Monday, 31 October 2011

Serius Sadis - Festival Yimin Di Taiwan : Festival Raja Segala Babi (10 Gambar)


Pesta Babi Besar

Do you like pig? How about fucking big pigs? Jika suka apa kata anda ke Taiwan sekitar hari raya cina untuk menghadiri Festival Yimin. Festival ini diadakan sempena meraikan Dewa Tsushihyeh. Festival Yimin dilakukan setiap tahun pada hari ke enam raya cina di Tokong Tzushi. Babi super gemok dikorbankan kepada dewa/ Tapi ini bukan sebarang babi. Babi yang dibela khas sehingga mencecah berat 900 kilogram dibela selama 18 bulan hanya untuk festival ini. Para pemilik babi bertanding untuk melihat babi siapa paling besar. Si juara akan mendapat prestij dan disembelih sebelum dipamerkan seperti dibawah. In case you are wondering yes, these pigs are inflated like baloon using compressed air to make them even more fat!

Festival Yimin kini mendapat tentangan NGO pencinta haiwan yang merasakan babi-babi ini dilayan dengan kejam. Bila mencecah berat lebih 700 babi-babi yang dibela sudah tak mampu berjalan. Tapi mereka tetap diberi makan untuk menjadi semakin gemok.

Like the entry on pilot whale slaughtering festival di Faroe Island I am willling to bet that this entry would induce more debate on "should some tradition be banned due to cruelty". Discuss





Laporan asal Forumosa

91 comments:

  1. Hahaahhaa...........FAKAP sggh! ni wajib kena samak sebulan xbis kalu tersentuh..

    ReplyDelete
  2. Besar GILA BABI !!!!!! BABI !! lol

    ReplyDelete
  3. the real definition of BESAR GILA BABI !!!!

    ReplyDelete
  4. kalau PRC perang ngn Taiwan.. xpayah guna nuclear bomb lg daa.. serang jer time Yimin Festival guna 'Angry Bird'.. hahaha.. konfem meletop kebabom punyer beb..

    ReplyDelete
  5. nakharom besornye. hak3

    ReplyDelete
  6. gile babi besar babi babi ni. babi betol!

    ReplyDelete
  7. LOL babi tonyok..^^

    ReplyDelete
  8. pewot dia banyak angin

    bg babi tu makan serai

    pastu bg dia kentot

    letak lighter kt bontot dia

    bg dia meletop

    ReplyDelete
  9. NI baru betul2 besar gila babi...ahaks...

    ReplyDelete
  10. nak muntah aku tgk

    ReplyDelete
  11. siannye die. adat budaya yg xde faedah. klu dah mati tu lain cerita lah, ni hidop lg. siap kene pam tu. klu ikut aku, org yg pam2 babi sbb nak menang tu la yg SEBESAR BESAR BABI.

    ReplyDelete
  12. all the babi shall perish kah kah kah(serbanista laugh)

    ReplyDelete
  13. Siapa babi sekarang? The people, or the pigs?

    ReplyDelete
  14. babi tu dh mmg babi sejak azali...ank babi jln menunduk sbb malu mak bapak dia babi...yg ank manusia plak jln m'dongak sbb suka tngok babi2 diperbabikan (takkan diperkudakan pulaakk..)oleh mak bapak diaorg yg wat perangai gila babi kat babi2 tu utk suka2 hati & m'babi buta je...

    ReplyDelete
  15. walaupun dia babi tapi dia ada hati dan perasaan..eh, ada ke?

    ReplyDelete
  16. aha, ye la, agree yang benda ni cam menyiksa binatang...kesian babi ni....memang babi betul la weh!!..haha...

    ReplyDelete
  17. beso btul khinzir tu...eeeeee...

    ReplyDelete
  18. babi dilahirkan untuk diseksa. nama pun babi. babi punya babi. babi betul.

    nuff said.

    ReplyDelete
  19. Macam mak bapak Sen @ Chihiro, heroine citer Spirited Away.

    ReplyDelete
  20. Klu buat kenduri.. 1 Taiwan kenyang!..

    ReplyDelete
  21. Babi sungguhlah diorang ni, seksa babi makan sampai gemuk mcm ni, takleh berjalan. Ni la dikatakan babi yang obesiti oleh manusia berhati babi mcm ni.. eh.. apa aku cakapkan ni..

    ReplyDelete
  22. besar gila babi,babi ni...
    boleh ketumbesaran babi boleh smpi ke tahap itu...?

    ReplyDelete
  23. Babi tu dah mati la... dalam youtube ada... btw.. penat gila aku tulis semua komen kat atas ni...

    ReplyDelete
  24. Festival sebegini harus diadakan di Malaysia bagi mengeratkan lagi silaturahim antara kaum dan memupuk semangat cintakan negara. peh ayat gua

    ReplyDelete
  25. babi punya daging, babi dapat nama, gila babi

    ReplyDelete
  26. @ma'nusia tidak ada makhluk yg dijadikan Allah untuk disiksa....even BABI sekalipon,Allah takkan jadikan sesuatu itu dgn sia-sia...pasti ada rahsia yg otak kita yg bergeliga pintar tu tak dapat menjangkau dan menyingkap rahsia2 Allah.

    Am i serbanistas??? HELLL NO!!!! p yg betol tu btol gak la...yg sial tu sial gak laaa...huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul .. Babi Betul ..

    ReplyDelete
  28. nama pun Cina. budak mati tepi jalan pun tak peduli

    ReplyDelete
  29. Nak macam OBE pun ada..opssszzz...silap, bukan nak macam..tapi aku rasa raya cina tahun depan obe akan dikorbankan..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak cam babi....!

      Delete
  30. Those pigs looks like human on closer looks.. i mean the skins..

    ReplyDelete
  31. slowpork sial ko ni.. babi punye slowpork. mesin masa ko rosak ke babi?

    ReplyDelete
  32. Gile Babi punye besau!!!! menjijikkan plak ak tgk babi ni...

    ReplyDelete
  33. khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir khinzir

    ReplyDelete
  34. ada org nk bantai aku ke if aku ckp aku kesian tgk babi2 nie? :(

    ReplyDelete
  35. khinzir ni pun makhluk ciptaan Allah, bila mati nya ia, kembali ke tuhan juga la...sedih aku nengok kebanyakan komen yang tak membangun nih.

    btw, "should some tradition be banned due to cruelty", aku rasa mesti ban... tapi kalau binatang tu dah mati xpe la. cam babi babi kat atas nih, kalau dah mati, buat la ape pun tatu ke, isi angin ke, panggang ke, xpe...sebab dah matiii

    ReplyDelete
  36. should tradition be banned due to cruelty?

    we got pigs, whales and cows sacrificed in the name of tradition @ religion.

    Should tradition @ religious practices be banned to protest cruelty?

    ReplyDelete
  37. bukan kau dah pernah post ke mende ni obe? kan?

    ReplyDelete
  38. Lain beb...jgn samakan korban agama atau ajaran lain dgn islam bro...nampak mcm sama,p pengisian korban lain.

    Islam kalo nak korban lembu ka kambing ka...musti pakai pisau atau alat sembelih yg cukup tajam di asah setajam2 nya,tujuan dier takmo bagi binatang tu siksa dan syarat utama mesti putus urat "merih" or watsoeva accurate term they called in religious term.


    Dan tiada istilah penyiksaan dlm korban islam,musti ada tertib dlm penyembelihan korban islam.

    i'm not trying to be pak ustaz or wat here..but just rasa mcm keciwa,how come org bley sama kan korban islam dan korban ajaran "sesah" yg lain.

    Sekian untuk renungan.

    ReplyDelete
  39. Meleis memang suka babi

    ReplyDelete
  40. Damn!! ni manusia ke binatang ni? seksa binatang weyy. cuba cina tu kasi gemuk dan pam mcm babi ni.

    ReplyDelete
  41. ny baru gile babi la namenyer..

    ReplyDelete
  42. besarnya babi ni.. tapi kalu kite sentuh dan usap manja2 tak haram pun.. tak dapat dosa pun.. cume kene samak je...

    tp kalu laki pegang pompuan (espc yg dok ngaku kapel tu) sangatlah berdosanya..! kene bakau api neraka woo!!!

    ReplyDelete
  43. stupid Taiwanese people have no common sense whatsoever.

    ReplyDelete
  44. kesian nye.. even babi sekali pun, still ada perasaan jugak..

    ReplyDelete
  45. Bak kata pepatah, "Biar mati anak, jangan mati adat".

    ReplyDelete
  46. ini kerja bodoh. kalau jumpa tokey2 babi ni kasi pelempang sedas. kesian lah babi tu haih bangang tak boleh diajar

    ReplyDelete
  47. suka 'babi2' kat mesia ni tgk babi2 kat n3 ni... makan tk habis mcm ni...esok lusa ada plak farm babi gumuks mcm ni kat sini

    ReplyDelete
  48. Eh ni babi ke khinzir? Kalau khinzir. . .Kenapa muka dia tak macam babi? Dia masak apa babi ni? Buat sup ke kari? Ehhh. . . Cina mesti suka kan? Aaaaa!!! Budak yang pakai tudung pegang babi kecik hari tu mesti suka pegang babi. . .Ehhhh khinzir

    ReplyDelete
  49. @zai: SANGAT STUJU!! drpd pegang2 bukan muhrim dgn sengaja, lebih rela raba babi oii!

    ReplyDelete
  50. @anon 17:22

    kahkahkah
    lu punye ayat, mcm sial.
    gua terberak tak berhenti baca.
    naharomm..
    kahkahkah

    ReplyDelete
  51. pig pig pig dlm cite chicken little.

    ReplyDelete
  52. OBE DAN BABI tak dapat di pisahkan...

    ReplyDelete
  53. Islam = Nazism. Want to see Jews perish from the world.

    ReplyDelete
  54. @ anon 03:29

    Prove it!
    too bad the reality is the other way around...
    More muslims are killed by the hands of jews, by EXTREME amount of difference
    So sorry,your statement is invalid i think

    ReplyDelete
  55. berdosa kah babi

    ReplyDelete
  56. Persoalan nye sekarang... Bagaimana nak 'SEMBELIH' babi???!!

    Btw.. nice hair style dude~

    ReplyDelete
  57. blow up pig? poor pig

    ReplyDelete
  58. 73 komen. larisnya post babi.

    ReplyDelete
  59. Memang betul2 babi la, babi ni!

    ReplyDelete
  60. kt malaysia pn ad wt festival ni...da r 2 kt kwsan perumahan lak 2..eee, tgk pn geli o..

    ReplyDelete
  61. besar giler dio pam ker babi ney....

    ReplyDelete
  62. Buat hiasan dinding menarik ni... sure Kak Nita Shoot "Astana Idaman"

    ReplyDelete
  63. pic no.4...obe sewaktu meniarap..

    ReplyDelete
  64. siapa BABI NEGARA?

    ReplyDelete
  65. hahah mcm babi la korang

    ReplyDelete
  66. Fucking shit. Kena cucuk la ni aku ingat. kesian babi. di kalangan manusia ramai juga berperangai mcm babi sebenarnya.

    Khinzir bertattoo <--- Now, fuck this.

    ReplyDelete
  67. nowwww i understand where the phrase "gemuk macam babi" came from...

    ReplyDelete
  68. erhm yuk...geli kot...besar betul binatang tu....

    ReplyDelete
  69. babi punya babi... memang gila babi o.. naik muntah aku tgk babi yg sgt babi sial!!!!!

    ReplyDelete
  70. babinya gede banget..gila ngeliaaat_nya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails