Monday, 7 November 2011

Serius Sadis - Sebuah Taman Tema Di Korea Utara (18 Gambar)


Sadis.,......

Ini ialah sebuah taman tema keluarga untuk rakyat Korea Utara. Ianya diberi nama Taman Mangyongdae yang terletak 10 kilometer diluar Pyongyang dan ianya sebuah taman tema yang dalam keadaan sangat sadis. Macam funfair pun ada. Banyak rides yang dah berkarat dan nampak tak selamat. To think that taman ini hanya dibuka kepada golongan tertentu sahaja di Kore Utara, I cant imagine camne rupa taman tema untuk kelas kebanyakkan pula. Mesti lebih teruk dari Mangyongdae.







Laporan asal Kuriositas

27 comments:

  1. asal bsn semacam ni...??
    -NEE

    ReplyDelete
  2. x ramai orang datang pun....roket tu macm tak selamat nak main..kenapa letak anjing?nanti pengunjung kena gigit

    ReplyDelete
  3. all hail the great kim jong il. i pity2 you north korean citizen

    ReplyDelete
  4. ya saya bersyukur duduk di malaysia..

    ReplyDelete
  5. kiwak dia, dah macam dalam silent hill.

    ReplyDelete
  6. In north korea, a themepark's theme is death.

    ReplyDelete
  7. da cam 2nd chernobyl pun ade

    ReplyDelete
  8. duit byk invest kt nuclear...

    ReplyDelete
  9. Funfair dkt Tampin even better than this

    ReplyDelete
  10. ee kalau komen first dapat hadiah ker? sikit2 tulis 'first' ... pehal pulak orang tu ..

    ReplyDelete
  11. eh ada org tampin disinilah huhuhuhu..
    ini baru keadaan taman tema korea utara xtahu lagi negara drg mesti mundur habis hahahaaha.

    ReplyDelete
  12. Tampin!!! bari pekono nasik ayam gomeh kek sanun...

    north korean ni mmg kesian laa... tah ape tujuam anjing tu pon aku x tau...

    ReplyDelete
  13. haha...camne la ada orang berann nak naik bondo2 ni...xde safety lansung....bagi free pun aq tanak...

    ReplyDelete
  14. bagus. bagus. tolong buat banyak lagi ya post pasal north korea ni Obe. memang bminat sangat.

    ReplyDelete
  15. still, n.korea u19 beat malaysia u19 football team..

    ReplyDelete
  16. well, at least they have theme park.

    ReplyDelete
  17. ThemePark of Death!!!!

    ReplyDelete
  18. ThemePark of Death!!!!

    ReplyDelete
  19. Inilah akibat bila rakyat tak ada duit - tidak dapat kembangkan ekonomi negara walaupun ada sumber, akhirnya siapa yang buat bisnes pun 'tak jalan' punya!

    Perkara macam ni akan berlaku di negara kita apabila harga makanan semakin mahal, kehidupan jadi susah - nak berseronok pun jadi takut - lebih baik beli makanan untuk hidup - rasa sayang nak buang duit tak tentu pasal.

    Golongan pencari kekayaan atau kapitalis akan susah hati - tak dapat nak tambah lagi banyak duit.

    ReplyDelete
  20. Duit rakyat..pemimpin mkn duit rakyat..bla bla bla. aku dh bosan!

    ReplyDelete
  21. mcm chernobyl pon ye.. mcm silent hill 3 pon ada.. :|

    bersyukur dilahirkan di malaysia.

    ReplyDelete
  22. suruh semua pekerja pakai costume cam hantu da boleh jadi haunted theme park dah..baru la ramai dtg...genting highland pun dah sikit2 nk jd camni..ada ride yg space apetah tu LAME gila! and yg dorg claim the 1st roller coaster in malaysia tu pun ada rupa sikit cam kt korea ni punye nmpk sgt tk selamat nak naik. bila tah dorg nk upgrade rides dorg.

    ReplyDelete
  23. serius berbeza dgn korea selatan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails