Saturday, 26 November 2011

Serius Cool - Mari Lihat Gudang AMAZON Di UK (14 Gambar)


Holy shiat!


Amazon.com ialah laman sesawang membeli belah atas talian paling terkemuka dunia. Sejak mula menjual buku pada tahun 1995, Amazon kini sudah menjual jutaan buku yang dihantar ke seluruh dunia. Jeff Bezos, pengasas Amazon pernah berkata Amazon ialah kedai buku terbesar dunia kerana tiada kedai didunia ini yang mampu menyimpan stok sebesar Amazon. How big? Dibawah ialah pusat pengedaran pesanan pelanggan yang terletak di Swansea, Wales. UK. Check it out! Amazon ada beberapa lagi pusat pengedaran sebesar ini diseluruh dunia. WOW!






Laporan asal Consumerist

26 comments:

  1. hantar order kat amazon : "saya nak order buku Pecah dari penerbitan Fixi"

    Amazon : "pesanan anda diterima. sila tunggu dalam 2 minggu utk pengahntaran."

    CEO : "amagad, amagad! where the hell i put that damn book??!!!"

    ReplyDelete
  2. inb4:

    dapat emel kata dari amazon barang (gadget2 yg mahal) tak dapat dihantar siap bagi kod. suruh isi borang bagai.

    ReplyDelete
  3. FYI buku terbitan FIXI ade di jual di book fair South City Plaza anjuran Big Bad Wolf..
    RM5 sebuah..damn..

    ReplyDelete
  4. ah ini gambar edit. aku tak percaya. aku hanya percaya popular adalah kedai buku terbesar di dunia.

    ReplyDelete
  5. paul,
    so close..fuck yea

    ReplyDelete
  6. paul,
    bitch please!!!

    ReplyDelete
  7. Gua nak order buku Kacip oleh Pipiyapong.

    ReplyDelete
  8. aku penah beli DVD box dr amazon.us. sampai la jugak.

    tp skali tu aku test beli buku 7pound ker 7 dollar aku tak ingat. amazon.uk kot.
    tp haramnak sampai. malas la plak nk report.

    ReplyDelete
  9. tahukah anda...terdapat laman sesawang membeli belah di malaysia yang menyerupai AMAZON...dinamakan BELANTARA, sila search

    www.belantara.com.my

    syarikat ini disenaraikan sebagai top 100 oleh FORBES

    ReplyDelete
  10. ak suka beli brg kt amazon uk dlu sbb sng, murah n free delivery...

    ReplyDelete
  11. Masa belajar kat Glasgow dulu, Amazon & Ebay adalah shopping mall aku. Selalu beli comics kat sini sbb murah yg amat kalau nak compare ngan Waterstone's n Borders

    ReplyDelete
  12. masa belajar kt Ulu Terengganu dulu... Amazon & Ebay tak wujud lagi, so aku selalu beli buku kt Kedai Buku Sin Keong sambil online mIRC. Selalu beli comics kt situ sbb murah yg amat kalau nak compare dgn Wateverrr n Booooriiinngg.

    ReplyDelete
  13. masa aku dekat pulau pulau ketam dulu.. Amazon & Ebay tak dapat bukak. Jadi aku kalau nak beli ape2 aku pesan je kat tongkang2 yang lalu. nak beli comics pun aku kirim kat situ gak sbb murah yang amat kalau nak compare dengan kedai runcit fuckyouidontcare

    ReplyDelete
  14. masa zaman muda2 aku blaja dlu, amazon & ebay baru saja d buka dan tidak mempunyai byk koleksi buku..jadi kalau nk beli buku, aku suruh jerk mat indon dan bangla tibai buku sapa2 sbb harga dia murah yg amat kalau nk compare dgn kedai bodo.bodo.bodo..

    ReplyDelete
  15. masa aku kecik2 dulu, amazon & e-bay bagai masih x femes, so aku selalu beli buku, comic, etc2 kat kedai 2 ringgit. murah n xde quality compare ngan kedai buku likeicarebitch

    ReplyDelete
  16. sian anasmalik..korang jangan r ejek dia. memang dia sorang je lah yang penah blaja jauh2. biar la dia nak riak, takbur dsb sekali sekala

    ReplyDelete
  17. betul ah anon. sekali sekala nak jugak ujub, riak n takbur.

    ReplyDelete
  18. takpe2 anasmalik. kita sama.. masa aku blajar di kampung sebelah sungai Avon dulu, aku tak punya bnyk duit dan tak pernah belanja barang2 mewah. sekadar sesuap nasi dan ikan dari morisson's sahaja...

    ReplyDelete
  19. hahahahaha sindiran maut... nice..

    ReplyDelete
  20. masa aku blaja kat pulau batu putih dulu amazon & ebay xbleh bukak sebab tm xnak pasang Unifi,so aku beli kat 7/11 jer...puuiii!!..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails