Thursday, 5 July 2012

Serius WTF- Jualan Murah Carlsberg Sempena Ramadhan?


Oh noes!

Mungkin slowpoke tapi ..........damn.......... Tak seswai. Apparently di The Store, Sri Petaling

Thanks @IraKamil for the tweet , Thanks @ashyusof for detailed info



Laporan asal Twitter IraKamil

38 comments:

  1. where are those people who are obsessed with being d first!

    hahahahaha *wicked laugh*

    ReplyDelete
  2. "syg lak kecing aku ni.aku nak beramal sblm kne ikat" - shaiton

    ReplyDelete
  3. ini namenye kurg ajar..

    ReplyDelete
  4. mane perkasa pekida jati? :)

    ReplyDelete
  5. tapi perasan tak perasan time bulan poser la ramai orang islam kat malaysia ni puasa termasuk orang2 islam yg tak menunaikan solat, padahal solat tu rukun islam ke-2, puasa ke-3.

    blog oh tolong jangan klik ni kalau bawah 18 tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandainya statement ko Noob. ko terlebih membaca ke ni?

      Delete
    2. nama pun bulan poser, ramai la poser poser beribadat. (inb4 spelling)

      Delete
    3. Rukun Islam semua sama penting tak kira ke-2 mahupun ke-3. Kalau solat tapi tak puasa tak guna jugak. Kalau puasa tapi tak bayar zakat tak guna jugak. Kalau bayar zakat tapi tak solat pun tak guna jugak. Kalau puasa tapi tak mengucap tak guna jugak. Jadi renung-renungkan dan selamat beramal

      Delete
    4. ler korang ni tak faham ke apa yg aku nak sampaikan tu? memang la sama penting, kelima2 rukun islam pun penting, tapi apa yg aku nak cakap ramai orang islam kat malaysia time solat fardhu sikit punya liat, ada tu ramai yg tak solat langsung, tgk je la kawan2 korang kat ofis kat universiti mesti ada je yang langsung tak solat. tapi time bulan puasa dia follow jugak puasa, 30 hari tak tinggal, tapi solat masih lagi tinggal... korang tak pelik ke?

      Delete
    5. tak pelik langsung~

      Imam Ghazali mengatakan solatlah yang paling diambil mudah untuk ditinggalkan oleh orang Islam.
      “Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan solat; dan sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk; (Iaitu) mereka yang percaya dengan yaqin bahawa mereka akan menemui Tuhan mereka, dan bahawa mereka akan kembali kepadaNya “ Al-Baqarah 45-46

      Delete
  6. orang islam yang nampak benda tu dekat situ semua nya macam tunggul, tak berani nak bersuara

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis lu buat apa?
      kasi repot sama itu jakim la...

      Delete
    2. hahaha!onlajer pandai cakap jer kan?

      Delete
  7. i see.. meaning lepas ni bolehla kita buat jualan telekung sempena raya cina n deepavali.. gitu??

    ReplyDelete
  8. Mungkin dia pakai kelendar Islam. :D
    Tapi ini memang kesalahan yang tak patut.
    Kalau nak sale air soya takpelah jugak.

    ReplyDelete
  9. undilah DAP...x lama lg babi ada cop halal...puiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carlsberg Brewery Malaysia Berhad
      Pembukaan rasmi oleh y.a.b pm malaysia tun hj abdul razak b. hussein al-haj-15 April 1972
      Khaaiiikk phthhuiiihhh shhittt.!!!

      Delete
    2. ok ic u are DAPigs...ok im sorry lil piglet...

      Delete
  10. ni boleh menimbulkan amarah
    http://gitarmalaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Gua nak memfitnah bhw Obepig telah memphotoshop gambar ini untuk mencetuskan racial tension di kalangan Serbanistas & Perkasa Fellas

    ReplyDelete
  12. Masa aku tengok Euro final kat Strand Damansara haritu Carlsberg siap kasi free lagi siapa nak minum alcohol dia dalam mesin atas meja. Public lak tu.

    Paling aku terkejut dengan dunia ni ialah peminum dia orang islam. Ketawa ramai ramai macam setan. Baca apa aku tulis, PUBLIC.

    ReplyDelete
  13. bodo pukimak lancau punye kafir laghnat

    ReplyDelete
  14. Apa nama kedai? Kite bakor je...

    ReplyDelete
  15. korang cuba try google, siape yg rasmikan kilang carlsberg kt Msia ni.... ak nk sebut tp kang aku lak yg kna tangkap.
    Serius, org yg rasmi kilang ni aje dah boleh buatkan korang fhm n tahu nape benda ni smua bole berlaku+di diamkan saje. Org besar Msia tu.....

    ReplyDelete
  16. Tak salah cos arak tak haram. Kat syurga nanti ada sungai arak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails