Wednesday, 22 February 2012

Serius Cool - Mari Melihat Suasan Karnival Rio Di Janeiro (10 Gambar)


Carnival yo!

Carnival time! Setiap tahun diadakan perayaan Carnival di Brazil. Beribu-ribu orang penari dari beberapa sekolah samba akan bertanding untuk mendapat gelaran sekolah samba terbaik di Brazil. Carnival ialah perayaan yang diadakan 46 hari sebulun Easter dan berasal dari perayaan pagan Saturnalia. Pesta Carnival ini secara tradisinya diadakan di Sambadome Rio dan dijangkakan memberi keuntungan sebanyak USD600 Juta kepada industri pelancongan Rio Di Janeiro. Mari kita lihat suasana magikal dan menarik sekitar Carnival Rio untuk tahun ini!







Laporan asal IBTimes

69 comments:

  1. Replies
    1. cakap la 1st. aku berusaha nak 1st ni. o0o

      Delete
    2. 1ST HANYA UNTUK ANON...SHIT

      Delete
  2. Replies
    1. damn! mamat faiz,rosak reputasi anon2 sedunia pasal ko!!fffffuuuuuuuuu

      Delete
  3. awww sweet nye thehellwith bla bla ngan faiz...dimana2 mereka bersama..seprti pasangan gay yg b'comolot

    ReplyDelete
    Replies
    1. la bru ko tau ke 2ekor tu gay

      Delete
    2. monyet tu nak publisiti sblum ni ko tak layan die kan dah jd gay..jnji die ada psagan

      Delete
  4. Teringat citer katun "Rio".

    Hehehehe...........

    ReplyDelete
  5. where adriana lima, nak fap fap nie

    ReplyDelete
  6. Enter your comment...

    ReplyDelete
  7. sekarang komen dah tak meriah macam dulu. totaly out of topic. semua keep cakap pasal 1st je. lepas tu, orang x cakap first, korang makin macam apa je. mental korang ni kat mana la sebenar nya? mostly semua komen dari korang kat tiap topic blogserius sekarang semua pasal 1st je. apa benda korang ni? dalam realiti hidup korang, korang kejar tak first? first sampai masjid, first khatam Al-Quran? pernah korang first bab-bab tu? #inimemangserius

    p/s : aku tunggu komen orang butthurt, tak boleh terima kenyataan, tak puas hati. ayuh laa keyboard warrior sekalian. berjuang la menentang komen aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini tempias 1Malaysia

      Delete
    2. Woi cepat la, butthurters mana korang? Aku tunggu dari siang tadi takder yg repy. Yg tak puas hati mana korang? berjuang la kondem aku pulak. celaka betul..takkan aku nak reply aku punya komen kot? Aku tunggu ni.

      Delete
    3. komen ko kat post cara bkak pntu kreta bnyk reply kat sna g berambos sna

      Delete
    4. woi anon Feb 21, 10:38 kenapa kau menyamar jadi aku ha? Mentang2 anon selamber derk je jadi tukang jawab aku pulak. Kau pun butthurt ke?

      Delete
    5. kah kah kah.ko yang post.pastu ko yang butthurt takde orang nak layan.

      Delete
    6. dei tambi bila da nak mula fight for title tuh.mana satu da kau.lain kali letak nama lah cam aku..klau mcm ni sampai bila pun x hbis

      Delete
    7. ntah nye kan?

      Delete
    8. hmmm itu je...ok la

      Delete
    9. Alamak, kantoi la plak aku berlakon..demmm mutu lakonan aku tak cukup bagus..shame on me

      Delete
    10. anon pandai & anon bodo bergadoh..

      Delete
    11. dan yg mati terpijak adalh abu c pencacai tua

      Delete
    12. dan anon bodoh biasenya akan butthurt..seterusnye mncaci2..

      Delete
    13. nasib baik gua the special one.tak butthurt

      Delete
  8. lol..kok ye pon nak meriah...identiti tu xyah la nyorok...g buat 1 blog dlu la br bole sembang..ni sembang kencang je xgune...sme jela ko ngn anon2 yg len kalau gune nama anon.. steady anon..!!!

    ReplyDelete
  9. ishh... x faham betul la, knp komen2 kat semua entry dlm blog ni asyik kejar first?? klau org yg first komen x sebut "first" terus kena maki... mcm2 p'kataan x elok kuar.. x baik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut natura comment kat blog ni, nick aweks beserta gambar akan menerima gangguan seksual. Kalau real life, mondok je seko-seko. kt tenet...mcm siyot.

      Delete
    2. agree..tapi x semua macam tu.

      Delete
    3. tengok entry je cukup cik adik oi..

      *ni pun kene paksa komen samapi t'sasul

      Delete
    4. ele skali skala komen sini bkn slalu pun..stingy?

      Delete
    5. ini trademark blog serisu...FAHAM?

      Delete
    6. hye syirah..boleh kenal x??=.=

      Delete
    7. nape syirah wat pose gtu dah mcm shrek je..xlwa dah~

      Delete
    8. tgk muka u, xjd i nak fap..fap..fap..

      Delete
    9. HIeee syirah..
      kenape name shirah,,,
      kenape tak Datin maimon..Haha

      Delete
    10. lyana betul ke southern tu balak kau

      Delete
    11. takda apa2.tapi pe pasal dia tak komen kat blog dugong ni lagi. kene reject dengan anon ke

      Delete
    12. ko nak faham buat ape liana asif? ishh... x faham betul la, knp ko pakai tudung hitam? ishh... x faham betul la, knp lilyana & syirah tak pakai tudung, pondan ke?

      Delete
    13. oh..asal tak bertudung pondan.bagus2.kira kau pondan jugak lah

      Delete
  10. Rio....Rioooooo RIIIIOOOOOO

    ReplyDelete
  11. Salam kenal dan congrats to you and ur blog coz terpilih Anugerah Khas Juri InTrend Mac 2012 :)

    BabyIntan Tersenarai Lagi Di Dalam 65 Blog Nukilan Anak Malaysia Pilihan InTrend Mac 2012!

    ReplyDelete
  12. at least SOUTHERN TERRITORY.. den ingat ekow dah mati...

    ReplyDelete
  13. obe ape pasal blog ko dah macam sampah aku tengok.x ikut time betul pastu komen jgn ckp ah aku perasan bnyk hilang tmsuk komen sblum ni.ko cuba selsai kan bleh.jgn nk memantat aje 24jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. krim vaseline 24/7 diperlukan disini

      Delete
  14. RIO CARNAVAL...THUMB UP...MARDI GRASS PUN GEMPAK

    ReplyDelete
  15. somehow, i don't give a damn whtever the anons going to say in every comment column in this blog.. but they could really made me laugh, all their silly acts/words.. tp xbermkne aku akan ikut cre dorg.. xyh laa nk serius sgt u ollss.. laughter is the best medicine.. haha.. btw, even some of you guys r using ur real name or nicknames.. still, you are an anonymous too.. long live anonymous!!

    hey anons... aku peminat korang!.. surprise!.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kes syok sendiri mcm azwan ali

      Delete
    2. gelak tu gelak jugak. kne stroke bru ko tau.dah2 jom karok sedas dua ko blanje

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails