Monday, 14 November 2011

Serius Fakta - Kisah Disebalik Antara Gambar Paling Terkenal Didunia


Anda mesti kenal!


Adakah anda kenal gambar dibawah. Ianya antara gambar yang paling terkenal didunia dengan jutaan orang melihatnya at least sekali seuumur hidup. Cuba pikir. Kalau nak tahu jawapannya sila kelik link berita penuh




Ini ialah gambar wallpaper default Windows Xp. Ianya diambil oleh Chuck O’Rear, seorang jurugambar yang bekerja dengan National Geographic Gambar ladang wine ini diambil oleh Chuck di Napa Valley California. Beliau tidak pernah menyangka gambar yang diambil beliau ini akan dipilih oleh pihak Microsoft sebagai wallpaper default Windows XP. Adalah dikatakan Chuck penerima royalty kedua tertinggi untuk penggunaan gambar didunia. Because of this picture Chuck is one rich DSLRfag!

Here is the irony. Walaupun beliau ambil gambar ini beliau tak pernah nampak ianya muncul sebagai wallpaper komputer beliau. Chuck O'Rear menggunakan MAC. Beliau tak pakai Windows! OWNED!



Laporan asal DM

34 comments:

  1. Obefiend Weiland14 November 2011 08:51

    FIRST!!FUCKING SHIT!

    ReplyDelete
  2. slowpork
    babi. basi dah

    ReplyDelete
  3. *rolling down the hill like in a scene in hindustani movies*

    ReplyDelete
  4. @ABBY

    and who do you think gave amanz the link to this story?:

    yep

    Amanz Network employes NO 3

    ReplyDelete
  5. rezeki2, untungla
    lpas nie mkin byk la dslrfags yg berusaha dgn impian nak jadi kaya mcm pakcik nie

    ReplyDelete
  6. Anon di atas adalah orang paling pantas update dengan berita dunia. lets give him a hand *CLAP2. kihkih

    ReplyDelete
  7. Taktau pun gambar ni non-CGI. Too vivid to be real

    ReplyDelete
  8. obe nao why u slow update? hhhnggghhhhh

    ReplyDelete
  9. tak sangka ni actual photo. igt photoshop ja.

    ReplyDelete
  10. ingatkan nak promote kreta tu.. hahah.. nice info..

    ReplyDelete
  11. kena selalu ambil gambar dan upload di internet. mana tahu MS pilih gambar kawe lak nanti :D

    ReplyDelete
  12. wow. Now I know. Thank you so much for this info Obe!

    ReplyDelete
  13. gua pikirkan iklan GWM wingle

    orang tua tu dapat royalti setiap tahun ke atau just one time big fat cheque payment for the photo?

    ReplyDelete
  14. apakah seni terdapat dalam gmba sampai dia terpilih oleh microsoft?

    ReplyDelete
  15. Wow... Love this entry. Never knew that before. For some reason I had always thought that wallpaper is computer generated.

    ReplyDelete
  16. im lazy...

    who the highest obe???

    ReplyDelete
  17. Good entry obe tersayang

    ReplyDelete
  18. suddenly bullshitttttttt

    ReplyDelete
  19. what camera is he holding.. ???

    ReplyDelete
  20. asal blog ko lebih kurang dgan satu lagi blog nih???

    dah la dia punyer dah post lame dari kau..msuykil plak ak...

    ReplyDelete
  21. i dont think hes a dslrfag..its his profession

    ReplyDelete
  22. habis tu wallpaper MAC tu amik background mana plak?

    ReplyDelete
  23. Gi mati aa slow pock ke tidak..ramai yg tak tau lagi...ass hole~~~

    ReplyDelete
  24. Fucking Shit!

    Gambar yang asli (sebenar) tak cantik langsung!
    Tetapi gambar tu di'edit' jadi cantik dan dibuat wallpaper Windows XP pula oleh Microsoft.

    Yang anehnya, 'karya palsu' Chuck O’Rear dibayar oleh pihak Microsoft sampai berjuta2. Apa punya bodohnya Microsoft!

    Kalau Mat Salleh buat apa pun dapat duit asalkan karya kreatif, walaupun dengan cara menipu; kalau kita menipu kena tindakan mahkamah - itu pasal Mat Saleh banyak yang senang2 boleh jadi kaya.

    ReplyDelete
  25. Aik? Troll freemason takde dalam post nih? Let me be the first then!

    BHLAAAAGRH WAAAAARGH JEW JEW JEW JEW JEW FREEMASON JEW JEW JEW JEW FREEMASON JEW JEW JEW JEW JEW FREEMASON JEW JEW JEW JEW JEW FREEMASON!!111111

    ReplyDelete
  26. jyeahh. that's cool.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails