Tuesday, 28 February 2012

Serius Cool - Sebuah Starbucks Yang Cool Di Jepun (8 Gambar)


Starbucks Nihon

Sebuah Starbucks di Jepun yang mempunyai rekaan yang unik. Starbucks ini terletak di Fukuoko Prefecture dan berhampiran dengan sebuah kuil Dazaifu Tenmagu, sebuah kuil Shinto yang terkenal. Sebanyak 2000 batang kayu disusun pada bahagian dalaman Starbucks ini bagi memberikan ia kelihatan seperti sebuah bangunan rekaan tradisional Jepun. Sangat nice. Now waiting for Starbucks in Kampung Baru that is designed like a rumah melayu. #YeahRight







Laporan asal MyModernMet

28 comments:

  1. Replies
    1. owhh.. kau la anon2 selama ni kan? kesian obe. nyusahkan dia je.

      Delete
    2. ooo u are 1st...want a cookie? aq x perasan anon dah didisablekan...haha..dah x de komen lawak bodoh pasni~

      Delete
    3. kah kah yg duk komen selama ni pun duk pakai anon je x pakai id profile....

      Delete
  2. Replies
    1. jeles.hehe..ok lah ni artistic what

      Delete
  3. Aih.. ada lg yg lumba2 nak 1st, 2nd.. Mcm anon2 yang pernah wujud sebelum ni.. :)

    ReplyDelete
  4. there is no problem with all those anons who wants to be first and later follow up by others. they just joking and trolling around. its kinda fun to read all their nasty jokes and to those who feel butthurt should be shame to yourself. as i feel butthurt to you guys. lalala.

    ReplyDelete
  5. Kalo gempa bumi x ke gugur kayu tu timpa owg..haha

    ReplyDelete
  6. biasa jer aku tgk...xder la cool sgt.

    ReplyDelete
  7. stress giler stabak ni....pinar mata ak tgk

    ReplyDelete
  8. waaa cantiknya tempat tu.


    http://ohsenyum.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku syok la tengok teknik kau.
      komen 3-4 perkataan, (selalu bunyi tak ikhlas pun)lepas tu letak link blog sendiri.
      wuuuhuu!

      Delete
  9. Kalau kau harap Starbucks nak buat konsep kampung, lambat lagi kot. Starbucks kat sini, buat style classy gitu... letak philosophy semua...

    ReplyDelete
  10. Kedai Kopi kt Kg patut kena buat style mcm ni..

    ReplyDelete
  11. macam serabut je. kang x pasal2 terantuk kepala. kui kui

    ReplyDelete
  12. Starbucks ni ada customer ke tidak ni. Kosong je.

    ReplyDelete
  13. pening la....penuh sgt dengan kayu ^^

    ReplyDelete
  14. woww....cool giler..jom cool kat blog http://tudung4you.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails