Wednesday, 8 February 2012

Serius Cool - Bagaimana Wang Lama Diguna Semula Di Hungary (8 Gambar)


Mari Bakar Duit!

Di Hungary terdapat program penggunaan semula wang yang agak unik. Wang lama yang sudah rosak akan dikumpul Bank Negara Hungary sebelum dimusnahkan menjadi kertas sekerap. Bongkah wang lama ini kemudian diserahkan ke rumah-rumah anak yatim sekitar Budapest untuk dijadikan bahan bakan pedandang ketika musim sejuk. Setiap tahun setiap rumah anak yatim akan menerima antara 20-30 tan bongkah wang kertas lama untuk dibakar. Weird eh?






Laporan asal Reuters

40 comments:

  1. Replies
    1. sapa kata first last..mmg batak!!!.. bangang nk mampos!!!

      Delete
    2. Dah tu.. layan benda bangang buat apa? lagi bangang

      Delete
    3. ape ke bodoh nye...jakun ke ape....bangang, bace title je, lpas 2 komen mcm cibai....nmpk sgt hdup x penah dpat jd owg 1st...booo sme dia....boleh 1st kat komen je....lpas 2 ko jgn nk reply ckp ko 1st kat tadika....mmg aq bahan balik la sial....serius bebal...spe bace rase butthurt, mintak obe tampalkan plaster...

      Delete
    4. rilek la anonymous. marah giler..tp aq aq.

      org bebal je tulis aq aq ni. haha. boo sama dia. haha ah hu ha hi geletek ketiak

      Delete
    5. bodoh sial anon aq aq ni.nak bahan orang konon. pi balik isap tetek mak balik ye.kanak2 ribena.

      Delete
    6. aku ada kote la lahanat!!!

      Delete
  2. ngantoknye la..tido dh cukup padahal...

    ReplyDelete
  3. Teringat kat kisah jutawan FELDA yang tanah kena ambik buat highway. Time black out, bakar duit RM10 buat suluh selipar kat surau.. pergh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..btul ke..?please dont playing with facts.refer mana nih..

      Delete
    2. ko jgn serius ngn anon...nanti dia merajuk

      Delete
  4. Rugi tul, bleh simpan utk koleksi duit lama tu..
    Funny blog .... http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. fak blog..blg babi..comment semata2 nk promot blog..bodoh

      Delete
    2. ohsenyum blog macam kimak anjing. takde visitor promote kat sini. fuck you bitch

      Delete
    3. bantulah mereka yg susah..berikan payung jika panas.

      Delete
    4. biaq la dia nk buat pomot..dia punya pasal laa...
      blog ni pn bukan mak bapak lu yg punya..bitch

      Delete
    5. boo..anon bodo

      Delete
    6. bodoh..blog pape tah..

      Delete
  5. Aku ada dgr gak, duit banyak sangat org FELDA time tu, dapat pampasan juta2.. Main bakar camtu je duit.. wakaka!!

    ReplyDelete
  6. lantak kau lah abu!

    ReplyDelete
  7. visit back yes http://rangkupan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. http://nennymelissa.blogspot.com/
    follow me..

    ReplyDelete
  9. burn money... literally

    ReplyDelete
  10. sy sgt suka ada orang iklankan blog dia. lalalala perlu ke?

    ReplyDelete
  11. Duit hanyalah kepingan kertas yang diletakkan not ke atasnya.. Hmmmm..

    ReplyDelete
  12. nenekkaupelacur.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. korang sume pantat!!! ( \|/ )

    ReplyDelete
  14. pelik la komen2 bebudak skarang ..cam lahabau cincau.. x ilmiah lansung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen kau ilmiah sangat?

      Delete
    2. ade gua kisah ke butoh?

      Delete
  15. Visit my site
    youjizz.com

    ReplyDelete
  16. henjut lebah henjut

    ReplyDelete
  17. HARI BAIKKU PEKERJAAN LPOH MALAYSIA

    TESTIMONI PADA BAGAIMANA SAYA MENDAPATKAN PINJAMAN UNTUK MEMBELI RUMAH DARIPADA SYARIKAT PINJAMAN YANG TERSEBUT DAN KESALAHAN DIPERLUKAN firma pinjaman Albaker. Saya SANGAT SANGATKAN HARI INI DAN ALLAH ALLAH.
    ,
    Nama saya Abdullah Saya dari bandar Kuching saya telah mencari syarikat pinjaman tulen selama 5 bulan yang lalu, untuk membeli sebuah rumah
    semua yang saya dapat adalah sekumpulan penipuan yang membuat saya mempercayai mereka dan pada akhirnya
    Pada hari itu, mereka mengambil wang saya tanpa memberi apa-apa balasan, semuanya
    harapan saya hilang, saya keliru dan kecewa, saya tidak pernah mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat pinjaman di internet, jadi saya pergi untuk meminjam wang dari
    kawan, saya beritahu dia semua yang berlaku dan dia berkata dia boleh membantu saya, itu
    Dia tahu syarikat pinjaman yang boleh membantu saya dengan apa-apa jumlah pinjaman
    diperlukan oleh saya dengan kadar bunga yang sangat rendah sebesar 2%, dia baru saja mendapat
    pinjaman daripada mereka, dia mengarahkan saya bagaimana untuk memohon pinjaman, saya lakukan
    sama seperti dia memberitahu saya, saya memohon dengan mereka di E-mel: (albakerloanfirm@gmail.com) saya tidak pernah percaya tetapi saya cuba dan saya
    kejutan besar saya mendapat pinjaman dalam masa 24 jam, saya tidak percaya,
    Saya gembira dan kaya lagi dan saya berterima kasih kepada Allah bahawa pinjaman itu
    syarikat-syarikat seperti ini masih wujud semasa penipuan ini di seluruh tempat,
    sila saya nasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman untuk pergi
    (albakerloanfirm@gmail.com) mereka tidak akan gagal, dan
    hidup anda akan berubah seperti yang dilakukan oleh saya. Seketika hubungi (albakerloanfirm@gmail.com) hari ini dan dapatkan pinjaman anda dari mereka, Tuhan memberkati firma pinjaman Albaker untuk menawarkan pinjaman tulen mereka.
     Pastikan anda menghubungi firma pinjaman Albaker untuk pinjaman anda kerana saya mendapat pinjaman saya berjaya dari syarikat ini tanpa tekanan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails