Wednesday, 18 July 2012

Serius Neko - Datuk Bandar Paling Comel Dalam Sejarah (10 Gambar)


Datok Bandar Kucing!

Memperkenalkan Yang Berbahagia Datok Bandar Talkeetna Alaska Encik Stubbs si Kucing. Datok Bandar Stubbs sudah dilantik menjadi Datok Bandar pekan kecil ini sejak 15 tahun yang lalu. Talkeetna yang mempunyai populasi seramai 900 orang melantik Stubbs menjadi Datok Bandar kerana sudah bengang dengan Datok Bandar manusia yang useless. Mereka lebih rela melamtik Stubbs yang pada ketika itu hanyalah seekor anak kucing kerana percaya Stubbs dapat melakukan kerja dengan lebih baik dari manusia.

Sejak dilantik menjadi Datok Bandar, industri pelancongan Talkeetna dilaporkan semakin maju lantaran pelancong yang mahu melihat sendiri Datok Bandar kucing mereka. Jika anda ke Talkeetna silalah ke Nagley's General Store untuk beramah mesra dengan Datok Bandar yang tidak mengenal erti sombong dan mesra rakyat ini. Amazing! Seorang penduduk Talkeetna apabila ditemuramah berkata.

"Saya rasakan Yang Berhormat Stubbs ialah yang terbaik untuk tugas ini. Beliau tidak menaikkan cukai, mengganggu pernigaan penduduk dan dia tidak korup!"

Damn right! Mungkinkah akan tiba masanya suatu hari nanti di Malaysia kita juga lebih sanggup mengundi kucing dari manusia. Let's be honest here for just one minute. When you look at the choices we have in the next General Election can you honestly say Party A is better than Party B? If someone put a cat as a candidate in Kepong I will fucking vote for the damn cat coz I am sure the cat won't

a) Buat ceramah bising dan kemudian letak bunting "Marilah dengar kenapa Parti A jahat"
b) Wakil rakyat kucing tidak akan racist. Tidak akan salahkan kaum A, B dan C atas kegagalan kaum D
c) Wakil rakyat kucing tidak akan menabur janji palsu kerana cats don't make promises. They just make cute faces and cute purring sound.
d) Wakil rakyat kucing is cute. Wakil rakyat manusia tidak cute dan kebanyakkannya muka minta penumbuk.
e) Wakil rakyat kucing tidak akan bisa menjadi homophobe atau terbabit skandal lembu serta video lucah
f) Wakil rakyat kucing tidak memerlukan photoshop untuk mempinkkan bibir dan meratakan kedut pada wajah.

#MeowDitepati






Laporan asal New York Daily News

22 comments:

  1. Dah neuter ke belum?

    harap-harap dah, takut nanti terkeluar pulak skandal buat humping dengan betina-betina Parsi...

    ReplyDelete
  2. pehal datok bandar tidur jer...parit bocor la dato'..

    ReplyDelete
  3. parti lawan sure vote anjing lak jadik calon dato bandar akan dtg...

    ReplyDelete
  4. kalu dpt datuk bandar ni, sy nk geget2 dia.eee geram!!

    ReplyDelete
  5. mohon letakkan babi sebagai calon dato bandar akan datang

    blog oh dato bandar seekor babi

    ReplyDelete
  6. kalo pekan alaska bole la undi kucing. cm kat ranau sabah ke, telupid ke, boleh bg kat kucing. sbb suma bt hal sndri n pnduduk mostly perangai x cam haram cm kat bndar2 besar. dorg bersatu padu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree w/ the word "bersatu padu".....but I disagree w/ the word "perangai x cam haram"....lest we forget, the big baws here controlled all of our economy....sampaikan potong rumput pun si "peace" punya company yang punya tender...

      Delete
  7. e'eh bukan kat malaysia camtu jgk ke? setau aku, kalau beruk jadi calon bn waktu pilihanraya pun org undi. janji bn kan?

    ReplyDelete
  8. Jadi bagaimana kalau datuk bandar mahu mengawan?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Obe dah lama x mengerudi nih...
      Kesian Mean.

      Delete
    2. Nice.........Obe please do something. Lulz.

      Delete
  9. Apa sedang berlaku ni? Manusia dah x da otak ker? Kenapa mejadikan kucing as tuan mereka ni? otak aku x leh terima ar. Aaaaargh

    http://mynameisnazir.blogspot.com/2012/03/baka-kucing.html

    ReplyDelete
  10. Dalam genius2 mat saleh ni...ada jugak bangang nya

    ReplyDelete
  11. aku pun nak vote untuk kucing nie.. terlalu comel.. senang lenang hidupnye.. well memang dah ramai yang tau "cat is a master, dog is a servant"

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails