Tuesday, 3 July 2012

Serius LOL - Tweet Terbaik Hari Ini #4 - #TajukMastika (37 Tweet)


Hahahaha

Semalam orang gila main Hashtag #TajukMastika. Mari lihart koleksi tweet yang LULZ






65 comments:

  1. nak jugak letak tweet sendiri yang lulz sangat hahaha

    ReplyDelete
  2. lol - jenazah bermuncung akibat instagram "duckface"

    ReplyDelete
  3. tuit obe paling lawak sekali.

    tahik!

    ReplyDelete
  4. tweet obe fail shial... hahaha

    ReplyDelete
  5. babi. lawak la sial
    kahkahkah

    ReplyDelete
  6. ahli perkasa bertukar wajah jadi ambiga mcm haram,hahahahahha....

    ReplyDelete
  7. lawak yg cilakakkkk!! hahahaha

    ReplyDelete
  8. #TajukMastika - akibat gila delete komen dan typo perut blogger membusung, kusta dan berbau kerbau

    ReplyDelete
  9. tweet sndiri tu mohon jgn letak la..x lawak pon dowww..

    ReplyDelete
  10. kalau Nabi tgk korg main2kan agama Islam.. sedih.. nk ckp aku x open.. ikut korg la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih...org islam sendiri memperolok-olokkan agama..

      Delete
    2. celaka la org2 yg permainkan agama..kaabah bertukar jd iPhone?nnti kubur kau jadi Housing 3310.

      Delete
  11. woi hari tu yg hashtag #tajukfilemrosmah lagi lawak gila babi. anu dalam rosmah la.hahahaha!!

    ReplyDelete
  12. ada sesetengah tu bukannya tajuk mustika tapi lebih macam tajuk harian metro... FAIL

    blog oh cerita lucah dalam mastika

    ReplyDelete
  13. naharoooommmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  14. #TajukMastika Page view obe mcm sial peningkatan pui

    ReplyDelete
  15. kaabah pun dipermainkan dalam twitter bodoh punya melayu islam

    ReplyDelete
  16. kalau psal agama pon nk djdikan lawak..sumpah xlawak...nnt mati baru korang tahu erti penyesalan...smoga dpt hidayah sblom nyawa d halkum...

    ReplyDelete
  17. ayam & babi lawak la..org kelantan xder budu boleh mati..hhehee..lawakk...lawakk.

    ReplyDelete
  18. tweet terakhir dari Effi Saharuddin yg berkaitan (menyebut) Ka'abah agak melampau... dlm Islam ada menyatakan larangan mempersendakan agama walaupun sekadar ingin bergurau... siapa yg pernah belajar subjek Pengajian Islam atau Al-Quran & Sunnah mesti tahu hal ni... maaflah kalau komen ni akan membuat sesetengah dari kita "terasa", tapi saya taknak nanti didepan Allah kelak akan ditanya mengapa saya tidak memperingati sesama muslim, dan mengapa saya membiarkan sesetengah dari kita menjadikan rumahNya sebagai bahan gurauan... mohon admin @ moderator dapat "melihat" semula perkara ini dengan hikmah akal... sekadar memperingati saudara sekiblat, takut kelak kita dipersoalkan di akhirat nanti... sesungguhnya azab Allah itu berat, begitu juga dengan nikmat pemberianNya yang tiada tandingan... wallahu'alam bissawab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon budi bicara admin @ moderator @ OBE remove ata modify entry ini... saya percaya anda seorang yg mempunyai akal yg bijaksana... kerana takut semakin ramai yg membaca, semakin bertambahlah "saham" yang tidak sepatutnya, dan semakin ramai yg syubaha.... kita tidak mahu Islam dipandang serong atau dijadikan bahan gurauan org lain, bahkan kitalah yg sepatutnya menjadi pembela agama kita... sekali lagi, agama Islam bukanlah suatu subjek bahan gurauan, dan saya tahu anda mampu menilainya... wallahu'alam bissawab...

      Delete
    2. Tweet pasal Kaa`bah. Tak lawak langsung. Igtkan dah berubah tuari.

      Delete
    3. peminat mastika dikesan

      Delete
    4. saya sokong aaron aziz... eh silap... aarol ismi

      Delete
    5. setuju.. nak troll ada limit. Jangan sampai satu hari nanti, keluarga atau diri sendri kena something yang agak melampau atas dasar "troll" baru nak tergadah. Nak buat "lawakLahKonon" , banyak lagi boleh jadi modal. Ni tak habis2 nak cucuk Islam.

      Delete
  19. ....kote obe terbakar di saat ejakulasi pra matang..

    ReplyDelete
  20. Ya Allah...Kaabah bukan lah point kau utk buat lawak..jangan kau main kan Agama Islam...jgn kau main2 kan agama Islam..Allah maha kaya..aku harap kau berubah..dan aku harap kau mampu utk pergi lihat sndri kebesaran Allah di hadapan Kaabah. peringatan utk kau OBE...kau melampau!

    ReplyDelete
  21. kau ni Islam ke obe? org kafir perlekeh Kaabah, ko pon nak ikut org kafir ke perlekeh Kaabah?

    ReplyDelete
  22. i was laughing all the way until i read the last tweet. i think its kinda rude kalau nak mempersendakan kaabah.
    Ampunkan dosa dia Ya Allah.
    AMIN

    ReplyDelete
  23. obe mmg kafir. yahudi laknatullah

    ReplyDelete
  24. bodoh punya manusia...kaabah pun nak dijadikan bahan lawak.. mmg x lwk lgsg... lg meluat ada la aku baca...BODOH!!!

    ReplyDelete
  25. Tweet terbaik konon. Siapa tah yg establish tweet kau terbaik. Sumpah tak lawak pasal kaabah tu obe. Delete la weh. Religion is not something we should make fun with. No. aint funny

    ReplyDelete
  26. teruk ko ni obe.. tak lawak langsung..
    bawak bertaubat la.. Nabi pun bergurau jugak tapi ada caranya, takde la sampai mempersendakan agama sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju, nak buat lawak ada batasnya... dasar liberal!

      Delete
    2. apa? liberal? oooo memang macam tu logik melayu liberal nak wat camna...

      Delete
    3. standart lah, nak trafic, agama apadahal, orang mcm obe ni pun bukan ada maruah. peduli apa dia. duk sibuk kutuk BN tapi karnival UMNO pergi berniaga.kelakar la kau ni gemuk.Btw,Im not a Bn supporter.

      Delete
  27. makes me wonder,nikah kau sah ke ? dah la perangai dua2 pun teruk. tempohhari si miss mean maki pejabat agama. harap2 anak kau nanti tak jadi mcm krg.

    ReplyDelete
  28. lawak kau tak menjadi la obe . lame jokes seriously . obe is fucking jews!!

    ReplyDelete
  29. mati itu pasti, hidup itu realiti, damn shit itulah entiti.

    ReplyDelete
  30. "Dan jauhkanlah diri dari orang-orang yang menjadikan agama mereka sebagai permainan dan hiburan dan mereka pula telah diperdayakan oleh kehidupan dunia dan peringatkanlah (mereka) dengan Al-Quran itu supaya tiap-tiap diri (di akhirat kelak) tidak terjerumus (ke dalam azab Neraka) dengan sebab apa yang dia telah usahakan (dari perbuatan yang buruk dan keji). Tidak ada baginya pelindung dan tidak juga pemberi syafaat yang lain dari Allah dan jika dia hendak menebus (dirinya) dengan segala jenis tebusan, (nescaya tebusan itu) tidak akan diterima daripadanya. Mereka itulah orang-orang yang dijerumuskan (ke dalam azab Neraka) dengan sebab apa yang telah mereka usahakan. Bagi mereka disediakan minuman dari air panas yang menggelegak dan azab seksa yang tidak terperi sakitnya, disebabkan mereka kufur ingkar (semasa hidupnya)..." [al-An'am, 70]

    Mohon budi bicara OBE @ admin utk remove entry ini...

    Semoga Allah memberi hidayah kepada kalian... Sesungguhnya azab Allah itu amat PEDIH dan tiada yang mampu menandingi kekuasaanNya... Wallahu'alam bissawab...

    ReplyDelete
  31. Nak buat lawak ada batasnya..jgn sampai mempersendakan agama!!!Ingat lawak ke tweet Kaabah jadi iphone tu? Harap Obe ambik langkah sewajarnya terhadap post ni..DELATE, MOHON MAAF dan paling penting BERTAUBAT!!!

    ReplyDelete
  32. bagi aku takde apa2 masalah pun pasal lawak tweet kaabah tu..tak nampak pun mempersenda kaabah.. cuma dia sindir pengguna iphone jer yg leka bertweet sampai tinggal solat..

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2 lah nk ckp psl kristian.ada buat research?

      nway, org yg bukan islam a.k.a. kafir mcm kami sll mengutuk agama korang krn perangai korang sdiri.

      see around, melayu @ meleis yg byk buat drama

      harharhar!

      Delete
  34. Lawak2 jugak, tapi jika seorang muslim yg mengaku Tiada Tuhan Selain Allah dan Nabi Muhammad Pesuruh Allah, better kita renung balik tahap keimanan kita bila kiblat yang kita sujud setiap hari dipermainkan :-(

    ReplyDelete
  35. hukuman dunia pun diorang nak perolok-olokkan...
    mungkin tak jadi depan mata diorang kot..

    ReplyDelete
  36. Okey laa nii.. jangan delete, biarkan saja.. :D

    ReplyDelete
  37. gelak gelak gak, sampai yang last tu dah panas lak rasa. buat lwk jgn sampai persenda agama seyh

    ReplyDelete
  38. tak lawak la bangang,remove la buat orang sakit hati je lah

    ReplyDelete
  39. "kaabah berubah menjadi iPhone??" extremely not funny & totally worst joke ever!! wat a shame...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails