Thursday, 9 February 2012

Serius Genius - Tummy Shield : Sistem Talipingang Untuk Wanita Mengandung (8 Gambar)


Khas Buat Ibu Ibu

Sistem tali pinggang keledar yang ada sekarang tidak direka with pregnant women in mind. Masalahnya ialah bila wanita mengandung menggunakan tali pinggang sekarang, perut mereka dan bayi boleh tercedera didalam kemalangan. Sudah berlaku banyak kes bayi dalam kandungan mati kerana tekanan tali pinggang menjerut mereka didalam kemalangan. Oleh sebab itulah Tummy Shield dihasilkan. Ianya boleh dipasang didalam kesemua kereta yang ada sekarang dan ianya mampu mengelakkan kawasan perut ibu menerima tekanan didalam situasi kemalangan. Harga sebuah Tummy Shield ialah AUSD 195






Laporan asal Facebook

82 comments:

  1. Replies
    1. ckp 1st la bongok!

      Delete
    2. aduh.. ntah berapa ramai spesis cam ni yg x reti nak cakap 1st...

      Delete
    3. perlu ke nak kena ckp 1st?

      Delete
    4. xperlu ckp ko taip je! xda sape nk dgr!

      Delete
    5. Woii.. sapa nak first tue ckp FIRST la SYIALL!!!

      Delete
    6. ckp first adalah syaratnya..

      Delete
    7. hilang salah satu nikmat dunia kalau xcakap first doh.

      Delete
    8. sape 1st dia babi~ fap fap fap

      Delete
    9. mak bapak tak ajar ginilah jadinya.

      Delete
    10. first la woiii.sialannnn!!

      Delete
    11. ini lah keje org melayu,dapat 1st!!
      pastuh ko dapat pe,xde kojo len ka pa

      Delete
    12. banyak soal pulak babi seko nih...
      org suh taip first...taip je lah first...
      babi sundal turtle anak haram betul!!!!!!!

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st!!!!!!!!!!!!!!!!

      Alamak salah ruangan. Ah lantak la, ngko bukan nak komen pun

      Delete
  3. sesuai jugak utk org gemok mcm aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian ko.........PERGI LAH BERSENAM SANA!!

      Delete
    2. bersenam la gemok,nanti sepanjang mase je gemok.

      Delete
  4. Obe, your wife dh pragnant ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe konek kecit.pancut x power.so wifey dia x pregnant lagi.

      Delete
    2. xde sbb bini dia nk pregnant, blum musim mengwan untuk spesis cam obe..

      Delete
    3. bukan ko ke yg pregnant obe?..kekeke

      Delete
  5. cool dan genius. orang boroi pun boleh pakai.. laris nih nanti wakakak.

    lawati blog saya,Free Myvi Wallpaper!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. free wallpaper watpe?... ko bagi la free air mineral ke.. kuaci ke...

      Delete
  6. Anon kat atas sekali tu, cakap la 1st!! bukan senang nak dapat.. ada pulak cakap "nice"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. weh dol.. ko lembab la sial

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. armpitko.blogspot.com

      Delete
    2. blog kau macam taik..informasi serius konon, fakiu!

      Delete
    3. jangan pergi blog dia, ada dakyah iluminati dan freemason disana. sebarkan.

      Delete
    4. itu adalah blog yahudi, ampico adalah sebuah nama pertubuhan yahudi. bertujuan menyebarkan dakyah yahudi melalui blog. contohnya, ada gambar david beckham disana, penganut yahudi yang warak. elakkan melawati blog sedemikian. sebarkan demi kemashalatan ummah. kepada boytm, bertaubatlah

      Delete
    5. tah ape2 babi ni

      Delete
    6. Wei sedap2 je mulut ko.asl pkai anonymous pnakot ka.sdap2 ja fitnah.bongok2.

      Delete
    7. boo..sendiri penakut, profile tak bole view..gambar tak nampak muka, fak yu!!..jum bertumbuk..

      Delete
    8. sedap2, sedap2..gay lettew..

      Delete
    9. gay,baju pon ade love.mmg gay la sial,

      Delete
    10. boy letak gamba xnmpk muka..
      badan manusia muka babi
      booo

      Delete
  8. boy™ sumpah blog ko tak best tak payah la nak promote blog sampah kau kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei pnakot ka ka pkai anonymous.ni x de kerja asyik nak hasad dengki ja.haha.face to face la klu brani .

      Delete
    2. boy™ .. ko mesti rase ko pailang kpg baru kn??

      Delete
    3. mls la ak nk lyn org mcm ko ni konek.

      Delete
    4. terima kasih pepek =)

      Delete
    5. boy..boy..oh boy....balik lah boy...kesian kau..kau carilah lelaki yang sesuai dengan kau..bermesra lah kau d sana..

      Delete
    6. hak hak. boy™ dah butthurt... gay

      Delete
    7. "Wei pnakot ka ka pkai anonymous"
      ntah hape bende la yang ko taip ni setannnnn

      Delete
    8. woi boy...lu kutuk anon lagi..
      esok bapak ko mati kena kerat..
      lu berani kutuk sekali lagi tgk...
      esok konfem ko menangis masa baca yasin

      Delete
  9. korang dah outtopic dah, comment takde kena mengena dgn post,biar aku buat gak aku nak luah perasaan aku kat sini.time2 ngah bosan ni.kisah benar.tlg bgi sokongan yng positif.

    aku sedih sebenarnya kerana ex aku dah bertunang,kami berkenalan selama dua tahun dari zaman kolej lagi,tapi kerana aku terpaksa pergi jauh dari kg halaman utk sambung degree sebab tmpat asal aku takde IPTA yng baik, long distance relationship kami break cara baik dah masuk 8 bulan dah ni.

    mmg sedih aku, dia la perempuan yng pertama aku cinta,juga perempuan pertama yng jadi awek aku.kerana dia la aku merasa nikmat couple.aku ni pendiam,cepat nervous depan perempuan, tak pandai buat lawak, tak pandai ayat perempuan,perempuan yng ayat aku,jadi aku tak tau bila la lagi aku nak dapat awek semula.sunyi hidup aku.Aku bukannya virgin aku pernah main pelacur sampai tak ingat dah berapa kali,tapi ni la first time, pertama kali bercinta.pastu takde jodoh.. baru 8 bulan break dia dah bertunang,kalo jadi kat korang, korang tak marah ke?aku masih sayangkan dia.

    sakit hati aku bila buka facebook dia, tengok gambar tunang dia dgn awek aku bergambar, bersama dgn hantaran pertunangan diorang sekali..aku sepatutnya dalam gambar tu.

    sekarang ni aku fikir aku nak bgtau tau tunang dia yng aku pernah kiss awek dia,aku pernah raba tetek azean,aku pernah sewa hotel tidur bersama azean tanpa baju ,cuma tak ada aksi penetration je.. tapi percayakah tunang dia cakap aku tanpa bukti,takpa aku akn cuba pisahkan korang, kalo aku tau awal2 lagi aku tangkap gambar bogel azean jadi bukti,itula yng aku akan buat lepas ni dgn perempuan yng bakal jadi awek aku tangkap gambar atau video kami bersama,aku nak jadikan insuran..

    korang tunggu update kisah aku ni ye.doakan aku berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jilaka kao hilmi, kenapa ko sebar gamba bogel elizabeth wong !!

      Delete
    2. Bodoh, dah buat dosa bukan nak taubat..
      niat yg jahat mmg takkan berjaya derr..
      siap nak soh org doakan ko plak..puiiii laa..

      Delete
    3. good luck jejaka frust! ko sepatutnya tangkap gambar telanjang tu awal2 macam cerita klip 3gp.itulah ko bodoh tak tengok cerita klip 3gp!

      Delete
    4. ko ni dh kenape??? Tp pasni jgn lupe bg aku klip 3GP ko tu.. email kepada tokansabul@pundek.com..

      Delete
    5. go kill your self!

      Delete
    6. baik ko main ayam sampai tua.tak payah nak ade awek2

      Delete
    7. dh la break.men placur.nk musnahkn idop org..bodo btingkat2..

      Delete
    8. ko...tamak,men placur(jahanam),rampas tunang org(gampang)...las2,ko bek mati sial!

      Delete
    9. ko mmg forever alone la.bodoh!

      Delete
  10. awak awak sume,, titew cayunkkkk awak awak sume,,muaahhhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde sape syg ko la sundal..
      dasar blaja bahasa melayu x penah abis..

      Delete
    2. titew paling cayunk org atas saye ni ,, pen merah pen biru u marah i love u !!!! muaaahhh!!!

      Delete
  11. sesuai juga dipakai oleh orang buncit

    ReplyDelete
    Replies
    1. elakkan bergambar dgn simbol jari menunjukkan no 2 atau pun "peace" kerana ianya adalah kod rahsia freemason. apabila mereka bertemu sesama sendiri mereka akan menunjukkan isyarat "peace" sambil tersenyum yang membawa maksud "sejahtera ke atas kamu".

      Delete
    2. gemuk..pendek..trencat pon sesuai..

      Delete
    3. panglima perang gerakan rahsia panji hitam timur9 February 2012 at 12:25

      jgn hina dia korang tak percaya sudah. betul tu captain honey star sekarang ni dunia akhir zaman,kita tengah tunggu ketibaan imam mahdi je.siapa yng tak percaya macam anon kat atas adalah ahli neraka. honey abg boleh protect honey dari freemason,abg serahkan nyawa abg pada honey tapi honey kena la serahkan dara honey pada abg.

      Delete
    4. ape yg ko mrepek nie shytoonn..

      Delete
    5. engkau la manusia pertama yang akan disuntut oleh dajal wahai panglima perang gerakan rahsia panji hitam timur lancau 3 line.

      Delete
    6. panglima perang gerakan rahsia panji hitam timu <--name paling anjing aku penah dgr..dasar masuk pekida ikut kawan

      Delete
  12. 100 % Logic and practical. :)

    ReplyDelete
  13. mmg praktikal utk semua ibu2 mengandung....keselamatan ibu dan baby dlm kandungan terjaga....


    PB Untuk Wanita Pemikat Hati Sang Lelaki

    ReplyDelete
  14. adei..nape mase aku pregnant lu bende ni takde haa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. PREGNANT!! TAPI I PKAI KONDOM CAP PISANG MLM TU!!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails