Monday, 27 February 2012

Serius VS - Tsunami Jepun Dulu VS Sekarang (14 Gambar)


Sempena Ulang Tahun Pertama

Tsunami Jepun sudah hampir setahun berlalu. Tanggal 11 Mac hadapan genaplah setahun bencana Tsunami yang membawa kemusnahan tahap biblikal. Mari kita lihat rupa kawasan yang terjejas ketika Tsunami dan sekarang. Enjoice!






Laporan asal Reuters

46 comments:

  1. Cepat btul pembaikkan nyer.. thumbs up!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang anon pn dh pakai ID sendiri..at the same time, kita bleh saling kenal mengenali n berubah kepada lebih baik...Obe pn dh berubah lepas kawin..not like Obe dulu2...Perubahan MemPerfectkn lagi kita semua..

      Delete
    2. haha bagos da xde Anon :D

      Delete
  2. dasattt.. cepat tol tindakan mereka.. ini baru la rakyat selesa :)

    btw.. skang ni da ada iklan besor gabak sblm leh baca blog awak ni obe.. dasatt jugak.. hahah

    ReplyDelete
  3. Tak lama lagi akan muncul lah komen-komen caci-maki dari anon-anonyang tak cukup sekolah.... Sekian, harap maklum

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde nye, obe dh wat comment approval. so xde komen pelik2.

      and no more anon. meh.

      Delete
  4. mana ader anon dah.. obe dah disable kan profile anon tuh....

    ReplyDelete
  5. salah satu faktornya ialah hanya ada satu kementerian yang handle jalan, tanah dan infrastruktur so birokrasi dah dapat dikurangkan kat situ... Ministry of Infrastructure, Land, Transport and Tourism... they bunch up all of our 5 or 6 ministries in one ministry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. so true~ even a single japanese worker can do a job which usually need 4-5 american workers~
      in malaysia, they divide "suppose-to-be-only-1-ministry" into as much as possible~

      Delete
    2. Jepun ni, kerja construction, org local ke buat...macam ramai ornag Pakistani aje...

      Delete
    3. kat jepun ramai yang local buat keje...seriously

      Delete
  6. yeay, takde da anon, wakakkaka

    ReplyDelete
  7. wahh...hebat2 watashi like what they had done here. Lek je kan alphard tu park tepi laut.

    ReplyDelete
  8. pokok sebatang kat tengah jalan tu survive. dah start tumbuh daun hehe.. hidup dgn aman

    ReplyDelete
  9. those wall help a 'bit'..btw.nice n clean like before..

    ReplyDelete
  10. cepat betul perubahannye.. well good job obe, dah bersih ypur comment wall.. no anon lagi

    ReplyDelete
  11. Nicely done, Kudos to the Japs...cepat betul dapat recover

    ReplyDelete
  12. Van putih tu tak insaf-insaf, nak jugak parking situ. Dah la pedophile, degil pulak

    ReplyDelete
  13. akhirnya........aku baca blog serius ngn aman..xpe anon bdk2 sekolah ribena.........
    ohh...Selamat pengantin baru obe!
    nice blog..

    ReplyDelete
  14. Hoyeah Obe! Disable pun anon2~~ Baru tak sakit mata.

    ReplyDelete
  15. anon la penyeri blog ni...traffic tinggi giler bila ada anon comment.kalo pun bunyik dorang immature but still the jokes was nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyeri? immature but still the jokes was nice?
      ada la satu dua. Yg banyak macam komen org gila. Kalau tak layan, spam citer merepek, spam kasi scroll pannnjang...
      good job Obe.

      Delete
    2. Sjak ada anon merepek2 aku stop bca blog ni hahaa..xknw y n i cant myself to scroll dwn n mula la bc komen2 banggang anon..nway nice job obe..

      Delete
  16. alaa.. tak best da xde anon.. sebelu ni pageview 85 juta. dah xde anon jad 70 juta balik...

    ReplyDelete
  17. Yes, sebab dah xde anon, aku jadi berselera balik nak komen blog ni, kalau x haram aku x komen langsung, serabut. LOL

    Awesomeness level: Japan.

    ReplyDelete
  18. jepun memang bangsa yg cepat bangun dr malapetaka..tgk cth hiroshima dulu...positive attitude yg patut kita contohi hmmm :)

    ReplyDelete
  19. this is what the 1 world country looks like...

    ReplyDelete
  20. lega masuk blog ni tak ada anon yang merepek meraban.
    good job obe

    ReplyDelete
  21. the most developed country in the world yeah, p.s: wheres all the anons? lol

    ReplyDelete
  22. japanese never cease to amaze us. thumbs up! GAMBATEH!

    ReplyDelete
  23. aku bersyukur akhirnya dah takde anon. bahagia mata aku.

    ReplyDelete
  24. Giler dasat blog ni kene serang dgn 'anai-anai'....skrg dah clean....pest control mana si obe amik ni?

    ReplyDelete
  25. mesti rakyat diorg awl2 lg dh bersedia utk bencana tsunami nieh~ dulu dh penah kena ye x?

    ReplyDelete
  26. skrg nih nak baca komen pon rasa bahagia...lega~~

    ReplyDelete
  27. selain sebelum da selepas. Aku juga tgk keta diorg.. fuhhh..

    ReplyDelete
  28. aku nmpk kenari kt gmbr nom 10...perghhh standard je..xmcm kt sini...haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails