Wednesday, 18 July 2012

Serius WTF - Isteri Diceraikan Kerana Haid Tanpa Henti


Facepalm

Di Zaka, Nigeria seorang lelaki dilaporkan menceraikan isteri beliau kerana datang haid tanpa henti sebelum cuba membunh jandanya itu. Lazarus Mutyoro (32) menceraikan isteri beliau Chipo Mapurengwe (19) kerana tidak dapat melakukan seks setelah beberapa lama. Lazarus kemudian menuduh ibu saudara Chipo, Jesa Ganure (46) menggunakan sihir untuk memperpanjangkan tempoh haid bekas isterinya. Lazarus kemudian cuba membunuh Chipo dan Jesa dengan mencurahkan 10 liter minyak keatas pondok yang diduduki mereka. Cubaan Lazarus gagal apabila kedua-dua orang wanita ini sempat melarikan diri dari pondok yang marak dimamah api. Walaubagaimanapun mereka berdua kini di hospital kerana melecur teruk.

Polis kemudian menjumpai nota dari Lazarus yang mengatakan beliau akan membunuh diri berhampiran pondok yang musnah dibakar beliau. Pihak polis Zaka kini meminta orang ramai supaya tampil kehadapan untuk memberikan maklumat dimana Lazarus melarikan diri.

Macam-macam alasan diberikan untuk bercerai. Alasan bercerai kerana isteri tak henti-henti datang haid dengan menggunakan sihir hari ini is probably kali pertama dalam sejarah dunia. Mungkin apa yang kita baca hari ini bunyinya bodoh tetapi ianya just as bodoh as kes isteri dijatuhi talak 1000 kerana lambat memberikan susu kepada anak yang menangis pada waktu malam. Kami difahamkan kes ini pernah berlaku di Sabah. Terkini seorang suami menceraikan isteri kerana terlalu taksub dengan parti politik yang disokongnya. Kalau baca berita si suami seorang penyokong parti Muslamic Raygun dipersalahkan tetapi di Facebook lain pula ceritanya kerana si isteri dikatakan nusyuz tak mahu dengar cakap suami beberapa kali walaupun sudah ditegur. Siapakah yang harus dipersalahkan jika berlaku perpisahan? Sebagai seorang suami the whole idea of bercerai itu sangat menakutkan kerana di Malaysia memang bila bercerai suamilah yang akan menerima cemuhan hebat dari orang ramai. Lelakilah salah semuanya.

In an age where sexual equality is often bandied about and women's group fighting for parity in society, isn't it about time we cut some slack to me penisfolks? I mean seriously why are men to be blamed over everything. Clash masa kapel lelaki kena bash. Cerai pun lelaki kena bash. What? Malaysian women are perfect and we men are the scumbag of the universe? Discuss



Laporan asal Naijamayor

20 comments:

  1. first. inb4 hadi tanpa henti. LOL

    ReplyDelete
  2. setiap kali obe guna perkataan "discuss", aku rasa semua orang taknak discuss... kesian beliau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da macam case study plak ada discuss bagai...

      Delete
  3. in b4, zaka...if you know what i mean...LOL

    ReplyDelete
  4. Obe gaduh dengan Miss mean. Obe kalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini topik yg menarik. discuss

      Delete
  5. Nak puaskan hati semua is impossible, melainkan kita talam belas-belas muka. Kesimpulannya, nak selamat, hipokrit sedikit tak apa. Tapi jangan sampai orang tahu [Like my dad said]

    ReplyDelete
  6. ok ana akan discuss... ana mohon baca kat sini, sini dan sini sebab discussion ana ini telah ana huraikan dengan terlalu panjang... mohon baca

    ReplyDelete
  7. i think it's the other way around. bukan society especially in Muslim community ke yg selalu salahkan women kalau divorce. If a guy hits his woman pun org kata perempuan tu salahla and so on. but then again,i might be wrong.

    ReplyDelete
  8. mmg ada perempuan yg mengalami haid yg panjang, jadi utk selesaikan masalah itu poligami menjadi pilihan yg wajar, tidak menindas wanita, lebih baik dari perceraian, tapi...

    ReplyDelete
  9. mohon pembunuhan prince of noob dilaksanakan.

    ReplyDelete
  10. yg aku dgr,slalunye prempuan yg dipersalahkan.

    cth : kes buang bayi - yg msuk rumah pengasih tu pempuan, yg laki nye lari ke mane? pastu mcm biase, mcm dlm drama2 melayu jgk, perempuan tu yg xpndai jga diri...tp ppuan tu ilang dara bkn sorg2 kn? mst la laki pn take part.

    yg aku pnh dgr jgk, kes rogol, ade ppuan yg slhkn diri sdri. tp itu sgt wtf..sbb clearly, kes2 rogol (kecuali rogol oleh bf atau sbb gf ikut bf g sumwhere yg secluded n was2)..adalah slh perogol tu. sekian.

    #ayat aku mgkn tunggang terbalik sbb posa. haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails