Thursday, 5 July 2012

Serius Fail - Kegagalan Photoshop Dr Rosmah


Fail!

Di Twitter dihebahkan gambar di bawah. Kononnnya TV3 melakukan kesilapan menamakan Dr Rosmah Mansor sebagai Perdana Menteri. Ini adalah photoshop paling fail di dunia. Sungguhpun fail masih ramai yang menyebarkannya di Twitter dan Facebook. Visual asal adalah seperti di bawah. Jangalah kita memfitnah Ummu 1Malaysia. Tak elok dan salah disisi agama. Dosa yo! #LULZ

Thanks @Hazrey for the ori photo.





47 comments:

  1. 1st kot sape yang buat tu hahaha

    ReplyDelete
  2. #inb4 - yang bawah tu yang photoshopped.

    ReplyDelete
  3. ummu 1 malaysia? aurat pn dia x nk jaga. agak2 la nk memuji skali pn

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak ni sgt memalukan.. lawat blog ini tapi tidak paham sarcastic..

      Delete
    2. kau xptut ada disini syg..

      Delete
    3. kalau kau tak memahami gurauan sarcasm ini, sila pulang ke planet anda.

      Delete
    4. kenapa la kebodohan masih terserlah walaopon ko follow blog ni? kesian mak kau mengandung 9 bulan

      Delete
    5. nak agak2 ape? ko tu yg bebal..

      Delete
    6. demm..sebb baik xde gambo.kaw2 kne pangkah

      Delete
    7. gelaran ummu tidak bermakna ia digunakan untuk memuji seseorang. know your semitic languages first.

      Delete
    8. nasib baik anda bukan anak2 cik anon

      Delete
    9. pendek nor pikior nye, tak paham kawan!

      Delete
    10. aku rasa bacer komen kowang lagi best pada bace citer neh...heheh

      Delete
    11. addoyy...
      ottak langsung tak brevolusi...

      Delete
  4. yg ni cmner?? photoshopped gak ke?
    http://zamzarinazambri.blogspot.com/2012/07/rtm-dan-tv3-sabotaj-rosmah-mansor.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa yang ne mmg betul..OBE yang salah..suke-suke je ckp photoshop.tak caya cuba tgk pengakuan dari RTM and TV3..

      Delete
  5. tu masalah dia dgn aurat, ni masalah kita yg memfitnah?
    pastu percaya bulat2 tak selidik?

    ReplyDelete
  6. najib mmg suka badan bagak chember kecik ke ape?

    ReplyDelete
  7. nak soh bakal bini wat rambut cm nie...leh simpan senjate dlm rambut...lol

    ReplyDelete
  8. babi, badan gajah tetek kecik mcm belon kempis

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak anti sape2 atau pro sape2 tapi ko sedap je kutuk org kan?tabik bro kat ko!

      Delete
  9. ko bukak tonton.my, wanita hari ini episod 133, klu video dlm tonton ni pon xcaya lagi xtaw la..check dlu b4 post

    ReplyDelete
  10. puak2 dorg ni mmg cpt je pecaye photoshop tpu2 ni baru tahu ke? even da tunjuk gambar ni sala pon dorg buat tutup mata takpun twist duk kutuk benda lain pulak. sedeh betul nengok nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembela Ummu1Malaysia dah dtang da..

      Delete
  11. tetek lembik, tak pakai bra kah?

    ReplyDelete
  12. wakakak. yang bawah tu la yang dah dieditkan semula..
    bodo ke apa

    ReplyDelete
  13. dia tak pakai tudung tu dosa dia dengan tuhan... yg orang yg dok photoshop dia buat fitnah tambah lagi dengan tukang2 share, bukan je dosa dgn tuhan tp dgn ummu rosmah sekali... korang kena mintak maaf balik pada ummu rosmah.

    blog oh ummu rosmah duet dgn mawi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku benci kau tapak sulaiman

      Delete
    2. woi bahlol.. itu bukan dr Rosmah lah.. tapi dr Rozmey kepala cendawan..

      Delete
  14. lame!!! mana ada photoshopped, ko yang photoshopped kan,

    Janganlah kita memfitnah Ummu 1Malaysia. Tak elok dan salah disisi agama. Dosa yo!

    LOLOLOLOLOLOLOLOL, watch urself infront of the mirror.. booooooooo

    ReplyDelete
  15. Hahaha yang ini memang gagal. Photoshop
    Tapi yang betul punya kalau tak silap aku RTM punya hari tu.
    Rancangan Ekspresi Remaja bersama Perdana Menteri.
    Tapi yang keluar Datin Rosmah masa tu.
    Apapun aku tak kesah janji Rosmah kekal anggun.

    ReplyDelete
  16. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=387878981275152&set=a.167160963346956.43550.130385003691219&type=1&theater

    obe aku rasa2 la ko spt dibayar skrg utk send subliminal message for blog readers ko.aku tgk post yg lepas agak ke pro an gomen.bape juta rm tu bro.? x mustahil kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko aphal nak politik sangat wei...

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. memang ada kesilapan yang meyayat hati kat gambar tv1.gambar tv3 ni dorang buat parody je kott.

    ReplyDelete
  19. As someone who actually witnessed the show firsthand on that very 'fateful' day, I vote that TV3 actually put "Perdana Menteri Malaysia" and not "Yang Dipertua Persatuan Pandu Puteri Malaysia". I didnt know for how long, but long enough for me to finish my nasi goreng.

    ReplyDelete
  20. blog ni serius terbaik..tp serius pengampu...lalalalala

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails