Friday, 6 July 2012

Serius Bodoh - Doreaemon Mahu Diharamkan Di Bangladesh


LOLOLOLOOLOL

Siapa di sini gemar dengan anime Daraemon? Kami yakin kebanyakkan pembaca Blogserius gemar memonton anime ini semasa kecil. Di Bangladesh anime ini menjadi kontroversi nasional kerana dikatakan menjadikan anak-anak Bangladesh pemalas, suka ponteng sekolah dan menjadi agen India dalam menghancurkan bahasa kebangsaan Bangladesh.

Anime Doraemon ditayangkan di Disney Channel India yang boleh ditonton di Bangladesh. Untuk versi tempatan, anime ini dialih bahasa kepada bahasa Hindi. Ibu-bapa serta ahli politik risau anak muda Bangladesh mempelajari bahasa Hindu, bahasa kegunaan jiran mereka India dan akan melupakan bahasa kebangsaan iaitu Bengali. Selain daripada itu mereka juga mengatakan Nobita memupuk semangat malas kerana sentiasa memerlukan bantuan Doreaemon untuk segala benda. Ahli politik Bangla mahukan anime ini diharamkan dari tayang TV tempatan sebelum anak-anak Bangladesh menjadi pemalas. Di dalam beberapa laporan akhbar tempatan ada juga ibu bapa menyalahkan masalah ponteng sekolah terhadap Doraemon. What the what?

Aneh Bangladesh! Di Malaysia Doraemon tidak pernah menjadi isu negara. Tak ada pula anak Malaysia yang jadi malas dan ponteng sekolah kerana kucing robot bewarna biru ini. Sebab inilah negara kita lebih berkualiti dan berdaya saing berbanding Bangladesh. Terima kasih Dato Seri Najib kerana tidak pernah menyalahkan Doraemon keatas masalah negara. Beliau hanya menyalahkan agen Yahudi iaitu Pakatan Rakyat sahaja. #LULZ



Laporan asal Yahoo

38 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kesian Doraemon.. antara kartun paling innocent kat Jepun pun boleh kena banned.

    ReplyDelete
  3. kalau bangladesh rajin pun kat negara diorang bukan banyak peluang pekerjaan pun... sebab tu semua bangla2 yg rajin datang malaysia rembat kerja2 yg orang malaysia tak nak buat

    blog oh doraemon hentai yang dibanned di jepun

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju! yang kerja kat petrol pump tu kalau d interview.. bukan calang2 qualification diorang.. siap yang ada degree in accounting. tp dtg malaysia sebab xde kerja kat sana n mata wang kita lebih besar

      Delete
  4. kah3... tu pun jadi isu.. senga ubi a bangla ni

    ReplyDelete
  5. oh, Jibby takkan menyalahkan doraemon kerana dia sendiri beristerikan adik doraemon.

    ReplyDelete
  6. berita terkini!

    uncleseekers ditahan bawah akta rahsia.

    blog uncleseekers telah disekat oleh skmm.

    ada ura ura yang satu kes salahguna dadah akan dicipta untuk menahan beliau. kenapa selepas lebih satu hari dalam lokap baru dibuat ujian dadah?

    ReplyDelete
  7. ape kene mengena ini dgn doremon.. Terima kasih Dato Seri Najib kerana tidak pernah menyalahkan Doraemon keatas masalah negara. Beliau hanya menyalahkan agen Yahudi iaitu Pakatan Rakyat sahaja. #LULZ... msk politik je la obe

    ReplyDelete
  8. tuan tanah ni dapat sponsor dari naj1b ke?jadi natural la bro. 22 pihak boleh layan blog kau. yang untung sape?kau jugakk! kalau nak masuk politik tukar la jadi blog politik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik, thun bl ko layan blog ni? 3 hari lepas ke? kalo ko mmg da lama layan blog ni, ko xkn tanya soalan sengal cmtu...

      Delete
    2. hahaha,lawak jer ak baca komen dari syafiq...tahap keseriusan terlebih ni,hahaha..baru jumpa agaknya belog obe ni,heh

      Delete
    3. haha jgn mara...budak bru belajar der..
      selamat datang mohd syafiq!
      jangan lupe byk2 lagi baca article kat sini yer...

      Delete
  9. sarcasm. u should read about it on wikipedia son

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk, still ada org yg xphm dgn sarcsm ka? lol...kurang mbaca tol.hahaha

      Delete
    2. poyo scarcasm lak gemok ni. biler ko kene troll marah lak haha

      Delete
  10. dak2 PR macam bangang sangat je xpaham sarcasm..... cari ilmu lebih sikit sebelum nak bash orang...

    ReplyDelete
  11. tapi obe sarcasm ko tu lebih kepada politik,elok ko buat blog politik aje...ingatlah pembaca blog ko tak semuanya pro pembangkang...

    ReplyDelete
  12. melayu mmg malas pon. mengharapkan bantuan subsidi jer.. jd mmg xperlu nak salahkan nobita. trollolol

    ReplyDelete
  13. Aku heran tul, kenapa ada jgak Pembaca Blog Serius yang serius sgt ni, mohon obe buat posting koleksi comment pengomen serius masukkan dalam category Serius Sadis... Sadis tul aku tengok diorang ni

    ReplyDelete
  14. fact 1 - ada org ingt obe pro pembangkang
    fact 2 - ada org ingt obe pro kerajaan
    fact 3 - statistik menunjukkan peluang utk troll pembaca2 masih tinggi
    fact 4 - obe hanyalah blogger gemok yang sudah berkahwin dengan miss mean. tiada kaitan antara hidup dan mati lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa obe nie dua alam,,kakakaka

      Delete
    2. Memang pun. Satu alam maya satu alam realiti ;p

      Delete
  15. Aku cadangkan Obe wujudkan lagi satu label serius.
    Serius Politik. Hahaha
    Kompem banyak komen masuk.

    ReplyDelete
  16. doraemon x bersalah kot.. aku minat cte tu.. buduh bangla

    ReplyDelete
  17. doraemon dari jepun. orang jepun tak nampak macam malas pun. maju je aku tengok.

    ReplyDelete
  18. rasenye kalau tgk crite doraemon buat kite jd lg kreatif adala.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. komik ini juga membawa budaya skodeng secara melulu seperti nobita terhadap sizuka

    ReplyDelete
  21. sempat lg puji PM kita.hehehehe......

    ReplyDelete
  22. otakkkkk kauuuuuuuuuuuuuuuuu....nk berpolitik plak admin..phuiii

    ReplyDelete
  23. Piiii Doremon pn jadik mangsa ke?
    hahaha kelakar pulak degar nyer...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails