Thursday, 16 February 2012

Serius Kreatif - Seni Bonzai Moden Takanori Aiba (8 Gambar)


Awesome!

Seni Bonzai memang sinonim dengan negara Jepun. Pokok renek dipotong kemas bagi menghasilkan seni miniatur. Sesetengah pokok Bonzai boleh dijual dengan harga ribuan ringgit bergantung kepada keunikannya. Takanori Aiba,seorang artis Jepun mempermodenkan seni bonzai dengan rekaan bonzai beliau yang unik. Rekaan bonzai moden beliau sangat surrealistik dan detailed! I wonder how much would these creation be worth? Definitely better than your typical bonzai if I can say so myself!







Laporan asal Takanori Aiba via Inhabitat

66 comments:

  1. Replies
    1. ketiga!!!!!!!!!

      Delete
    2. bodo setan salahh ko ptut tulis 1st bodoo haramm

      Delete
    3. patut 1st la madafakka

      Delete
    4. leteh la aku bace komen hingusan cmni..komen macam budak lepasan SPM..

      Delete
    5. bodoh aku nak habis ijazah ko baru amik spm bodohnya anon 1.39 ni.

      Delete
    6. kimak tak cakap 1st..kimak kimak

      Delete
    7. korang suma ni gila tau,tp cute sngat bc coment korang suma. korang memang rock. mimi suka. ;-)))

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahaha mak ko itam xdpt 1st. bodo anon.

      Delete
    2. pantat mak ko itam lobos kne tala dgn kote negro

      Delete
    3. tak baik bodoh ckp mcm tu..berdose

      Delete
    4. bodo setan salahh ko ptut tulis 1st bodoo haramm

      Delete
    5. hahahha...mcm dok maki conteng2 kt pintu toilet...wakakaka

      Delete
    6. ni no awek cun! nama azura. awek baik punya mainn. 0145995999. hahaha. bdak haram conteng dalam tandas.

      Delete
    7. lancau la korang semua

      Delete
  3. Lebih kepada istana miniature drpd jd pokok...

    ReplyDelete
  4. http://www.youtube.com/watch?v=azOYz2I3mo4&feature=youtube_gdata_player

    ReplyDelete
  5. 7th....anon2 sume bodoh kecuali aku

    ReplyDelete
  6. senia? hehe apelah admin ni..nice n mmg teliti kraya dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo lilyana.. comel:)

      Delete
    2. ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

      Delete
    3. u all disgusting! komen lah entry bukan mencarut

      Delete
    4. sekurang2nya dia komen pasal entry..kau komen pasal apa sepanjg hidup kau bawah jubo obe..
      kita perlukan org macam ni lebih dari lembu macam kau..

      Delete
    5. u all disgusting! komen lah entry bukan mencarut...
      but i love u'olllss

      Delete
    6. i benci u oll sume... kote u all sume busuk

      Delete
  7. 8th..anon sume pndai tp aku lg bijak

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. nak masuk neraka ke celaka..pi pakai tudung..syuh syuh syuhhhhhh..bajet comel wt muka camtu..

      ohsenyum.blogspot.com

      Delete
    2. Dalam hati kata, kenapalah dia tak macam tu
      Selalu cemburu dengan apa yg orang ada
      Nak macam tu
      Cuba la bersyukur sikit
      Hati, Nafsu, Otak,Jubo,Urethra,Ovary, Ovum, Fallopian tube - tolonglah synchronize sikit
      Syukur, faham?

      Delete
    3. xpyh nak promote blog murahan bangsat ko tu kat sini

      Delete
  9. AKULAAAAAAAAAHHHHHHHHH PERTAMA,UNGGUL,ONE,SATU,APA LG HA ANON SIAL????

    ReplyDelete
    Replies
    1. bosan2 lawat la blog saya..

      Delete
    2. g mmpos same kple jubo mak ko...kple jubo punye jubo

      Delete
  10. Replies
    1. cantik sangat macam u taw..

      Delete
    2. hai yaya cute.jom kapel

      Delete
  11. hey ape neh??kamu semua di atas mesti berumur bawah 18 tahun kn??ckp cm budak hingusan!! kami neh 25 ke atas raser cm nk keluar hingus bace mende2 merepek tahap hingusan cmni..obe, boleh x ko pantau komen yg x memberangsangkan minda ni?? ko pon lepaskan je komen2 buduz neh...haduii..sebelum neh besh je komen ko tw x??x faedah pon ko show komen hingusan cmni..maaf!!aku x suke budaya hingusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapla kau kne kutuk karang...hahaha

      Delete
    2. dah 25 tahun still baca blog what a loser,blog ni utk org2 muda macam aku la.

      Delete
    3. sape cakap blog ni just untuk golongan muda macam ko? aku pun under 25 tapi aku rasa blog ni sesuai je bagi golongan 25 above. kalau ko x loser ko buat la blog ko, aku nak baca. lol anon 0213.

      Delete
  12. Replies
    1. nah amik kau oh senyum kambing.kne reject. tepek taik. ngan awek gua lak tu..

      Delete
  13. hebat! cool!! ajar sikit blog ini....kepala batu..

    http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. diam sume budak2 kat atas.org tua tumpang lalu nih...

    ReplyDelete
  15. Penanda wacana untuk menghuraikan contoh

    1. Hal ini mengakibatkan
    2. Hal ini menyebabkan
    3. Oleh itu,
    4. Maka,
    5. Oleh hal yang demikian,
    6. Oleh sebab itu,
    7. Jelaslah bahawa
    8. Justifikasinya,

    justifikasi -sesuatu alasan (yg kuat) yg menjadikan sesuatu wajar dilakukan (diusahakan dsb) atau diberikan, hujah (pendapat dsb) yg dikemukakan sbg alasan bagi sesuatu: RTM mungkin mempunyai ~ sendiri utk menyiarkan majlis itu secara langsung; berbagai-bagai alasan atau sebab-musabab dikemukakan sebagai ~ kpd kelemahan tersebut;
    menjustifikasikan memberikan justifikasi kpd: mereka perlu memberikan bukti yg nyata utk ~ permohonan pinjaman itu.

    Anon sile beri perhatian, dan sebarkan.

    ReplyDelete
  16. ape yg ko merepek ni

    ReplyDelete
  17. Penanda wacana untuk menghuraikan contoh

    1. Hal ini mengakibatkan
    2. Hal ini menyebabkan
    3. Oleh itu,
    4. Maka,
    5. Oleh hal yang demikian,
    6. Oleh sebab itu,
    7. Jelaslah bahawa
    8. Justifikasinya,

    justifikasi -sesuatu alasan (yg kuat) yg menjadikan sesuatu wajar dilakukan (diusahakan dsb) atau diberikan, hujah (pendapat dsb) yg dikemukakan sbg alasan bagi sesuatu: RTM mungkin mempunyai ~ sendiri utk menyiarkan majlis itu secara langsung; berbagai-bagai alasan atau sebab-musabab dikemukakan sebagai ~ kpd kelemahan tersebut;
    menjustifikasikan memberikan justifikasi kpd: mereka perlu memberikan bukti yg nyata utk ~ permohonan pinjaman itu.

    Anon sile beri perhatian, dan sebarkan.

    ReplyDelete
  18. Sangat unik sekali. Kira-kira berapa lama pengerjaannya, ya?

    ReplyDelete
  19. ni bukan bonsai semata2. suiseki gak ni. sbb guna batu tnpa pokok.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails