Tuesday, 17 July 2012

Serius Cool - Bahagian Dalam Istana Presiden Kazakhstan (20 gambar)


Yagjamesh!

Selaim membina masjid terbesar Asia Tengah dan Putrajaya Versi Kazakhstan, Presiden Nazazrbayev juga membina istana presiden yang mewah di Almaty. Istana baru ini dibina untuk kelihatan gah dan menunjukkan status Kazazkhstan sebagai sebuah negara yang merdeka. Bukan lagi terkebelakang semasa mereka di bawah telunjuk Kesatuan Soviet. Istana Akorda mula di bina pada tahun 2001 dan siap sepenuhnya 3 tahun kemudian. Ia mempunyai 7 tingkat kesemuanya, 2 daripadanya terletak di bawah tanah. Ia juga dilengkapi sebuah chandellier seberat 3.5 tan! Istana Akorda mempunyai keluasan 1800 meter persegi dan selain menjadi tempat tinggal presiden, ia juga menempatkan pejabat beliau.

Jika dibandingkan dengan Istana Negara, jelas sekali Istana Negara jauh lebih cantik, mewah, berkualiti dan sesuai untuk didiami seorang pemimpin negara Islam. Adalah amat memalukan jika pemerintah tertingi Malaysia tinggal di dalam rumah kecil dan tidak cantik (macam rumah Nik Aziz - no class!) . Tambah memalukan juga jika Istana Negara tidak dapat kalahkah Istana Azkoda. Malaysia lebih awal merdeka dan jauh lebih maju. Mana kita nak letakkan muka dan martabat Malaysia jika Istana pemimpin kita kalah dengan Istana sebuah negara bekas Kesatuan Soviet? Tahniah jururekabentuk Istana Negara. Kita boleh bangga Istana Negara jauh lebih gah! 1Malaysia Janji Ditepati!

#Sarcasm








Laporan asal VoxPopuli

37 comments:

  1. Replies
    1. org lain sume komen tntg sarcasm.. xjoin ke? hehehe

      Delete
  2. obe kutuk TGNA !!
    Pemimpin yang bersederhana berlandaskan sunnah Rasulullah..
    bukan bermegah2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul3 ... istana negara mmg la kebanggaan negara ... x dinafikan ... tp at least jgn laa smpi ckp camtu skali ... "no class" x sepatutnya disebut ... please ...

      Delete
    2. Awak tak faham sarcasm ke...isk isk kesian betul

      Delete
    3. kasihan kamu.. sila buka kamus sarcastik dulu baru boleh paham apa yg cuba nak disampaikan kt sini..

      Delete
    4. Kesian.. belajar dengan otai2 pasal ayat sarcasm ni..

      Delete
    5. tulah kan sstgh org dilahirkan bangang tak paham mende2 lawak cenggini..

      Delete
    6. amin rahman n mr Q.obe bergurau je.korg kena baca dgn nada perli.bru feel.kah3

      Delete
    7. sarcasm pun x paham ker adoi...otaku ke apa deme ni

      Delete
    8. dia bru first time usha blog nie kott,..len kali bg lar salam,..nie men sergah jea..hahaaa

      Delete
  3. Replies
    1. perlu.sebab ramai yg tak paham bahasa sarcastic

      Delete
  4. Gila jahat entry menganjing....

    Aku ada soalan National Mathematical Olympiad 2012, sapa nak try jawab?

    http://papalovesdoms.blogspot.com/2012/07/soalan-olimpiad-matematik-kebangsaan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. boo keje nak promote blog..tahi

      Delete
  5. obe mmg budus...sarcasm la sgt..nak sindir pon biar kena ngn tempat...ok!ttg istana tu xperla diorang nak buat besar2 dan mewah2..itukan harta diorang..nnt msk kubur bwk sekali istana mewah tu yer...hahahahha

    ReplyDelete
  6. poyo obe nie...meluat plak aku..jgn hidup bermegah sgt..amalan kita yg dibwa nanti buka harta..ada paham..????

    ReplyDelete
    Replies
    1. man you're one stupid motherfucker

      Delete
  7. Vote Borat Sagdiyev for president! Korang ni Obe nak sarcastic pun tak paham. LOL

    ReplyDelete
  8. mohon obe kaitkan dengan bakal menantu dan besan najib dan rosmah dari kazakhstan ini... oh lupa... nama pak2 menteri sudah tidak boleh disebut di sini kerana telah ditaja oleh KPT... ana mohon maaf

    blog oh awek kazakhstan yang sangat hot

    ReplyDelete
  9. Apsal ada retards yang tak paham sarcasm ni?

    ReplyDelete
  10. cantik..lau masuk ni mau gugup nngn sopan je.

    ReplyDelete
  11. kazakhstan nak bermegah gila-gila punya, tapi rakyat negara ni jugak la negara paling merana nak rasa ada internet connection.

    untuk DSL 1.5Mbps je dah RM 9562 sebulan

    gaji purata kat sana RM 1136 je sebulan.

    aku harap malaysia tak jadi macam kazakhstan la...

    ReplyDelete
  12. gemuk, bos 1Malaysia kau tak marah ke buat artikel mcm ni? blog kau kan dah jadi blog gomen

    ReplyDelete
  13. Obe, apa kata buat satu entry khas citer pasal sarcasm. Meluat pulak tgk geng2 yg tak paham bahasa ni. Tah hape2.

    ReplyDelete
  14. Sarcasm semua ni pemikiran sosialis tak pun komunis. Kenapa orang yang memang berkemampuan kena korbankan kehendak untuk kemewahan dia untuk orang yang tidak berkemampuan?

    Kaya dan miskin memang perlu untuk sesuatu ekonomi berjalan. Kalau semua orang kaya, siapa nak jadi orang miskin? Ada benda yang hanya orang miskin boleh salurkan kepada orang kaya dan sebaliknya.

    Jika tiada siapa pun yang menghalang orang miskin dari berusaha untuk jadi lebih kaya, si miskin langsung tidak berhak untuk pertikaikan orang yang lebih kaya kerana orang kaya lebih berusaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berusaha cekau duit rakyat!

      Delete
    2. ko jadilah orang miskin..tengok seronok ke tak jadi miskin di bawah kerajaan kapitalis

      Delete
    3. Kaya n minskin tue patut ade? Ape salahnyer sume orang kaya? Tapi jangan laa kaya bodoh2 jek macam yang ade sekarang...berusaha bukan untuk cari senang dunia jek, senang akhirat pon kene jugak bro!

      sebab tu dalam islam, kaya disertakan ngan iman jadi laa baiknyer.

      Delete
  15. bodohnye admin..beragak la nk sarcasm pn...nmpak sgt ko dh termakan rasuah be end dgn tajaan 1m4y..buat aq menyampah pulak bkak blog nie..tlong jgn nk bias mane..

    ReplyDelete
  16. ala nik aziz tu bagian depan rumah jer buruk cube korang jenguk keseluruhan baru korang tahu lg pun x kan rumah n.ajis ada bagian depan jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini sorang lagi tolol sepanjang zaman

      Delete
  17. caya la mok..1m4u sponsor ke hape ke blakang cite.. perli tetap perli.. :)

    ReplyDelete
  18. bia umah buruk..jgn hati buruk..masuk kubur semua sama..PM kalau masuk kubur pun dalam tanah gak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails