Tuesday, 1 November 2011

Serius Shit - Gambar Keretapi Langgar Lori Tangki Di Sabah (6 Gambar)


Dayyum!

Berlaku petang tadi di Putatan, Kota Kinabalu. Masih tiada berita buat masa sekarang. Apa yang pasti things look like a scene from Michael Bay movie. Hope no one was badly hurt.

UPDATE TAK RASMI : 18 orang dikhuatiri mati dalam tragedi ini. RIP

Pics form @KKCITY account
Thanks to @MadWanSyazAh for the tip. Thanks Jacques Tadong for VIDEO find.







69 comments:

  1. aq kah yg pertama ? HAHAHA ! yeahahahahaha ! 1st time meyh , nway , WOAHHHH !

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ni vid ttg citer ni obe http://www.youtube.com/watch?v=NQdiAIRRAvc&feature=share

    ReplyDelete
  4. =.=" people dying and u happy cause u r the first person to comment.nicely done

    ReplyDelete
  5. Ya Allah...

    and i'm agree with Jac of spica

    ReplyDelete
  6. Al fatihah n Rest in Peace kepada 18 nyawa yg terkorban..#Pray for KK

    ReplyDelete
  7. yang aku tau.. ada 2 gerabak tak dapat di selamatkan.. dgr2 org kat situ cakap la.. aku lalu kat tpt ni ptg tadi..

    apa pun aku akan salahkan lori minyak tu.. sbb mmg dah tau keretapi tu lalu.. di pergi seberang gak..

    ReplyDelete
  8. aku pengomen first!! yeayyyhh!!








    tah papa.

    ReplyDelete
  9. It's tuesday already??

    ReplyDelete
  10. Instead of saying first (bkn ak yg first pon sbb ak slowpoke) aku lebih pelik kenapa tarikh post 1 November 2011, Selasa dan bkn Isnin, 31 Oktober 2011...

    Obe boikot Halloween???

    ReplyDelete
  11. kemak korg yg main 1st2..people dying n korg boleh happy...GLM la korg..

    ReplyDelete
  12. fap fap fap fap fap fap fap cummmmm

    ReplyDelete
  13. obe skip tarikh?.

    ReplyDelete
  14. oh my god!

    shit!!

    oh my god!

    shit!!

    ReplyDelete
  15. Inalillah wa inailahirajiun.Takut :(

    ReplyDelete
  16. HAAAAAAA...
    Fastpoke macam ni lah baru best Obepig oooiii..
    +1 for you

    and
    FUCK Fitrix
    FUCK alepridz

    ReplyDelete
  17. Dalam berita tadi hanya memaklumkan 3 orang sahaja yang tercedera. dan tidak dinyatakan sama ada terdapat mangsa yang meninggal. lebih kurang 100 orang berada dalam keretapi tadi. tadi masa aku ke tempat kejadian, gerabak keretapi tu memang rentung. ambulans bersepah dan silih berganti datang dan pergi. dan terjumpa pasangan suami isteri yang masih trauma dan tak boleh kata apa2.

    ReplyDelete
  18. Thats really terrible. i hope no one is seriously hurt!

    ReplyDelete
  19. y is it 'keretapi langgar lori'? kesian keretapi yg berjalan di landasannye

    ReplyDelete
  20. Dengar dalam Hitz.fm liputan ni petang tadi & now dapt gmbaran dia terus....tq Obe....u r back!

    ReplyDelete
  21. Syiera Iera; sronok lak ko eh? 18 org mninggal & ko leh brbangga lg?
    takde otak punya org

    ReplyDelete
  22. from the picture, i think the tanker wanted to got to the gas station which is Shell, u can see the station in the pic, hmm, innocent people died today

    ReplyDelete
  23. otak letak d tapak kaki ka? org bematian situ ko p men2 first2.. xda hati ka?

    budak pompuan ni say OMG SHIT terus sbb she's really in shock. Lagipun i bet dia not muslim. So what kan?

    sensitif sikit. otak d bg utk d guna bukan d simpan d tapak kaki. k bai.

    ReplyDelete
  24. saya anak pilak31 October 2011 21:07

    kanapa ini epar?gado gado sahaja kamu ba...jangan bagadoh kamu

    ReplyDelete
  25. Hai Syiera Iera. Baru dapat internet eh?

    ReplyDelete
  26. unclee seeker ade bwat ramalan ni.. huhuh

    http://uncleseekers.blogspot.com/2011/10/ramalan-mimpiku-part-22.html

    ReplyDelete
  27. on da way nak p rumah aku ni huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  28. lori tu kerosakan engine. kata wartawan yg berada di tempat kejadian. aku dengar kt hot fm tadi.

    ReplyDelete
  29. bro, amik pic ni..nampak lori tu smashed train tu..and to anon 20.54, the tanker was from the gas station..saya tinggal dekat dgn tmpt kejadian..at approx 5.40pm, 2 explosions occurred..ingat airport terbakar rupanya kemalangan kat dpn airport..semoga tiada sebarang kemalagan jiwa..

    ReplyDelete
  30. [http://i28.lulzimg.com/c59fe7c06c.jpg]

    ReplyDelete
  31. I was there looking at the black smoke on the way back home in UMS! Seriously I NEVER thought it is this BAD! May God help them all~

    ReplyDelete
  32. http://www.bernama.com/bernama/v5/newsindex.php?id=623706

    latest news..anyway mana dtg sumber kata ada yg maut?blh share x?

    ReplyDelete
  33. semua nak cakap sapa paling dekat ngan rumah...bangang...bajet lagi suspen la kalau dekat ngan rumah kau...hahahah

    ReplyDelete
  34. anon 22.22-sukati dorgla.dh rumah kau jauh dr tmpt kejadian.jeles?ade je nak pertikaikan org.go eat shit.

    ReplyDelete
  35. babi punya 1st31 October 2011 22:46

    babi punya Siera Iera

    ReplyDelete
  36. accident ini kali ke-2 melibatkan kemalangan keretapi & lori pd waktu dan tmpt y sama... cuma bezanya, this accident was massive compare to the previous one... anyway, rumah saya sebelah jalan tu...

    ReplyDelete
  37. Isyy..selamba pulak diorang ni gi tengok dekat2.
    Buatnya meletup tangki tu.. :)

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. apsal aku dgr radio cakap tader yg mati? kt sini cakap 18 mati? mane satu betul?

    tp mmg agak klakar bile ramai cakap ni dekat umah die...x salah... cume kelakar... kalo kt kl x ramai yg nk mengaku sebab mmg selalu sgt masuk paper masuk tv... once again, x salah.. cume kelalalalallaarrr

    ReplyDelete
  40. mmg dasyat n terrible.. mane hero unstoplable nih... cuti ka

    ReplyDelete
  41. Dh mcm dlm super 8 nyer train crash...

    ReplyDelete
  42. apa yg kelakar klu ckp tmpat kjadian tu dkt rmh kita? it's a fact & menguatkan lagi kesahihan kejadian tu rather than dgr khabar angin dari mulut ke mulut.

    org kl pn akan ckp benda yg sama if anything happen. x caya ? its up 2 u

    ReplyDelete
  43. tmpat tu mmg dkt ngan umah org...mesti la sume org tgk...tah pape...biar la dorg nk glamer sket...

    ReplyDelete
  44. "1stttt..!" "aku pengomen 1stttt.!"

    terencat.. sindrom mumayiz down..

    ReplyDelete
  45. aku 3 jam trapped kat jem, rupanya ini yg berlaku. Anyway byk jgk org sabah layan blog serius ek.

    kepada mangsa kemalangan, Allah bless u ol.

    ReplyDelete
  46. pada pengomen yg di atas tu, x perlulah di sebut nama nya. tiada yg kelakar la bila org sebut "dekat dgn rumah". because seriusly ini mmg betul2 dekat dgn rumah. ini mengukuhkan lagi cerita. aku sokong anynmous 0032. belakang shell tu perumahan, selepas shell tu rumah juga, sebelum shell tu kuarters polis. hampir dgn flyover kkia, sebelah kkia tu pun rumah. and fyi rumah aku lepas flyover. jln kaki seberang pun boleh. and its not funny. true story. mmg boleh di katakan kiri kanan depan belakang kawasan ni rumah.

    ReplyDelete
  47. Erk... incik Ska.
    Apesal emo sangat? Orang ckp kejadian dekat rumah dia pun nk marah. Tak kool langsung. Bukan 20 orang pun cakap mende tu jadi dekat rumah dia. Apeedaaaa

    ReplyDelete
  48. suara macam tgh main jek.

    ReplyDelete
  49. aduiii..pasni ni konfem x dpt jmpa lg si Pauleh tu hntr minyak kat stesen aku....kes besar ni dowh...bole kene pecat!

    btw the tanker driver is a very nice person.seronok berkawan dgn dia

    ReplyDelete
  50. 9 orang cedera, tiada kemalangan jiwa - UTUSAN. Anyone near or at the scene please verify?

    ReplyDelete
  51. aku ade satu soalan, ko da kapel dua tahun dgn gf/bf ko...

    tapi ko baru tau yg gf/bf ko simpan lg sume hadiah yg ex dia bg kat dia..

    ko tnye knpe simpan dia ckp xde ape2 pn, letak dlm kotak pstu simpan kat stor je...

    ko saje2 soh dia buang, tp dia xnk buang..

    ko berkeras soh dia buang tp dia berkeras gak xnk buang, dia ckp nnti dia rase bersalah kalau buang..

    ko tnye la nk simpan sampai bile, dia ckp kalo bole nk simpan sampai bile2..

    persoalannya, patut ke gf/bf ko simpan sume hadiah dari ex dia??

    patut x ko soh dia buang??

    kalo ko soh gak dia buang, dia patut buang ke ikot suke dia??

    ko patut terasa x kalo ko dah soh dia buang, tp berkeras xnk buang???

    p/s: dia break dgn ex dia dgn cara aman je..

    ReplyDelete
  52. annon 10:24

    KO DA KENAPA? =___="""

    anyway... setiap yg berlaku ada hikmah nya. setiap malapetaka yg terjadi.. di situ la ada peringatan yg d beri :)

    takziah.

    ReplyDelete
  53. apakah kemotifan pengomen di atas nak tanya soalan pasal couple2 dlm thread ni?

    ReplyDelete
  54. PLEASED TO INFORM NO ONE DIES OK! AND THIS NON OF WAT UNCLE SEEKER PREDICTION OSO.. YG BACA TU MEMANG BAHLOL!

    ReplyDelete
  55. This tragic incident didn't kill anyone. Dont worry ya'll. Thank goodness the explosion didn't hit Shell because behind Shell and everywhere around it (as mentioned by si pengomen di atas..)housings, shoplots and Balai Polis.

    My friend lives behind Shell (near the explosion) and he said it shook his house, kot kot macam gempa bumi maybe. Asap tebal and the heat was terrible. It was crazy.

    About 18 people died? Well as mentioned by Obe, its not official... and its all over the news so we should just drop it and let it goo~~~

    ReplyDelete
  56. aku x emo. bodo. baca betul2. bodo.

    ReplyDelete
  57. Michael Bay comes to Malaysia.

    ReplyDelete
  58. Michael Bay comes to Malaysia.

    ReplyDelete
  59. Obe, no one dies. only injured. it's official news. Sabah train tak laju mcm ERL so fatalities can be minimalised. just that train tu langgar tangki minyak, tu yg tragedi oktober (FTW!) tu.

    ReplyDelete
  60. obe:

    bukan putatan, jauh lagi tu. somewhere in between petagas and kepayan.

    ReplyDelete
  61. Macamana keretapi yang slow boleh langgar tanker yang lebih laju? Pelik

    Atau lori tanker tu sengaja nak bunuh diri atau mogok?

    Rugi minyak terbuang, kalau beri aku setahun pun dia tak boleh habis aku guna, boleh buat sedekah lagi, mandi minyak lagi...ha ha ha...

    ReplyDelete
  62. uu ha aa dh tebakar..xda maut..pas tebako ujan pun turun dengn lebatnyeee

    ReplyDelete
  63. firsttttttttttttttt

    ReplyDelete
  64. Takde yg mati la, edit la pos ni obe.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails