Saturday, 7 July 2012

Serius Konsep - Sunrise Tower : Konsep Asal Bangunan Angkasa Raya KL (12 Gambar)


Sunrise Tower oleh Zaha Hadid Architechture

Bangunan Angkasa Raya ialah sebuah bangunan yang sedang dibina di tengah-tengah Kuala Lumpur. Bangunan ini ada kami paparkan tahun lalu dan ianya bangunan yang paling kami nantikan pembukaannya kerana keunkan senibinanya. Tahukah anda sebelum rekaan bangunan bercantum yang sedang di bina ini dipiliah, pihak Zaha Hadid Architecture menghasilkan sebuah konsep yang juga unik. Konsep Sunrise Tower rekaan mereka mempunyai dua lubang besar pada permukaan bangunan. Cool stuff! Nampak banyak angka lapan. Seperti Angkasa Raya bangunan ini menempatkan pusat memberli belah, rumah kediaman dan pusat komuniti. Sila enjoice!








Laporan asal Zaha Hadid

19 comments:

  1. 1st dh lama menunggu 1 kurun sudah...lolololo

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg dikatakan oleh Incik.Fahmi agaknya.

      Delete
  3. yeay i am second... Ok laaaaaa , nama sya naaim yeay... Obe..

    ReplyDelete
  4. baru blogseriuskipasmati tau sapa aku...haha

    ReplyDelete
  5. Cehhh.. Aku terlambat skit je

    ReplyDelete
  6. mula2 nak komen la jugak pasal bangunan tuh. Design, siapa punya,Zaha Hadid yg pelik tp best...
    tapi penuh dgn sembang 1st2nd..rasa hina pulak nak tulis.
    Prob? Butthurt please.

    ReplyDelete
  7. banyak blog2 murahan nak promote blog dorg kat sini..e.g blog si princeofnoob tu..pastu ada plak awek2 murahan dgn profile ala2 seksi kasik komen ngada2..nak dapat pubicsity murahan.please like..

    ReplyDelete
  8. banyak blog2 murahan nak promote blog dorg kat sini..e.g blog si princeofnoob tu..pastu ada plak awek2 murahan dgn profile ala2 seksi kasik komen ngada2..nak dapat pubicsity murahan.please like..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ingat ni facebook ke nak like2?

      btw mohon dato seri najib mempercepatkan pembinaan bangunan ini agar menjadi trademark kepada najin sepertimana klcc menjadi trademark kepada mahathir...

      blog oh blue print rekaan angkasa raya kl yang telah terdedah

      Delete
    2. berapa banyak post kau nak copy paste komen ni danial hakim.

      Delete
    3. bodoh r danial hakim ni..
      setiap n3 die nk komen benda yg sme je.

      Delete
  9. perasan x bangunan ni bentuk mcm huruf ZA? sambl bina sambil promote..

    ReplyDelete
  10. Lembuunya susu sapi dapat nama.....

    ReplyDelete
  11. zaha hadid memang terkenal dengan bangunan radikal nya, memang tak kena pilih punya bangunan ni, mahal, nanti kerajaan kena kutuk rakyat lagi blanja mahal2 :P

    ReplyDelete
  12. MALAYSIA 3D ARCHITECTURAL VISUALIZATION COMMUNITY let visit http://3d-msia.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails