Friday, 13 July 2012

Serius Cool - Mari Melawat Studio Animonsta BoboiBoy (23 Gambar)


Gyeah!

Tahu lalu kami ada melawat studio Les Copaque. Hari ini mari lawat studio animasi ANIMONSTA yang sedang hot kerana animasi BoboiBoy buatan mereka. Tahukah anda walaupun studio ini baru berusia setahun jagung, ia sudah memenangi bebrapa anugerah berprestij industri. Studio Animonsta terletak di SME Technoproneure Centre 3 Cyberjaya. Pejabatnya kecil kerana hanya mempunyai 40 orang kakitangan. Apa yang kami rasa mengejutkan jumlah animator yang digunakan oleh mereka tak sampai 5 orang. Kesemua krew produksi diletakkan didalam bilik yang sama bagi memudahkan interkasi dan kolaborasi antara department. Boss pun duduk dalam bilik yang sama dan bukannya dalam bilik khas. Marhaen! Antara maklumat lain yang kami berhaya korek dari Animonsta ialah kos penghasilan satu musim BoboiBoy akan mencecah sehingga RM2 juta. Nampak macam angka yang besar tapi kami diberitahu ini sudah dikira murah jika dibandingkan dengan kos animasi dari luar negara. Musim kedua sedang ditayangkan sekarang. Jadi kalau nak tahu apa jadi pada Boboiboy sialah nonton ya!

Oh dan silalah support barangan buatan tempatan. Belilah DVD serta merchandise orginial. Kalau Malaysian tak nak support Malaysian camne nak maju. BoboiBoy is awesome! Thanks Animonsta kerana membenarkan Blogserius melakukan lawatan ke studio anda. Semoga perancangan Boboiboy MOVIE akan menjadi kenyataan. Yes! Akan ada BoboiBoy movie yo! Pasti awesome!








14 comments:

  1. MEMANG TERBAIK DARI LADAING LEPAS KELUAR DARI UPIN DAN IPIN. AKU PERTAMA.

    ReplyDelete
  2. wah terbaiklah studio dia, tapi kecik sikit berbanding stuido les copaque... satu lagi mohon jangan tiru megaman sangat...

    blog oh studio animasi hentai di jepun

    ReplyDelete
    Replies
    1. anda dikesan...
      mohon baca finding saya mengenai wanita samurai ini di sini. mohon juga abang hishamudian rais tukar tiub dapat approve komen saya ini... selalu tak approve sedih tau
      By Prince of Noob on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

      Delete
    2. masalahnya link aku kat "di sini" tu dia tak copy sekali... hampeh punya hishamudin rais.. dah la selalu tak approve komen orang

      Delete
  3. ye marhain sungguh..macam ofis cust services

    ReplyDelete
  4. kejayaan anak melayu kita... good job...
    boboi boy....

    ReplyDelete
  5. TERBOOOOOOOOOIIIIIIK DARI LADANGG..
    SYABAS,,,, HOPE CAN BEAT HOLLYWOOD..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails