Wednesday, 18 July 2012

Serius Iklan - Sekitar Perasmian 1M4U : Yayasan Sukarelawan Siswa (15 Gambar)


Sukarelawan Siswa Bersama!

Anda sempat ke tidak ke KLCC untuk pelancaran program hujung minggu lalu? Jika tidak anda kerugian besar kerana terdapat pelbagai aktiviti menarik disediakan disana. Paling rugi ialah anda tidak dapat melihat sendiri apakah program yang ditawarkan oleh Yayasan Sukarelawan Siswa. Selain daripada itu anda dapat bersemuka dengan Perdana Menteri Tercinta Dato Seri Najib Razak. Selalu hanya dapat lihat dadakhbar, laman sesawang, tepian KTM Komuter atau poster sekitar ibu kota. Anda sudah terlepas peluang untuk mendekati pemimpin kita yang berjiwa rakyat dan mendahulukukan rakyat dan prestasi ini.

Persoalan paling banyak kami terima di Blogserius ialah;

"Apa bagus sangat Yayasan Sukarelawan Siswa ini? Apa aku dapat kalau join? Berbaloikah?"

Sebelum kita cakap pasal apa yang bakal anda dapat ada bagusnya kami ceritakan dahulu apa yang berpayung di bawah proram YSS kelolaan
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

Antara yang diwujudkan dibawah progra YSS ialah penubuhan kluster pengkhususan bidang sukarelawan. Anda boleh memilih dalam kluster manakah yang paling sesuai dengan jiwa dan skill set anda. Kluster-kluster yang diwujudkan ialah;

  • Kluster Pendidikan
  • Kluster Pembangunan Komuniti
  • Kluster Kesihatan dan Perubatan
  • Kluster Agribio dan Alam Sekitar
  • Kluster Teknologi Maklumat dan Keusahawanan Sosial
  • Kluster Pengurusan Krisis dan Komuniti

Setiap kluster ini memeberikan sukarelawan siswa avenue yang baik untuk melakukan yang terbaik untuk komuniti yang memerlukan bantuan. Pembetukkan kluster ini adalah sangat bertepatan kerana ia menwujudkan fokus kepada bahagian mana pada komuniti yang harus dibantu dan sukarelawan dari latar bela yang mana paling sesuai boleh dihantar bagi memberikan bantuan yang efektif.

Ok mari menjawab soalan anda tadi. Apa yang anda akan dapat apabila menyertai program Yayasan Sukarelawan Siswa 1M4U?

  1. Mendapat peluang menjadi sukarelawan ketika belajar. Anda dapat berinteraksi dengan peserta YSS yang lain dari IPT seluruh Malaysia. Tidak terhad kepada IPT anda sahaja. Networking lebih besar yang boleh anda manfaatkan.
  2. Sijil penyertaan yang diakui Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. Nampak lebih legit dengan 5 tahap pengiktirafan
  3. Berpeluang menjalankan aktiviti sukarelawan sehingga ke luar negara dan berinteraksi dengan sukarelawan dari negara lain
  4. Bimbingan dan latihan dalam menjalankan aktiviti sukarelawan. Volunteerism with a purpose dan lebih berstruktur. Tidak caca merba dan tanpa hala tuju
  5. Berpeluang menjadi tokoh Sukarelawan Siswa negara bergantung kepada sumbangan anda.
Tunggu apa lagi? Marilah menjadi Sukarelawan Siswa sekarang. Jangan memjadi pahlawan papan kekunci dan hanya bijak merintih apabila tiada bantuan diberikan kepada mereka yang memerlukan. Ringankan tangan, kaki, ginjal, mental dan minda untuk menambahbaikkan Malaysia. We can do it if we all lend a hand to the betterment of society. Jangan jadi pelajar UNI yang lembik dan pemalas. The world does not revolve around your keyboard. Mari memperluaskan horizon anda! Yayasan Sukarelawan Malaysia! 1M4U Malaysia!

Pada masa yang sama, anda juga boleh menyokong pelbagai aktiviti yang disediakan oleh Kementerian Pengajian Tinggi dengan Like halaman Facebook mereka.









*Ini adalah Advertorial berbayar daripada Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

37 comments:

  1. Replies
    1. Iklan berbayar...HAAHHAHHAAHAAAA
      Nak tanggung bini punya pasal

      BTW, apelah BN tanpa paksa memaksa nih...
      Pelajar2 di paksa untuk hadirkan diri
      http://i.imgur.com/TpWiB.jpg

      Delete
    2. hai obe sanggup makan duit haram smata mata nak tanggung bini nohh adoi obe obe

      Delete
    3. FUCK YOU EFFI SAHARUDIN.BENDA YANG MEMBAZIR GILA DUIT CUKAI AKU.FUCK

      Delete
  2. nmpak sgt yg dtg nukan rakyat mahrem. yg dtg sume budak2 yg dpggil sekadar melengkapkan agenda hari tu. nape helmet diberi kpd budak2 pkaian seragam?

    ReplyDelete
  3. no payment xnk la join kalau dpt imbuhan tiap2 bulan ok gak..lepas buat belanja...

    ReplyDelete
  4. tak bleh lawan abg sarjan
    http://youtu.be/8nGtmDU51Hk

    ReplyDelete
  5. alamak! ruginye aku tak join. dah lama idam nak salam cium tangan pemimpin tercinta kita Yang mulia YB Perdana Menteri Dato Seri Hj Mohd Najib bin Tun Hj Abdul Razak dan isterinya Yang Mulia Wanita Pertama Datin Seri Dr. Rosmah binti Mansur. :(

    ReplyDelete
  6. mana gambar Yang Mulia Wanita Pertama Datin Seri Dr. Rosmah binti Mansur tokoh sukarelawati 1 mesia poco2?

    ReplyDelete
  7. budus la aku punya register pastu nak login cakap aku xregister lagi. puki ayam. lg pon nape ramai yg butthurt ngan program ni. aku skali kahh? baik aku dgr ustaz rambut rebonding ceramah maki2 pasal org. lulz~~

    ReplyDelete
  8. serius. Aku baca perenggan pertama dari perkataan "anda rugi besar" sampaila "berjiwa rakyat..." apa semua tu, aku ingatkan in mode sarcastic macam selalu tu.
    sampai la ayat last...ini adalah advertorial bebayar...oo..baru clear...

    ReplyDelete
  9. ooo ni ke program yg budak2 kolej kena paksa pergi tu? mohon post gambar obe tengah join tarian kinja2 dgn memakai baju berwarna merah. btw ana dah join contest cipta logo 1m4u yang akhi obe war2kan di blog tempoh hari... mohon akhi obe tengok logo ciptaan ana di sini dan mohon nilai serta panjangkan kepada saudara perdana menteri najib razak #janjidiungkiti agar dapat ana memenangi hadiah rm10k itu...

    sekian terima kasih... ikhlas dari Prince Noob

    ReplyDelete
  10. marah RM kang obe, ko buat iklan untuk program ni tapi gambar dia takde.

    ReplyDelete
  11. Gila ah tarian.. Menjadikn son goten sebagai idola tarian.

    ReplyDelete
  12. smart geng baju merah tu senaman..aku trgelak gk la

    ReplyDelete
  13. tgk gambar pn da tau geng baju merah tiru dance move Stomp The Yard..Theta Nu Umno??? hurmmm

    ReplyDelete
  14. Join la agar dapat di kerah untuk memenuhkan kerusi semasa ucapan pemimpin B.End. Dapat la RM 30 setiap majlis, siap percuma pengangkutan lagi. Semua dia suruh menari mcam bini dier.

    Berapa Obe dapat untuk iklan ini?? Share2 la. Takkan makan sorang je.....

    ReplyDelete
  15. penuh dengan mat/minah skimak & rempit je nampak gayanye.

    ReplyDelete
  16. Deperado Umnos and their leader...hahahaha!

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. people dont changed, people getting older.

      Delete
  18. Ini bukan Effi yang dikenali .

    ReplyDelete
  19. memang typical melayu kaki kutuk, menang sorak je la. orang nak cari makan pon korang nak kutuk2. goodluck obe!

    ReplyDelete
  20. itu bersih dgn patriot boleh duduk sekali ka

    ReplyDelete
  21. Obe, aka effi,

    you are no longer interesting

    and is now an official DS1M puppet

    bask in your internet fame while it lasts

    i will always remember u from FoA time

    god speed

    ReplyDelete
  22. wa nampak baju MERAH HENSHIN beramai2 menjadi KESATRIA BAJAK HITAM...lulz...

    ReplyDelete
  23. pukiwak...semua kutuk bila iklan 1m4u anjuran umno.memang pukiwak pr semua tak boleh tgk org lain buat temasya

    ReplyDelete
  24. Geng baju merah FTW... !!!hahaha !!!

    Sememangnye kalau perkara ini dilakukan dengan TELUS dan berkesan, ia akan memberi titik perubahan generasi muda sekarang ini dengan diberikan pendedahan lebih meluas dari segi kemasyarakatan, kerjaya dan daya berfikir...

    Semua event dari segi pemilihan urus setia sehingga ahli program diharap tidak terbatas kepada hanya segelintir pihak, contohnya, sahabat handai, dan juga siswa siswi poyo bajet best, dan sembang kencang. Diharap dapat juge memberi ruang kepada siswa yg tengok pon macam xde masa depan, kerana kebanyakan nye, selepas belajar, mereka2 ini lah yg menggerakkan negara ini dari segi tenaga pakar dan bidang pengkhususan...

    Diharap yayasan ini berjaya dan tidak seperti yayasan2 lain yg ade di Malaysia...!!! Kerana sesungguhnya usaha yayasan ini dapat melahirkan lebih ramai lagi Belia yg berjaya... !!!

    ReplyDelete
  25. guys.
    korang noticed tak warna logo tu?
    there is I=red,M=white,4=light green and U=orange.
    for me it seems like the winner for designing that logo was simply joking around.
    Demo merah untuk Royalti minyak Kelantan.
    Demo hijau muda untuk Lynas.
    Demo oren untuk Felda.
    and putih untuk tulisan M simply to reflect that Malaysia needs to be clean as white.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails