Thursday, 26 July 2012

Serius Kreatif - Logo Merdeka Alternatif Rekaan Rakyat Malaysia (18 Gambar)


Design Ditepati

Nampaknya ramai yang tidak puas hati dengan logo hari Merdeka Malaysia yang ke 55 tahun ini. Ramai, terutamanya yang mempunyai latar belakang rekaan grafik merasakan rekaan logo 1Malaysia Janji Ditepati terlalu hodoh dan kelihatan seperti direka oleh budak semester pertama tahun pertama pengajian. Oleh kerana itu sebuah lama Facebook bertajuk "1000 better logos for Malaysia's 55th Merdeka Day" dibuka dan di bawah ialah antara rekaan alternatif yang berjaya kami kutip

Laporan asal Amanzmy ,CyrusDVirus , Facebook 1000 Better Logos , FalihinJasmy , WargaMarhaen dan SozCyili







38 comments:

  1. Takde pipi punya - maknanya ko punya collection tak power...

    Pipi punya paling agung!

    Logo Pipiyapong Yang Power

    ReplyDelete
  2. Yang last tu cam haram hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahhaa... kreatif... xleh blah

    ReplyDelete
  4. Mohd Faizol punya design paling cantik aku rasa. IAMABSTRAX tu cantik tapi mcm bila aku tgk logo tu aku teringat negara Jepun

    ReplyDelete
  5. Aku suka betul yang "Janji manismu" tu.

    ReplyDelete
  6. janji ditetapi..lol..
    xleh blah..

    ReplyDelete
  7. rebel tak patut gambo last tu. Power.

    ReplyDelete
  8. gambo si pipi tak masuk skali? kemain post kat kukubesi nye page tanye leh masuk peraduan ke tidak...

    haha... aku berkenan betul yg bentuk ketupat tu... baru ada semangat merdeka raya... hahaha...

    ReplyDelete
  9. pergh! wiwit gila lah design2 dia.. hehe..

    ReplyDelete
  10. yang terakhir wajar diberikan pertimbangan oleh pihak kerajaan. amat sesuai untuk sambutan kemerdekaan negara kita tahun ini. *flipped bird* to putrajaya

    ReplyDelete
  11. janji manismu hahahaha aduh pecah perut aku

    ReplyDelete
  12. 2 last pic tu sekadar tuk troll ke ape?? yg penting aku da muak nengok logo 1Malaysia...sila remove pada masa hadapan

    ReplyDelete
  13. wargamarhaen punya paling epik...mampos budak2 skolah nak buat bentuk atas padang nnti..hahaha

    ReplyDelete
  14. Ni kira troll logo hari kebangsaan haha.. Anyway logo tu mmg buruk gile. Tapi buruk2 pon tetap ada unsur troll dlm tema kali ini. Pedih jugalah telinga team seberang sana hahaha. Janji ditepati bukan janji manismu.

    ReplyDelete
  15. aku suke tgk Zulfaqqar Basir ngn Kevin Rohan Thomas....

    ReplyDelete
  16. logo last sangat win. kehkeh

    ReplyDelete
  17. tengok kat sini kalau nak tau beza grafik designer dulu dan sekarang dan juga konsep logo merdeka 55 #janjiditepati yang paling hampir dengan konsep logo yang rasmi.

    ReplyDelete
  18. wargamahaen paling effort sekali.. bukan senang nak draw pakai paint! hahahaha..power2

    ReplyDelete
  19. si tukang buat, apa2 pun bonus sentengah bulan gaji. ko apa dapat?? tak bengang ker?

    ReplyDelete
  20. http://notakaki11.blogspot.com/2012/07/logo-merdeka.html

    Obe, aku pun ada design logo merdeka. special punya untuk FLOM

    ReplyDelete
  21. yg penting tema merdeka sekarang berunsur politik

    ReplyDelete
  22. afiq nadzir punya logo the best!

    ReplyDelete
  23. yang "Merdeka Raya" Me Gusta :3

    ReplyDelete
  24. Janji manismu slogan terbaik. Haha!

    ReplyDelete
  25. @iamabstrax & Razman Naim boleh pegi jauh.

    ReplyDelete
  26. TUKAR SEKALI LAH SLOGAN TU,,,JANJI DITEPATI KONON!!! PUIIII!!! NAMPAK SGT SLOGAN PROPAGANDA UMNO!!! UMNO INGAT HARI MERDEKA NI HARI UMNO KE APA??!! JANJI DI-UNGKIT ADALAH!!!

    ReplyDelete
  27. haha...last sekali paling power

    ReplyDelete
  28. mari berbaik baik paling comel

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails