Thursday, 31 January 2013

Serius - Illuminatislam : Dakyah Illuminati Sudah Mencemari Seni Islam?


Yay The Arrival!

Kepada yang sayang agama sila laporkan dakyah Illuminati ini ke pihak berwajib! Tentangi dakyah yahudi dan new world order! 

#Sarcasm
 


95 comments:

  1. Replies
    1. ini kan perhiasan yang selalu tampal kat dinding.

      awak x penah tgk ke?

      try gi kedai2 yang ada jual barangan perhiasan.

      WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
      18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
      HOT:REMAJA MELAYU BERBANGGA MENEGUK ARAK!

      Delete
  2. segitiga bkn agenda yahudi..ia hanya trigonometri la obe buncit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak bisjut?
      Wkwkwkwkwkw..


      #sarcasm

      Delete
    2. #SARCASM# terang2 obe dah tulis situ...klo xtau ape sarcasm @ sarcastic @ melayunye sarkastik, sile buka google.
      hmmpfft

      Delete
    3. sarcasm with your own religion..then go on..

      Delete
  3. Ade org x paham sarcasm.. Dol!

    ReplyDelete
  4. org yg post xde ilmu sirah nabawi. ntah2 nama penuh nabi pn xtau

    ReplyDelete
    Replies
    1. are u for real dude? cant u even try to digest the sarcasm jokes as much as humanly possible?

      Delete
    2. So he's joking bout his own religion? How can a man be so fucked up? wei, joke psl agama sndiri tu cool sial. *sarcasm*

      Delete
    3. Technically not.... dia joke kepada shape yang ada dalam frame tu... since when shape tu have something to do with islam? (^_^)just a thought..
      please dont be so offended..peace

      Delete
    4. orang melayu banyak tak faham sarcasm. sampaikan obe kena tulis note nak bgtau post ni sarcasm.

      Delete
    5. Shape tu xde kena mengena? Nmpk sgt kau ni bodoh piang. Khatamun nubuwwah nk buat bentuk petak? Bulat?

      Delete
    6. pukimak anjing lancau pundek #sarcasm

      Delete
  5. wei setan obe, bnde kat atas bkn seni khaligrafi islam ke hape.. bnde tu khatamun nubuwwah.. salah satu tanda kenabian nabi.. terletak di belakang belikat rasulullah saw.. klau nak begurau agak2 la.. ni da kes hina nabi da ni ko tau x?? ko nak mmpus ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh.. ilmu agama brader ni tinggi.

      Delete
    2. ni mesti level islamiah dia lvl 178.gua baru lvl 58. pakai cheat ni.

      Delete
    3. Pehhhhh... mampus la obe nnt haha

      Delete
    4. haha.. ilmu agamanya sangat tinggi hingga dia rasa tak salah untuk menjatuh hukum setan atau manusia kepada seseorg.

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. This comment has been removed by the author.

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Hadis sahih yang datang pada menyifatkan khatamun nubuwwah yang terdapat pada nabi hanya menyatakan bentuk dan rupa. Tidak ada hadis yang menceritakan tulisan yang tertulis padanya. Segala riwayat yang menceritakan tulisan yang terdapat padanya adalah tidak sabit daripada Nabi S.A.W.

      Hadis yang dibawakan oleh al-Hakim al-Tirmizi tentang khatamun nubuwwah, para ulama hadis menyatakan bahawa darjat hadis tersebut adalah Bathil, Gharib, Munkar, dan Ibn Hajar Al-Asqalani mengatakan ianya tidak sabit daripada Rasulullah S.A.W.

      Abi Abdullah Muhammad ibn Ali ibn Husain ibn Bisyr adalah nama sebenar al hakim al tarmizi seperti yang disebut ibnu katsir dalam bidayah wa nihayah.Jadi al hakim al tirmidzi bukanlah imam tirmidzi pemilik sunan tirmidzi.

      Jangan cepat sangat panggil orang setan.Kaji dulu sebelum mencarut.

      Delete
    9. Ramai pula ahli batil yg bodoh membuat lakaran wafaq yang berbentuk SEGITIGA dengan tulisan aneh untuk dijadikan tangkal. Kononnya ada kaitan dengan rasulullah.Sepatutnya datangkan bukti dari quran dan hadis dulu sebelum kaitkan dengan baginda.Jangan ko maen rembat aje.Pastu tuduh org lain hina nabi pulak tuh.Padahal ko n the geng yg berkata dusta atas nabi!Siap ada yang buat syirik. Nah baca link ini ntuk tambah pengetahuan . http://bahaya-syirik.blogspot.com/2011/10/131-tangkal-mengajar-kebodohan-bukan.html

      Delete
    10. link ni pun ko boleh tengok. Jangan cepat me'nyetan'kan org lain roy. http://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472964859428554&id=368611433183671

      Delete
    11. at least aku mmpertahankan agama dan nabi aku daripada org mcm ko? setan tu kesalahannya hanya enggan patuh sujud pada Adam a.s, bukannya mempermainkan agama

      Delete
  6. x fhm.. boleh terangkan dengan lebih lanjut x?

    ReplyDelete
  7. Khatamun Nubuwwah. Google la obe. Tak lawak langsung

    ReplyDelete
  8. bertaubat je la obe...org x gurau la mende cmni...

    ReplyDelete
  9. biar betul?? illuminati ni dah merebak teruk.

    ReplyDelete
  10. lol ramai readers blogserius sebijik macam ohbulan hahahha

    ReplyDelete
  11. bodohnye obe..khatamun nubuwah la..cop kenabian..menandakan nabi yang terakhir..xde nabi lagi selain drpd Nabi Muhammad S.A.W..Baginda Nabi yang terakhir..ape pasal nk kne kaitkan dgn illuminati plak?? tahu la rakyat malaysia ni kemaruk dgn the arrivals..tapi xla semuanya bodoh sgt..

    ReplyDelete
  12. LOL the comments are pure jokes

    ReplyDelete
  13. Hati2 nk gurau pn..hasil duit blog jd rezeki anak bini ke ape..tuhan tanya akhirat nat dgn cr mane dpt rezeki..sekadar mengingat sesama sendiri

    ReplyDelete
  14. http://www.ustazshauqi.com/2012/05/persoalan-khatamun-nubuwwah.html?m=1

    ReplyDelete
  15. Apa kaitan illuminati dgn cop kenabian (khatamun nubuwwah)??dn ape psl kaitkan the arrivals?sy dah lama perhati post kamu @ obe byk perkara yg awk sebut psl the arrivals n illuminati seolah2 awk mcm menidakkan perkara yg benar n mengiyakn yg bathil..sy xmenuduh awk obe ..boleh chk sendiri post2 sblm ni..siri the arrivals atau kbykn teori2 konspirasi dunia akhir zmn xde pn suruh percaya bulat2.. masing2 ada pengalaman n pengajaran utk buat kajian sendiri serta berlainan pendapat, cuma siri tu membuka minda kita utk awasi dr diremote control oleh agen2 yahudi zionist /illimunati/freemasonry/ serta apa yg berlaku di zmn yg moden ni atau? Awk tgk siri ni dlm peringkat awl tanpa pengakhiran?.sy hrp awk boleh delete post ini demi kebaikan persaudaraan sesama agama(islam)

    ReplyDelete
  16. let boikot this obepig and mcd

    ReplyDelete
  17. kan tulis sarcasm atau sindiran je tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak lagi bahan lain boleh buat sindir, open minded pon ade had nyer cik kak oi.

      Delete
  18. Hanya yg arif saje taw.. bg aq its based hadis yg lemah. masa g skola agama dulu pn xpnh exposed ni.

    ref
    http://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472964859428554&id=368611433183671

    ReplyDelete
  19. yg tau2 tu ok la.. malang bg yg xtau.. ada gak yg kaki nk gelak je.. hati2 mengepost obe..

    ReplyDelete
  20. umat akhir zaman~ benda2 camnie bleh pulak dibuat sindiran... ada pulak yg backup pulak tu...kononnya sarcasm laa apa laa.... tu sume ngarut~ hati kalo dh tutup.. mcm2 laa bg alasan..

    ReplyDelete
  21. hmmm....

    Btw ini PELUANG TERAKHIR!!! Jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

    ReplyDelete
  22. oh, ini khatamun nubuwwah laa... ish ish ish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish ish ish, khatamun nubuwwah berasaskan hadis yang diragui la... tskk....

      Delete
    2. maksudku, amalan/tangkal/poster khatamun nubuwwah. sila rujuk " zitex2 February 2013 00:06 " untuk lihat penerangan ringkas beliau.

      Delete
  23. Kpd Obe @ kwn2. sy mahu awk bg penjelasan ttg post ni atau delete entry post ni ..awk ada hak utk kata "kalo xsuka jgn singgah blog ni" .ini ttg kebenarAn obe@kwn2. sy slalu tgk blog awk wlpn sy bkn la seorang blogger yg active.. sbb byk point of view (up-2-date) ttg info2 serta gajet2 yg latest di blogserius.

    ReplyDelete
  24. Aku dengar kalau kita mempersendakan atau mempermainkan walau sedikit pun pasal nabi Muhammad SAW boleh jatuh kafir serta merta. contoh persendakan selipar nabi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh klaim camtu saudara..
      bawa reference kalau betul..
      karang salah sudah jadi fitnah..

      masalah tu.

      Delete
    2. Ni aku dgr dari cD ustaz azhar idrus

      Delete
    3. Xkan la selipar pun jadi cmtu, taksub dan patuh bukan benda y sama, kau ni dah taksub dengan nabi sampai macam2 benda kau claim nak bagi benda tu nampak magik

      Delete
    4. itu bukan tksub tp beriman kepada nabi.

      Delete
    5. ang tau x yg capal nabi tu penah sampai arash Allah ketika peristiwa isra' dan mikraj? dgn capal nabi pon ang xpnah layak nak dibndingkan lagi..apatah lagi dgn baginda rasulullah.. betapa mulianya nabi muhammad saw dibndingkan dgn ang..

      Delete
    6. Macam mana pulak dengan baju dan seluar yg nabi pakai masa tu atau selipar saje yg ajaib? Selipar tetap selipar, sebab taksub tu yang kau claim bukan2. Ada yg claim mimpi selipar nabi la hape la pastu berdekah2 cerita pasal dapat petunjuk, sebelum ni baca quran xdapat pape ke, nak tunggu selipar jugak. kalau la selipar tu wujud sekarang, ntah korang sembah ape benda alah tu.

      Delete
    7. Guest12345 ko beriman dgn nabi x?

      Delete
  25. the arrival whatever~ punyalah dulu aku siap download, tengok episod 1 sampai 50~ the arrival la punca wabak taksub, paranoid kat simbol2 segitiga la~ bintang david la~ apa yang obe yang mainkan kat sini bukan khatamun nubbuwah tu, tapi pemikiran taksub anti-segitiga, anti-simbol ni~ itu je~

    freemasonry & illuminati jugak balik2 korang nak takut~
    pegi tanya ulama2 besar @ uztaz2, perlu ke nak takut nak was was dengan illuminati freemason ni ?? :p
    video internet tu cepat2 je korang percaya, cakap ulama bukan main hentam bagai~ entah siapa yang buat the arrival entah, ulama ke penipu mana ntah~ :p

    ReplyDelete
  26. tau lar dia nak buat lawak pasal segitiga tu utk simbol illuminati, tapi yg dia compare kan dgn khatamun nubuwwah tu and mention pasal Islam pulak tu. agak2 lar nak buat lawak sekalipun. kalau nak compare segitiga tu dengan corak karpet ke takpe lar. bab agama jgn dibuat lawak.

    ReplyDelete
  27. Baca ini
    http://www.ustazshauqi.com/2012/05/persoalan-khatamun-nubuwwah.html
    dan ini
    http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472964859428554&id=368611433183671
    jgn malas..

    "Panel Kajian Aqidah kali ke-45/2012 telah memutuskan bahawa kepercayaan terhadap "Khatamun Nubuwwah" dengan gambar rajah tertentu, tulisan tertentu dan khasiat tertentu adalah tidak mempunyai sebarang asas daripada al-Qur'an dan al-Sunnah."

    Simbol/tanda/cop kenabian? Korg memang yakin ke ada benda tuh ada dalam hadis yg SAHIH? Atau korg xtau apa2 tapi mati2 pertahankan benda yg bid'ah sampai mengkafir-kafirkan org??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice explanation.Aku rasa obe bukan nak memain pasal agama,pelik gak aku reader blogserius mcm baru baca blog ni.Maksud obe,dia perli masyarakat kita yang cepat percaya teori konspirasi.Perli Masyarakat kita,faham ka?
      mcm kes palestin-israel bebaru ni.gambar ujian torpedo pun kena putar belit dikatanya kapal israel kena roket qassam.Rerajin la Google kalau x faham.

      Delete
  28. SARCASM...OBE NK SINDIR ORANG YANG TAK TAHU APA SIMBUL NI DAN BERPOTENSI UTK MENGATA ATAU MENGHINA SIMBUL NI..SUSAH NK EXPLAIN TP AKU PAHAM LA APA MAKSUD OBE NI..TP KALAU AKU SALAH..MINTAK MAAF BANYAK2LAH..

    ReplyDelete
  29. yg dipersoalkan kat cni bkn hukum bramal dgn khatam nubuwah ke ape ke.. yg dipersoalkan skang ni mempermainkan agama.. andaikata btul yg khatam nubuwah ni dhaif dan seumpamanya dan ia hanya satu bntuk kaligrafi islam, ape plak hukum menyamakan nye dgn sesuatu yg yg bkan dari islam(iluminati?)?? akal ade pakai.. otak sume letak kat punggung.. sensitif la cket pasal agama.. btw, harus berhujah dgn hadis dhaif.. yg xbole amal hadis maudhu'..zzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kami persoalkan kat sini adalah kenapa mengamal amalan dari hadis yang lemah riwayatnya?

      otak awak jangan letak kat punggung. tak sensitif pada methodologi ilmu.

      Delete
    2. yup, ini yg aku nak pointed out, bknnya aku nak pertahankan lawak obe ni, byk kepercayaan yg wujud drpd hadis2 palsu tp xramai yg nak kaji sahih atau palsu hadis2 tu, last2 ramai yg amal/pertahankan benda2 yg dorg sendiri xtau betul @ x

      Delete
    3. yang jadi sama tu pasal SEGITIGA la~ ada tengok the arrival ke tak ni ?

      Delete
    4. dkat bahagian mne yg ko pertikaikan? aku da cakap kat atas, beramal dgn hadis lemah hukumnya harus.. jumhur ulama'.. nak pertikaikan "kenapa" beramal dgn hadis lemah lagi? sape yg xpaham ilmu ni?

      Delete
    5. mmg ada hadis yg lemah hukumnya harus, tgklah kesan yg dibawa oleh hadis tu, cthnya hadis yg mengatakan "solat itu tiang agama" adalah antara hadis yg lemah tetapi harus diamal, masalahnya, khatam nubuwah ni berdasarkan hadis yg palsu bukannya hadis yg lemah, beramal kepadanya boleh membawa kpd syirik, jd jatuh hukum haram keatasnya

      Delete
  30. tolong lah tukar tajuk post ini, khatamun nubuwwah lambang keRASULan junjungan bsr RASULULLAH S.A.W yg terletak di antara dua belikat baginda.

    ReplyDelete
  31. ramai disini mahu menjadi sangat cool dan urban dengan menggunakan perkataan sarcasm. ada perkara yang boleh dipermainkan dan ada juga perkara yang agak sensitif untuk dipermainkan.

    ReplyDelete
  32. Ibu saudaraku telah membawa aku kepada Rasulullah SAW. Maka dia berkata: Ya Rasulallah, anak saudaraku ini telah jatuh sakit, maka Baginda menyapu kepalaku dan mendoakan keberkatan padaku, kemudian Baginda mengambil wudhu’ maka aku pun minum air wudhu’nya. Kemudian aku bangun di belakang Baginda maka aku lihat satu cop yang terdapat antara bahu Baginda. (H.R Bukhari)

    baguih la blog trmasuk para komen mengenai islam. info yg sgat menarik



    ReplyDelete
  33. Orang yg kurang ilmu akhirat mmg mcm obe... perkara berkaitan agama pun jadi lawak pd diorg. elok2 la bertaubat obe...

    ReplyDelete
  34. Obe, Isteri dan bakal anak-anak, sediakan persiapan. Kita jumpa di neraka

    ReplyDelete
  35. obe mungkin x berapa tau khatamun nubuwwah tu apa. For everybody's info, gambarajah ini diterbitkan berdasarkan 2 hadis palsu. jadi, wpun ada tulis nama Allah, muhammad etc, ini bukanlah dari nabi kita dan bukan juga dari Allah.

    boleh disimpulkan gambarajah ini sekadar amalan kepercayaan karut orang Islam yg boleh membawa kpd syirik. nak apa2 berdoa dgn Allah, bukan tengok/ menilik gambarajah.

    so obe, you are safe here.

    sumber: http://pajinggahan.blogspot.com/2012/05/persoalan-khatamun-nubuwwah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice.

      i guess we have the winner here.

      Delete
  36. hahahahahahahaha. komen takblehblah. dasar melayu bongok.

    ReplyDelete
  37. http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472964859428554&id=368611433183671

    Fatwa dari JAIP. Kepercayaan terhadap "Khatamun Nubuwwah" boleh mendatangkan syirik.

    ReplyDelete
  38. ok, andaikan gambar diatas bukannye khatam nubuwah, ianya just satu bntuk khaligrafi hiasan yg ada kalimah allah, nabi muhammad,etc.. aku nak tanye sape2 yg sokong obe-natang ni, hukum mengatakan yg gambar diatas tu adalah pengaruh daripada yahudi, iluminati, kafir, etc.. ce jawab cket.. aku barani jamin, mostly yg ade bagi link2 kat cni 1st time dgr pebende tu khawtam nubuwah, trus google.. zzz

    ReplyDelete
  39. Klu boleh, padam post ni #obe, bnyk lagi benda berfaedah yg boleh ko post, benda yg bwa manfaat kepada semua org, yg len 2, klu x faham benda ni, trus rujuk sama uztaz, ulama. Bkn dgn fb, bkn dgn blog, yg entah betul ka x. Bab2 agama ni jgn d bwa main. Nnt d akhirat saat berdepan dgn ALLAH SWT , cuba tgok bleh main2 ka x. Wallahualam.

    ReplyDelete
  40. Obe knp awk x bg penjelasan ??dn cuba tgk comment2 sblm dn slps ..dlm minggu ini topic yg plg byk komen ialah disini.sy pasti ramai yg x stuju dr stuju ttg post ni.

    ReplyDelete
  41. jgn nk kecoh sngt la..
    logo segitiga 2 dtg dari islam..logo bendera israel pun dtg dari islam..
    klu xcaye tnye ustaz..

    ReplyDelete
  42. I have been a regular visitor of this blog. By far, this is the most pathetic post, given it has no academic and humorous benefit whatsoever.

    I do realize that he may intend it as a sarcasm, but still, I feel awkward once reading this post. I don't believe Obefiend would write such thing.

    ReplyDelete
  43. Aku lg lawak kat sini sbb korg ade agama kah kah kah.
    Tgk ape effect religion to your brain. Even something as simple as #sarcasm I can smell the dawn of civil war in this post. You guys are making a joke out of human being. Why do we still hold on to this "religion" where through centuries, religion have caused alot of war. Down with you guys living in a world confined by your idealogy of "religion" and prepare for our arrival, to lead the new world order. Only the Illuminati succeed. Asshalamoulalaikoum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh power siak..mesti ko rase hebat kan.. cool la kaw ni da la gile..nah bisjut

      Delete
  44. bodohlah kau ni obe, agama ko sendiri pn kau nk buat lawak. kalau ank kau pnggil ko babi ko marah tak, then ank ko kata 'i just making a joke'...

    ReplyDelete
  45. Angpa ni bodoh la. Tak paham maksud sarkastik obe tu. Maksud post ni, ramai meleis yang taksub dengan Illuminati, Freemason semua sampai khatamun nubuwwah pun depa kata Illuminati.

    ReplyDelete
  46. delete je lah post ni. nak sarcasm pun kene agak2

    ReplyDelete
  47. Delete jer post.. kat sini kita dah nampak... bila ada perselisihan pendapat membuatkan perpecahan. Tolonglah delete bagi mengelakkan lebih berlarutan. Zaman sekarang zaman fitnah, hak dan batil bercampur - campur.. fikirkanlah.

    ReplyDelete
  48. admin post artikel ni masa tgh melancap ker?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails