Friday, 4 November 2011

Serius Konsep - Konsep Lampu Isyarat Adaptif Masa Hadapan (9 Gambar)


Awesome!

Dibawah ialah konsep lampu isyarat LED yang boleh diubah mengikut situasi. Lampu isyarat paparan LED ini hanya mempunyai satu skrin yang berfungsi seperti lampu isyarat biasa. Dalam situasi tertentu lampu paparan boleh diubah untuk menunjukkan laluan kecemasan, jalan ditutup dan penunjuk laluan khas bas. Ianya hasil rekaan Dennis Van Melick seorang pelajar rekaan perindustrian dari Belanda. Sunguh cool.







Laporan asal DesignBoom

18 comments:

  1. amik lesen semula..sbb x paham tanda2 tu

    ReplyDelete
  2. brilliant! mcm ni jalanraya bertambah pintar.

    ReplyDelete
  3. xsuke lampu lip lap4 November 2011 16:12

    lampu yg ader 3 kaler tu pun susah nak ikut ni kan pulak nak ikut lampu kalerpul.

    ReplyDelete
  4. Anonymous 4 November 2011 16:08

    Apa ke lahanat ko ni menyamakan org dengan babi ni..cube bahasa tu elok2 skit..

    ReplyDelete
  5. aku rase mcm xpractical je...kos mahal lgpun design yg skrg ni lg best bile nampak lampu oren je blh bersedia untuk memecut

    ReplyDelete
  6. Mengkonfiuskan... Tak practical.. Sign shud b very simple!! nanti banyak accident lagik.. org duk ghalib tgk sign board!.

    ReplyDelete
  7. teringat zaman belajar bwk kereta.. join us now.. http://www.facebook.com/IZsTrendCollection

    ReplyDelete
  8. BERI LAH KOMEN YG MENUNJUKKAN AKAL SEORANG MANUSIA...

    ReplyDelete
  9. hurm... bila kita menghina sesuatu kejadian ciptaan Tuhan.. agak2nya.. kita menghina siapa yerk? pkpk kn bro..

    ReplyDelete
  10. mcm remote playstation pulak sign tu..sure budak yg reka ni gamerz

    ReplyDelete
  11. nice...mcm ni org buta warna dpt la chan drive kete

    ReplyDelete
  12. still orang akan langgar traffic light jugak. takde beza

    ReplyDelete
  13. HEBAT REKAAN NI

    ReplyDelete
  14. this kind of design is more to aesthetics objective rather than practicality...sign symbol should be easier to read

    traffic system should be improved, not the outlook design...existing yellow lights itself are useless

    ReplyDelete
  15. letak kt kl mampus org ta tgk..
    jem ttp jem la der...

    ReplyDelete
  16. mentality org kite,mcm mane la nak maju..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails