Mana pihak berkuasa yang sepatutnya bertanggungjawab kat malaysia nie?! benda nie jgn dibuat memain, paling penting nie berkaitan dengan kemanusiaan, patut pun malaysia nie byk kes2 bunuh, pihak yang berkuasa nie sambil lewa jer! kalau boleh heret dan seret owner tu kat mahkamah dan saman 100k!!!!!

    ReplyDelete
  73. kucing2 liar blakang umah aku pon lagi gemok dari kucing jagaan dorang nih...

    ReplyDelete
  74. I want to help.. I do.. but then nanti kalau bawak balik sekor.. menyeringai kucheng i yang kat rumah ni.. :(


    I am so sadden dengan berita ni.. tergamak sungguh manusia buat kat haiwan cem ni.. they do have feelings.. kucheng ka...anjing ka.. apepe binatang pon.. T____T.. better stop now.. I'm tearing..

    I cant imagine if my cat had to go through that traumatic episode of its life..

    ReplyDelete
  75. ape nak jadi,

    kalau dh name haiwan belaan/ternakan, mmg mcm shit kalau di bia mati camtu je..

    mmg kite slalunye x kesah bende yg bkn kite punye, tp still kite elakkn dari rosakkan / BUNUH hak/bende/pets org lain. and these pets were PETKNODE to you as an AMANAH.

    kucing/anjing kat jalanan tu mmg dari kecik dh blaja survive..n at least BEBAS, yg ni tkurung, n x tjage.. totally different story..

    Anyway, its a shame,sifat penyayang xde..amanah pn xde..aku nasihatkan 2 org tokey ni cepat2 la mintak ampun kt owner2 pets tu (kalau di ampunkan la) n bwk2 la btobat...

    If i'm the owner of one of these pets, mmg aku SAMAN!!!



    Bia di balas kt dunia..

    ReplyDelete
  76. pemilik petknode patut disumbat dalam sangkar selama 9 hari tampa diberi makan dan minum.biar mereka turut rasa terseksa.

    ReplyDelete
  77. Ade awek hot di sana

    ReplyDelete
  78. something is missing here, owner tu takkan laa dia buat bende ni saje2 jee lepas dah lame bukak bisnes, doesnt make sense..we need their side of the story

    ReplyDelete
  79. MISS TA BOLEH PG MAMPUS DGN OWNERS PETKNODE NI...SAMA JE OTAK KORG..

    ReplyDelete
  80. apepun kat akhirat 'esok" kucing tu juga bakal menyelamatkan kita sebagaimana pd zaman Nabi..seorang pelacur masuk syurga hanya kerana memberi minuman kepada seekor anjing..

    ReplyDelete
  81. babi gemok tu hah yg ptot kene kurung balik pastu bia kan selama 2 bln !
    sial gile laaaaaaaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  82. Bazaraza, watch your word!!! BIADAAPPPP!!!

    ReplyDelete
  83. oh,mis ta. aku TAK ADA BELA LANGSUNG SEBARANG PETS, so your argument is invalid. an hero now,plz.

    but then,what do u expect from someone who took their own assumption as a solid fact. meleis at its best

    ReplyDelete
  84. sedihnye tgk.. kitorang kat rumah ni sampai tak boleh tinggal rumah kosong sebab kesian kat kucing 6 ekor ni.. :'(

    ReplyDelete
  85. sgt2 keji...aku jmp org ni aku pijak2 bg mampos...geram tol..sian kucing2 n ajing...klu ye pun bg la mkn..sian dorg..kucing aku dulu pnh cegini gak..konon kwna ku nak pinjam bg kawin dgn kucing dia..sekali aku tgk kucing aku dah kurus, bile bwk balik, mkn n minum x benti..sejak tu aku dah x brani nak bg org amik kucing aku..bia dia dgn bini dia je...huhuhu...xde prasaan lnsg manusia2 bodoh cmtu!!!! geram aku...

    ReplyDelete
  86. Muka owner cam muka tak bersalah aje? Ada sesape kat sini bole tlg lempangkan muka dia untuk aku x?

    Kt tempat aku, kalo orang dah taknak kucing dia lagi, kucing tu dia lepaskan kat kedai-kedai makan atau pasar sebab kat sana sekurang-kurangnya sisa makanan tu dia boleh makan,xde la mati camtu aje.

    Kucing ni binatang kesayangan nabi tu...

    Aku ada tngok Hal Ehwal Islam dlu. Dr.Mashitah ckp kalau nk tau kita ni kejam ke tidak,cuba bunuh kucing dgn sengaja tanpa ada pape sebab. Kalau kita berani bunuh jgk mknanya kita ni mmg kejam tp kalau kita xtrgamak nk bunuh,mknanya dlm hati kita ni masih ada sifat belas kasihan lg.

    ReplyDelete
  87. petknode ke pet owner ke sama je. 2-2 bengap. mana boleh haiwan diletak dalam sangkar. yang boleh letak dalam sangkar tu haiwan ternakkan atau yang merbahaya je.
    meleis baca quran, tapi tak faham maksudnya. bebal. meletakkan haiwan di dalam sangkar adalah satu penyeksaan juga. haiwan peliharaan tu maknanya memelihara haiwan tu dari segi fizikal dan mental. kalau letak dalam sangkar maknanya dah seksa mental haiwan tu. contohilah orang kampungm bela kucing lepas macam tu je. kalau travel mana2 pun takde lah letak dalam sangkar. kucing haiwan yang cerdik dan berdikari. jauh mana pun kucing tu pergi, dia tahu balik rumah dia ler. -_-

    ReplyDelete
  88. Aku punya ex gurlfren balik kampung beraya pun aku sanggup tolong jagakan 2 ekor kucing dia walaupun aku kena ulang-alik g keje.
    Kenapalah kejam sangat diorang nie...

    ReplyDelete
  89. Ex-gurlfren aku tolong minta aku jagakan 2 ekor kucing dia pun aku sanggup walau terpaksa berulang alik ke tempat keje ngan umah dia.
    Diorang nie giler kejam sangat pehal? Kalo x mampu nak jaga banyak2 tue, jaga sikit dahlah ikuot termampu..

    ReplyDelete
  90. yg lagi sedey kat Malaysia punye undang2 utk animal right tak kuat. Paling2 pon 2 owner petknode tu akan kene saman RM200 - RM400 @ penjara 6 month. Sedey ar... aku pon ade kucing, dah rase macam kucing aku tu part of my family. Klo mati memang sedeh.

    ReplyDelete
  91. saya nak ucapkan tahniah kepada yang telah menolong haiwan2 tersebut. semoga Allah membalas htindakan tuan2 dan puan2 dengan balasan yang baik dan memberkati hidup anda semua.

    ReplyDelete
  92. Miss Ta dan Bazaraza,

    Miss Ta> konon pencinta alam ke ko nih?? belek dictionary dulu, atau pegi google atau check wiki dulu sebelom nak temberang kepala habah ko kat sini! Miss Ta ik kucing!!!

    Bazaraza> memang la kucing je pun.. yang ko tuh? Barua lahanat je pun..

    sedih ada makhluk bodoh sebegini! huh!! bikin panassss!

    ReplyDelete
  93. Miss Ta> sila buat kajian dengan lebih sikit sebab apa yg awak tulis tu sangatla merepek! belaja kat mana dulu nak sama kan semut dengan binatang peliharaan nih??? environmentalist sangat ke ko nih?? bodoh bangang sangat la... rimas aku dengan orang bodoh nak tunjuk pandai nih! isyyy!!! Miss Ta-ik Kucing!

    Bazaraza> ko tu barua lahanat jer pun.. ko yang lebih deserve untuk mati. nyawa kucing2 tuh lagi berharga dari kudis ko , tau tak???

    ReplyDelete
  94. kesian aku baca komen sampah dari bazaraza n miss ta ni.. jom gelakkan dorang!

    ReplyDelete
  95. stupid pnya kedai.. aniaya haiwan utk dpt bisnes.. makanlah duit tak halal tu.. manusia apa ni takde keperimanusiaan. haiwan pun nak hidup juga.. ;(

    ReplyDelete
  96. Bazaraza: ingt skit kite ni bkongsi dlm muke bumi ni... kucing tu xbleh ckp... klo lar kucing o binatng2 bleh ckp mst die akan kate ape aq kisah ngn ko... ape la ko rs klo 1 hr nnt ko mati n xde sape kisah sal jenazah ko ek... mayat ko nnt dlm kubur pon nnt d temani ngn binantg2 yg ade dlm tnh 2...

    Miss Ta: perlu ke kami kate yg kami syg smua binatnag n kami syg bumi kami??? klo cmtu aq pon nk ckp + riak kat ko... I own pet... aq pnh bela kucin, scorpion, ulat gonggok n evn semut... i care bout smua binatang yg ade dlm muke bumi ni... n i support green to... n perlu x aq sebut brape byk stray cat n dog yg aq bg mkn??? xpe biar aq riak skit... byk... so miss ta u puas ati??? i x perlu ckp kosong... u bleh cek kat ma blog... len kli klo nk ckp slidik dlu...

    ReplyDelete
  97. X click pon gamba2 sbb nsf lovers cat.. huhuu.. tp bace komen pon berair gak mate ni.. huhuu.. hate those y anaye kucing.. semoga mampos cepat !

    ReplyDelete
  98. mmg xingt dosa btoi...sian kucen2 tu..ingt!!di akhirat nti diorg tggu utk membalas..huhu

    ReplyDelete
  99. kesiannye kucing2 tu . . tgk anak2 kucing mati tu . darn . owner malay tu gemok makan duit haram lah ! org bg duit suro jaga !

    ReplyDelete
  100. Byk pengajaran dr kisah ni:

    1) Don judge a book by its cover - website/promo bagus doesn't reflect the truth. The owner should check bebetul facilities yg diorg provide b4 leaving their pet.
    2) B creative - i brought my kitten back home with me during hari raya. Kucing/anjing ni bole ditrain, so no need to worry diorg wat sumthing stupid otw.
    3) Be extra careful - try to check wth other pet owners/do some research on a great place to leave ur pet.

    ReplyDelete
  101. jahanamullati diorang ni.
    lempang2 xde rasa dah kat diorang ni.
    letak diorang kat rel ketapi.
    pdn muka!

    ReplyDelete
  102. dah la kurung tak bagi makan..nak saman palks...bullshit la...go to hell la tyang wat bisnes tu..nak jaga tu...jaga la elok2..bukan orang tak bayaq...aku kalo nak g kursus pun mesti aku antaq kucing aku g kat mak aku....kesian..kalo kurung tak dapat cari makan

    ReplyDelete
  103. kimak punye owner kedai tu buat sume kuceng macam tu..kalau aku dapat aku tendang kote die..

    ReplyDelete
  104. babi punye tokei kedai..nak2 je aku sembelih tokei bangsat tu

    ReplyDelete
  105. I'll tke d cat for free into my care if those orgnization xmampu nk jge.jgn aniaya haiwan.blasan nti..haiwn pn ade perasaan..they don't talk in our language,but they feel how's been abandon,as we do..

    ReplyDelete
  106. Salam..benda ni pengajaran buat sape2 yang teringin nak buka pusat penjagaan haiwan. bukan senang ok nak buka tempt cmni,jgn ingat jaga haiwan tu mudah. sama juga mcm jaga budak. kena bersihkan najis,mkn,minum mesti cukup..bersih ape sume. klu setakat nak untung baik x payah. klu rasa x cukup bayaran bagitau betul2 apa masalah kat customer. jgn lah wat cmm petknode ni. terima je sume,tapi ade niat lin sbb xnak rugi time raya. Bodoh 2 ekor tu tanggunglah dosa. berapa ratus ekor kucing yang berdoa kepada Allah s.w.t. Mmpuslah kamu nanti setan

    ReplyDelete
  107. www.kingpets.com

    just kucing rumah , cat tree and other toy.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails