Thursday, 9 February 2012

Serius Cool - The Liberty : Hotel Mewah Diubahsuai Dari Penjara Lama (10 Gambar)


Too Late for Penjara Pudu

The Liberty ialah sebuah hotel mewah 5 bintang di bandaraya Boston. Ianya dahulu sebuah penjara yang beroperasi selama lebih 120 tahun (dibina pada tahun 1851) sebelum ditutup pada tahun 1973 akibat rusuhan banduan. Pada tahun 2001 ianya dibuka sebagai hotel selepas menjalani proses pengubahsuaian. Kini ianya menempatkan 298 bilik yang dihuni penginap suka rela dan berbayar. Tidak perlu cuak dirogol didalam bilik mandi! This makes me think. Kalau Penjara Pudu diubah suai instead of kena roboh, adakah orang nak tidur dalam Hot
el Pudu? .








Laporan asal The Liberty

73 comments:

  1. Cool....

    http://ampico.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sial.ko ni dah la dok promote blog.yang paling babi ko tak cakap 1st!!

      Delete
    2. mmg babi sial..nk promote tmpt lain ar

      Delete
    3. puiiiii! dah la rampas 1st aku, lambat pulak tu. kembalikan hak 1st anon kami.

      Delete
    4. puii..g jahanam ngan blog ko..first siallll...

      Delete
    5. boy™ ? apa ™ ™ ni celaka ? kau ingat ni zaman myspace ke ? tomey tayunnkzz™. cb

      Delete
    6. sungguh smpah die ni.mrosakkn tradisi anon utk ckp first...

      Delete
    7. Ak sbg anon akn membabi ko sampai esok psl ko x ckp 1st... dah ah promote blog babi... FIRST la lain kali babi...

      Delete
    8. Haha.apa brang pkai anon.haha.cam x pkai sluar la.kih2.

      Delete
    9. SAYA suri rumah berumur 31 tahun dan mempunyai seorang anak. Baru-baru ini saya terbaca dalam sebuah akhbar, berkaitan gejala onani di kalangan wanita, benarkah wanita yang beronani akan cepat obes?



      Puan:

      Terima kasih. Soalan yang diutarakan oleh Puan amat menarik sekali. Sangkaan Puan berkaitan onani menyebabkan cepat obes adalah tidak tepat. Onani atau juga dikenali sebagai masturbasi (melancap), adalah rangsangan seksual yang sengaja dilakukan pada organ kelamin untuk memperoleh kenikmatan dan kepuasan seksual. Rangsangan ini dapat dilakukan tanpa alat bantu ataupun menggunakan sesuatu objek atau alat, atau kombinasinya. Cara-caranya adalah dengan menyentuh, menggosok dan meraba bahagian tubuh sendiri yang peka sehingga menimbulkan rasa menyenangkan untuk mendapat kepuasan seksual (orgasma) baik tanpa menggunakan alat mahupun menggunakan alat.

      Onani di kalangan wanita amat jarang diperbincangkan. Adalah menjadi satu ‘tabu’ untuk membincangkan aktiviti ini yang juga wujud di kalangan wanita. Begitu juga, wanita yang tidak mampu menahan desakan batin maka ‘tidak mengapa’ mereka beronani dengan mengunakan tangan atau apa alatan yang tidak merbahaya asalkan dibuat setelah terdesak bukan dengan sengaja atau berniat mencari keseronokan. Agama Islam juga mengharamkan seseorang wanita berkhayal kotor dan menonton filem porno. Sesungguhnya kelonggaran dibolehkan onani ini hanya apabila ia terdesak dan demi mencegah zina. Secara kesimpulan, dibolehkan barang siapa yang terdesak dan perlu menurunkan tekanan syahwatnya untuk beronani dan ini dibuat dengan turut berusaha mempertingkatkan usahanya untuk membolehkannya bernikah demi mencapai perintah Allah.

      Onani tidak akan menyebabkan tumbesaran terjejas dari segi ketinggian atau fizikal. Ini adalah salah anggap atau mitos-mitos yang tidak tepat yang sering dikaitkan dengan onani. Dari segi pandangan perubatan moden, onani adalah selamat dan tidak membahayakan. Seseorang sepatutnya tidak perlu merasa bersalah atau tertekan selepas onani. Onani boleh memberi kelegaan kepada ketegangan seks (sexual tension). Ia adalah cara paling selamat kerana tidak membawa risiko mengandung atau jangkitan penyakit transmisi seks seperti HIV. Ia juga adalah suatu cara seseorang wanita mendapat kenikmatan seksual jika tidak dapat melakukan hubungan seks, dapat meningkatkan aliran darah ke bahagian kemaluan dan seterusnya meningkatkan fungsi serta kesihatan seksual, memberi peluang kepada seseorang mengenali dan memahami fokus erotik pada badan sendiri dan juga boleh membantu wanita mencapai orgasma.

      Delete
    10. wei anon diatas, ape yg ko merepek ni lahanat

      Delete
    11. wei suri rumah yg diatas, ape yg ko mencarut ni!

      Delete
    12. deep down inside aku teringin nak tau sama ada awek aku tu pernah onani ke tak,korang pun sama kan?

      Delete
    13. Anon ape la anon.pkai la username.anon tu anoying la.haha

      Delete
    14. ko x bce ke kat ats tu? awek ko gemok x?
      klu gemok mesti die kuat onani - jenny klang

      Delete
    15. boy - kau boleh gi mati la syial.kau ingat baju kau tu lawa sangat ke?rugi sial mak bapak kau beromen dapat anak cam kau.mak kau tu memantat ngan jantan len pastu claim kau ni anak bapak kau.kau pulak bukak blog pastu mencapap kat blog ni.pergi mati la anak haram.puiii aku dapat aku lempang kau je

      Delete
    16. bestnye onani

      Delete
    17. wei sudah2 melayu2 pun nk bgaduh ka.bodoh punya semua anon.

      Delete
    18. Orang Paling Busuk Di Dunia
      Kallash Singh telah dinobatkan orang paling bau di dunia selepas dia mengaku enggan mandi untuk 37 tahun. Mr Singh ini telah berhenti mandi atau membersihkan dirinya sejak dari 1974 selepas dia kahwin. Di sebaliknya perkara ini, sebenarnya dia dikhabarkan akan memdapat anak lelaki sekiranya melakukan semua ini oleh paderi agamanya.


      Tetapi semua tidak menjadi selepas dia dikurniakan dengan 7 orang anak PEREMPUAN. Isterinya cuba menyuruhnya untuk mandi kerana dia perlu bekerja di bawah panas yang mencecah 47 celcius setiap hari. Isteri dan anak mereka pernah cuba menolaknya ke dalam sungai tetapi dia sempat lari. Kini orang kampung suka mengejek dan mempermainkannya. Singh memberitahu yang dia akan jadi begitu sehingga dia dikurniakan anak lelaki.

      Delete
    19. ala.. amirah nak geli2 plak.. padahal xmandi sebulan.

      Delete
    20. stim r tue.hahaha

      Delete
  2. Gembiralah semua bekas banduan yang pernah merengkok kat penjara ne. Hahahahaha

    ReplyDelete
  3. ah, bestnya duk penjara..knp dijadikan hotel.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. enkau yg babi, xial!!!

      Delete
    2. ntah.fak u ben xii

      Delete
    3. anon klu ape nk mncarut.haha

      Delete
    4. klu klu. klu ape?

      Delete
    5. boy™ gay

      Delete
  5. penjara pudu elok repurpose...jadi hotel untuk pelancongan hantu pun ok apa.ramai je mat saleh ghost buster nak datang

    ReplyDelete
  6. obe...ingin ku gigit2 cuping telinga kecil mu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah habis la cerita 2..Aku Aqasah a.k.a Sufian...akan bunuh sape yg nyanyi lagu bodo aq 2...watpe gigt telinga org..wat mkn pelempang je...

      Delete
  7. no Malaysian will dare to stay at hotel pudu.

    ReplyDelete
  8. obe tq bagi pakai miss mean semalam. dia nampak gembira lepas kena pakai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodoh.orang tu dah kawen.ko mengacau buat ape.meh aku pakai akak atau adik perempuan kau plak.

      Delete
    2. miss mean punya cukur ke tak?

      Delete
    3. miss mean punya dah cukur tapi macam nak tumbuh balik.

      Delete
  9. Gambar #1 reminds me of 'Shawshank Redemption'.. If you stay in this hotel, do they ask you "do you feel rehabilitated?" when you check out.. heh hehh..

    ReplyDelete
  10. lain dari yg lain...

    >> http://khairulkayz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. tentu mahal nak cek in hotel ini kan....

    ReplyDelete
  12. ada sesiapa tau macam mana nak download lagu? ajar la sharing is caring,aku tak pandai komputer ni,aku nak download lagu eminem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bukak google.pastu taip tajuk lagu eminem tu.ko search.dah jumpe ko tekan alt+f4.

      Delete
    2. carik la kat youtube senang.

      -dari anon kepada anon-

      Delete
    3. betul...jgn lupe tekan alt+f4 tu cepat2 lps jumpe tu.

      Delete
    4. guna la youtube to mp3.

      Delete
    5. kau hentak laptop ke dinding kuat2,nnti thasil la lagu eminem tu..

      Delete
    6. ko pegi dkt C:/windows/system32/ pastu cari win.dll. delete tu pastu baru bukak firefox. then search. internet kompem lagi laju dan lancar

      Delete
  13. yessss...last jugak akhirnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi babi ko nmpak tak komen aanon atas ni....dia tanya macam mana nak download lagu ajar la pukima anjing.yng ko gi comment last napa noob anjing.

      Delete
    2. jangan la mncarut.anon ngn anon mne nk tau org sme ke idak

      http://ampico.blogspot.com

      Delete
    3. mmg org sama aku la tu,ko tau tak ajar la kimak,daripada ko try to figured out org sama ke tak.bangang baju love2.mesti ko ni gay kan? ampico u mean armpit ko ni ada fetish armpit ke?

      Delete
    4. anon 6.54 mmg anjing pun auk-auk

      Delete
    5. obe,ko buat blog serius ni jadi social website pun WIN jugak utk ktorg anon2 smua..yg pnting siapa dpt cmmt 1st..bahahahaha

      Delete
    6. jgn gaduh2.la bangan semua anon.haha

      Delete
    7. bangan tu binatang ape?

      Delete
    8. haha. lucu la anon. macam bangan.

      Delete
  14. pukimak ah korang semua

    ReplyDelete
  15. nk joinnnn mencarut bleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko baalik join mak ko ngaji la tenuk

      Delete
  16. kalu penjara pudu dijadikan hotel suh ahkak Rosmah tido bilik paling mahei yg tmpat banduan kena gantung tu ha

    ReplyDelete
  17. mmg kreatif la....asalkan jimatkan kos dgn guna apa yg ada ja.....


    Melancong Percuma Ke Guangzhou China

    ReplyDelete
  18. penjara jadik hotel??? sure tak mau sewa...ngeri...

    ReplyDelete
  19. gua anon generasi terakhir.....pantek lah korang yg kutuk anon jni..haha

    ReplyDelete
  20. org malaysia suka shopping complex instead of preserve the histroy :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails