Monday, 30 July 2012

Serius Cool - KURATAS : Gundam Sebenar! (16 Gambar)


Awesome

Rakan-rakan sekalian bergembiralah. Hari yang dinantikan semua peminat Gundam. Macross, Evangelion dan PatLabor kini menjadi realiti. Sebuah robot yang boleh dipandu manusia sudah dihasilkan. Impian kita menjadi jurupandu robot semasa berumur 8 tahun dahulu kini boleh menjadi realiti asalkan anda mampu membayar USD 900 000 untuk sebuah Kuratas. Kuratas ialah nama robot empat tayar yang dihasilkan oleh Suidobashi Heavy Industry yang berpengkalan di Tokyo. Ianya direka oleh Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata dan robot ini boleh dipandu secara manual dari kokpit atau menggunakan sebuah iPhone secara tambatan 3G. Wataru Yoshizaki dan Kogoro Kurata sudah membina Kuratas sejak tahun 2010 lagi dan dipertontonkan kepada orang ramai ketika Wondercon semalam.Robot ini mempunyai ketinggian 4 meter , lebar 3 meter dan berat 4500 kilogram! Sangat awesome. Now all we need is Aliens to test Kuratas weapon system!






Laporan asal GUNJAP

21 comments:

  1. shut up and take my money too!

    ReplyDelete
  2. suruh najib beli satu. then rakyat malaysia boleh bangga dengan pembelian kuratas. boleh masuk lirik lagu merdeka tahun depan

    ReplyDelete
  3. what the hell? such technology buleh available to the masses ke?

    ReplyDelete
  4. asal nak letak mesin gun. baik letak cangkul. boleh ber-agriculture or construction

    ReplyDelete
  5. robot with wheel? not accepted. sila buat robot yang berkaki dan boleh berjalan dan melangkah seperti manusia baru shut up and take my money

    ReplyDelete
  6. mahal jugak nak buat robot ni...adakah ini satu permulaan dunia bersama robot...terminator...

    Check out my latest post on mfadhlan.com

    ReplyDelete
  7. this remind me of guntank from Gundam.

    ReplyDelete
  8. ni jual skali dgn awek pilot ke?

    ReplyDelete
  9. skynet is on the brink...

    ReplyDelete
  10. ini guntank dari siri RX-75-4. yang beza bahagian tayar. patut guna chain. apa pun impian encik katoki hajime untuk tengok gundam in reality bakal terlaksana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon japan keluarkan siri GAT plak pasni.

      Delete
  11. macam mech warrior pun ada gak..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Dr Mashirit - Caramelman no 1

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails