Thursday, 12 July 2012

Serius Sadis - Pekerja Kanak-Kanak Diselamatkan Di India (14 Gambar)


Oh my...........

Kasihan, inilah yang aku boleh katakan bila melihat set gambar di bawah. Apa yang anda lihat ialah sekumpulan kanak-kanak yang diselamatakan oleh NGO Bachpan Bachao Andolan (Pergerakan Menyelamatkan Kanak-Kanak) di New Delhi. Badan sukarelawan ini melakukan serbuan terhadap kilang tekstil, batu-bata, dobi dan bengkel bagi menyelamatkan mereka dari menjadi pekerja dibawah umur. Dianggarkan di New Delhi sahaja 50 000 kanak-kanak menjadi pekerja bawah umur, Bachpan Bachao Andolan berharap aktiviti sukarelawan mereka ini dapat mengubah nasib kanak-kanak malang ini. Mereka tahu adalah sukar untuk menghentikan amalam mengambil kanak-kanak sebagai pekerja kerana masalah kesempitan wang yang dihadapi kebanyakkan keluarga.

Apakah yang sanggup anda lakukan jika anda seorang sukarelawan? Meneyelamatkan flora dan fauna Malaysia? Menolong golongan gelandangan dari kelaparan? Atau menyekodeng pasangan berdating di sekitar uni dan kemudian berlgak menjadi JAIS?

Lucky for you di Malaysia program Sukarelawan Siswa bakal dilancarkan 15 haribulan akan datang. Apakah yang dirancangkan oleh Yayasan Sukarelawan Siswa ini dan apa yang anda boleh lakukan jika menyertainya? Well sila ke WWW.1M4Youth.com.my untuk sedikit sneak peak!






Laporan asal ZEE.News

21 comments:

  1. Replies
    1. w0ww...again..
      if u know what i mean~~

      Delete
    2. pity u are

      if u know what i mean~~

      Delete
    3. Mueheheh <---- safe words kalau kalau ter 2nd. Pathetic

      Delete
    4. w0ww dude...finally..
      if u know what i mean~~

      Delete
  2. tgh2 sedih2 tetibe ade gmba budak korek idung.. spoil laaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... komen ko buat aku tersedak bihun kat opis. dengggg

      Delete
  3. adakah dengan menjadi ahli dapat mansuhkan peratusan pinjaman

    ReplyDelete
  4. mohon join jadi sukarelawan 1m4u mcm obe... nak tau berapa elaun KPT bagi?

    blog oh awek sukarelawan yang seksi

    ReplyDelete
  5. ikan bilis
    bersyukurla dgn hutang ptptpn yg caj 1% je

    kalau negara sebelah,hutang study diorang sampai 10%
    agak2 negara sebelah malaysia yg mana?heheh

    ReplyDelete
  6. masa kecil kerja di india kumpul duit nk pergi malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai Malaysia within dua bulan ic dapat, kutty tukar bin/binti, boleh mengundi. Good job!

      Delete
  7. huhuhoooiii...
    Kalau tak perenggan last musti ada terima kasih BN bla bla bla...di bawah pimpinan Dato..bla bla...hahaha....tade dah...kenapa? Semua kerna gambar tag yg teratas itoo...

    Obe, sila buat kenduri utk kami yg menyebabkan jutaan page,yg seterusnya membawa kpd banner di atas tu.

    ReplyDelete
  8. susah gak nak wat pa per sebab mereka pun refer kerja dari belajar sebab kerja ada duit untuk keluarga dan diri mereka. belajar pun last x gi mana gak. sama cam bebudak lepasan u kita gak. menganggur je memanjang.. wakaka

    http://mynameisnazir.blogspot.com/2012/07/kerja-gomen.html

    ReplyDelete
  9. dalam ramai2 budak india yg bernasib begini..mesti ada beberapa orang yang super human..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails