Thursday, 19 July 2012

Serius Cool - Taman Mini One Piece Di Odaiba Jepun (17 Gambar)


Yosh!

Kami tak baca manga atau nonton anime One Piece tapi kami diberitahu bahawa komik Lagenda Budak Getah adalah sangat famous di Malaysia dan Jepang. Lagenda Budak Getah dan Naruto ialah dua manga yang dibaca oleh orang ramai sekarang. Kami dah stop baca manga selepas komik Vagabond Takehiko Inoue usai ceritanya.

Memandangkan komik Lagenda Budak Getah femes apa kata kami paparkan taman tema mininya di Odaiba Jepun. Taman tema mini mempunyai replica Puteri Shirahoshi berskala sebenar setinggi 50 kaki! Anda boleh main gelongsong di atas ekor puteri duyung ini. Selain itu anda boleh juga bergambar dengan patung skala sebenar Monkey De Luffy and Co. Taman Puteri Shirahoshi ini dibuka dari bulan ini hingga 14 September. Silalah ke Odaiba jika anda seorang peminat komik One Piece.







Laporan asal TonyTonyCooper dan CrunchyRoll

13 comments:

  1. sebagai peminat no. 1 one piece... ana harap 1 hari dapat pergi ke taman tema one piece ini...

    btw buat pengetahuan obe, one piece merupakan manga no 1 di jepun sekarang, malah penjualan tankubonnya mengalahkan naruto, bleach dan manga2 lain jauh ketinggalan... di jepun sahaja jualan utk 1 tankubonnya melebihi 40 juta, naruto cuma dalam 8 9 juta sahaja... so rugi bagi sape2 peminat manga tak baca one piece ni...

    blog oh manga one piece versi hentai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko perlu apply anugerah ngn penulis one piece..sbb smua perkembangan semasa translate dlm bahasa melayu, ko pakar

      Delete
    2. nampaknya begitu anda berusaha mempromosikan blog anda secara murahan disini

      Delete
    3. xyah nk pomot sgt lahh blog murahan kau tu

      Delete
  2. "Kami tak baca manga one piece...bla bla"
    Korang baca sama2 ke apa manga pun? Kalau tak baca pun, sama2 jugak ke....?

    ReplyDelete
  3. kenapa tak ada patung 'Bon Clay-Sama'?

    ReplyDelete
  4. japanese dan mosaic sensor mmg xleh dipisahkan =.='

    ReplyDelete
  5. Perlu ada scene sanji darah terpancut fountain kt situ. Hahah.

    ReplyDelete
  6. sampai 14 September jeh? -.-"

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails